Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca els actes del 25-N projectant el docu ‘La meva pell’, una reflexió sobre les dones i la migració


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/28/2018 11:38:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca els actes del 25-N projectant el docu ‘La meva pell’, una reflexió sobre les dones i la migració

Com a novetat d’aquest any, s’han penjat banderoles al centre de la vila amb 20 missatges per conscienciar sobre el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Blanes va tancar ahir al vespre el cicle que ha dedicat aquests darrers dies a conscienciar la ciutadania amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que s’escau el 25 de novembre. El darrer acte es va allotjar dimarts a la nit a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, organitzat per la Plataforma de Dones i el consistori blanenc, i va consistir en la projecció i posterior debat-fòrum al voltant del documental ‘La meva pell’.


Projecció del documental "La meva pell"
Fotografia: Javier Calvete
La pel·lícula, una reflexió sobre les dones i la migració, té com a protagonistes vuit dones valentes amb arrels, identitats, orígens i sabers diferents. Cadascuna d’elles explica la seva respectiva experiència del procés migratori, i posa el punt d’interès en l’acollida des del punt de vista d’elles com a supervivents d’una doble discriminació: com a migrant i com a dona. Reivindica, en definitiva, el dret a migrar posant-se en la pell de les vuit protagonistes que han exercit el seu drt a la lliure mobilitat.


Montse Romera i Amparo Ardanuy
Fotografia: Javier Calvete
Realitzada per SICOM i Entrepobles, la projecció va comptar amb les valuoses aportacions de Josep Cabayol i Virallonga, president de SICOM i productor executiu del documental, així com de Montse Romera i Amparo Ardanuy, de la Plataforma de Dones. L’acte es va organitzar comptant amb la col·laboració de l’Associació Cultural La Focal de Blanes, que precisament ja havia projectat el documental en el cicle propi Docus a la Fresca, cinema per reflexionar que es fa totes les nits dels divendres del mes d’agost, i que precisament l’any vinent arribarà a la 10a edició.

Banderoles amb 20 missatges de rebuig a la Violència Masclista i Pancartes

Coincidint amb el cicle organitzat amb motiu del 25-N, s’han penjat banderoles en cèntrics carrers de la vila on s’hi poden llegir 20 missatges de rebuig a la Violència Masclista. Aquesta és la principal novetat que ha inclòs enguany la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones. L’acció ha estat possible gràcies a la suma d’esforços d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, així com de les entitats de dones: Assemblea Antipatriarcal Sa Pedra Foguera, Plataforma de Dones, Dones Emprenedores, i Dones Artesanes de Blanes, que han consensuat els 20 missatges inscrits a les banderoles :


  § Blanes municipi contra la violència masclista
  § On ets? Amb qui ets? Com vas vestida? Això no és estimar, és controlar !
  § Canviem mentalitats, eduquem en igualtat !
  § Jo escullo com em vesteixo i amb qui em desvesteixo
  § Sobre el nostre cos, les nostres decisions !
  § No es tracta de consentir, sinó de desitjar
  § Blanes, tolerància zero contra la violència masclista
  § De camí a casa vull ser lliure, no valenta !
  § El feminisme no és només revolució, és evolució !
  § El masclisme no acaba de desaparèixer, es camufla
  § Molesta més una dona lliure que una dona maltractada

  § Ni uns més! Prou violència contra les dones
  § No sóc teva ni de ningú !
  § La lluita per la igualtat no és qüestió de gènere, sinó de mentalitat
  § Canviar les lleis no és suficient, canviem les mentalitats !
  § Blanes per la igualtat de gènere
  § El patriarcat, històricament, ens ha invisibilitzat
  § Riure els acudits masclistes et fa còmplice
  § Comentaris degradants, persecució, gestos obscens, tocaments indesitjats, invasió de l’espai, sons intimidatoris. No és lligar, és assetjar
  § Mutilació genital femenina
   Matrimonis forçats
   Esclavitud sexual
Maltractaments
Bretxa salarial
Invisibilització
Violacions
   Assetjament
   Sostre de vidre


Fotografia: Javier Calvete
Les banderoles tenen el lila, que simbolitza la reivindicació de la lluita feminista, com a color predominant, i s’hauran pogut veure penjades als fanals del nucli històric de Blanes durant una quinzena de dies. Igualment, com ja es porta fent els darrers anys, s’han penjat sengles pancartes reivindicatives al balcó de la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. Els textos són: l’Explotació Sexual és Violència Masclista i el text genèric que cada any es recorda a través de tot el seguit d’actes que s’han estat fent els darrers dies: Blanes Contra la Violència Masclista – 25 Novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista.
Data de realització: 11/28/2018 | Data de la darrera actualització: 11/28/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300