Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Intensa sessió prevista en el ple de novembre convocat pel dijous 29 a l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/27/2018 07:17:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Intensa sessió prevista en el ple de novembre convocat pel dijous 29 a l’Ajuntament de Blanes

Un dels temes més destacats serà la modificació del pressupost municipal 2018, i en la part de control s’han presentat un total de vuit propostes d’acord, algunes en nom d’entitats socials

A priori, a la vista de l’ordre del dia del ple municipal del mes de novembre convocat per aquest proper dijous dia 29, es pot dir que la sessió serà prou intensa, ja que podria allargar-se força. Això es deu principalment a què en la part de control s’han presentat un total de vuit propostes d’acord, després de les quals el ple es tancarà -com és habitual- amb l’apartat de precs i preguntes que formulen primer els grups polítics i després el públic assistent.


Ple Municipal 25 d'octubre
D’entre els temes que es tractaran en la primera part del ple, un dels més destacats serà la modificació del pressupost municipal vigent per afrontar tota una sèrie d’inversions. Una altra qüestió serà l’aplicació de diverses condicions de la prestació dels serveis del personal municipal, entre elles tornar a la jornada laboral de 35 hores setmanals després que durant els darrers anys s’ha estat fent de 37’50 hores.

Finalment, la primera part del ple també inclou l’atorgament de subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament dins l’àmbit internacional, incloses al pressupost d’aquest 2018. L’Ajuntament de Blanes tornarà a destinar la mateixa quantitat que aquests darrers anys, 25.000 €, assignats a projectes triats per la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social.

Un total de vuit mocions en la part de control del ple

Respecte les vuit mocions que es tractaran tot seguit, cinc d’elles les han presentat els grups municipals d’ICV-EUiA i Batega per Blanes. Pel que fa a les tres restants, n’hi ha una de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, una altra del Partit Popular Català, i la darrera que es tractarà, presentada conjuntament pels grups municipals del PDeCAT i PSC.


La primera proposta d’acord, presentada per les entitats socials blanenques que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, té a veure amb el Dret a Vot de les persones residents a Blanes amb motiu de les Eleccions Municipals del 2019, i contra els discursos racistes i xenòfobs. La segona moció és del PP Català i està relacionada amb la celebració dels 40 anys de la Constitució Espanyola.

Respecte les cinc mocions d’ICV-EUiA i Batega per Blanes, tres d’elles tracten sobre els següents temes: que es derogui el delicte d’injúries a la corona i es reafirmi el compromís amb els valors republicans i la democràcia; amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones que s’escau el 25 de novembre; i en defensa del sistema sanitari i l’atenció primària de salut. Les altres dues són en nom d’Amnistia Internacional: l’adhesió a la campanya ‘Ciutats per la Vida/Ciutats contra la Pena de Mort’, i demanant la suspensió de la venda d’armes espanyoles a la coalició saudita que intervé en el conflicte del Iemen.


Per últim, la vuitena i darrera proposta d’acord que es tractarà al ple municipal abans no arribi l’habitual apartat de Precs i Preguntes, l’han presentat els grups municipals del PDeCAT i el PSC. L’objectiu és donar suport al Pacte Nacional per a una Societat Digital a Catalunya. El ple municipal del proper dijous 29 de novembre començarà a les 7 de la tarda a la Sala de Plens.
Data de realització: 11/27/2018 | Data de la darrera actualització: 11/27/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300