Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’encesa de llums als carrers inicia la Campanya de Nadal a Blanes, amb una 70ena d’activitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/03/2018 11:54:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’encesa de llums als carrers inicia la Campanya de Nadal a Blanes, amb una 70ena d’activitats

Com a novetat es farà un ‘TastABlanes’ en versió nadalenca, i no faltaran el Pessebre Monumental, enguany dedicat a J.Ruyra, la Fira de Sant Tomàs, el Caga Tió Popular i la Cavalcada de Reis

Tot i que encara faltin uns quants dies perquè arribi el Nadal, l’encesa dels característics llums de colors als carrers sol ser el primer dels preludis que indica que la màgia que envolta aquestes festes cada vegada és més a prop. A Blanes l’enllumenat de Nadal es va posar en marxa aquest cap de setmana i continuarà així fins el Dia de Reis.


Il·luminació nadalenca a Blanes
La decoració nadalenca al municipi es completarà amb un arbre lumínic que s’instal·larà durant aquesta setmana a la Plaça d’Espanya, així com amb els rètols de llum que desitgen les Bones Festes penjats arreu del municipi a càrrec de les Brigades Municipals. D’altra banda, per segon any consecutiu hi haurà arbres confeccionats pels escolars d’arreu de la vila.

Una 70ena d’activitats amb novetats i actes tradicionals

L’encesa dels llums de Nadal ha significat el tret de sortida de la campanya que cada any s’organitza a l’Ajuntament de Blanes. Amb el lema La Màgia del Nadal t’espera, el departament de Promoció de la Ciutat ha editat 8.000 fulletons que es començaran a distribuir aquesta setmana arreu del municipi.


A les seves planes s’hi troben recollides les activitats nadalenques i solidàries que tenen lloc a la vila on comença la Costa Brava durant aquest dies, majoritàriament organitzades per l’Àrea de Cultura i Festes, la Biblioteca Comarcal, el Departament d’Esports i les entitats del municipi. D’entre aquestes activitats n’hi ha que són novetat i d’altres que refermen la tradició forjada en dècades i segles.

Pessebre Monumental dedicat al Rem de 34 de Joaquim Ruyra

Si parlem de tradició, sense cap mena de dubte una de les que durant les darreres dècades ha atret veïns i visitants de Blanes és el Pessebre Monumental que s’instal·la al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament. Des de fa sis anys els alumnes de l’Institut Serrallarga s’encarreguen del projecte, amb el suport de l’Agrupació Pessebrista de Blanes, que en va tenir cura durant dues dècades abans de passar el relleu als més joves.


Muntatge Pessebre Monumental
La tarda del dimecres 5 de desembre està previst que es faci la inauguració oficial del pessebre, dedicat a un dels relats més populars de Joaquim Ruyra, l’insigne escriptor vinculat a Blanes; El Rem de 34. Aquesta setmana es continuarà treballant en el muntatge iniciat a finals de la setmana passada perquè no li falti cap ni un detall. Cada any el Pessebre Monumental de Blanes gira a l’entorn de les arrels i tradicions històriques del municipi, ja sigui rememorant algun dels seus racons més reconeguts, o bé algun lloc o figura emblemàtica, com serà enguany el cas al recordar un dels relats de Ruyra que entronca directament amb les arrels marineres de la vila.Edició nadalenca del ‘TastABlanes’, Fira de Sant Tomàs i altres ingredients

La Campanya de Nadal a Blanes inclourà com a principal novetat un esdeveniment que tindrà lloc a mitjans d’aquest mes, el dissabte 15 de desembre. Es tracta d’una versió nadalenca d’una mostra gastronòmica que en les dues edicions que s’han fet fins ara a principis d’estiu han estat un èxit amb majúscules, tant pel seu contingut com pel nombre de públic que s’hi ha abocat.

Es tracta del TastABlanes, que s’instal·larà al Passeig de Dintre durant tota la jornada del dissabte, des de les 11 del matí fins les 11 de la nit. Diversos bars, restaurants i establiments de restauració oferiran una mostra del què s’hi pot degustar habitualment i productes locals com ara cava i cervesa artesana blanenques.


Altres atractius de la campanya de Nadal serà la tradicional Fira de Sant Tomàs que se celebra cada 21 de desembre, i on s’hi ofereixen tota mena de productes tant gastronòmics com d’artesania. Amb més de cinc segles d’història, les parades del mercat a l’aire lliure estarà instal·lat als carrers del nucli històric durant tota la jornada: Carrer Ample, Carrer Raval Sud, Plaça Verge Maria, Carrer Muralla i Passeig de Dintre.

Tampoc faltarà a la seva cita refermada durant els darrers anys el Caga Tió Popular, que precisament està previst que s’instal·li al Carrer Muralla el proper diumenge 9 de desembre després d’una cercavila organitzada per Acció Cultural Es Viver. La Festa del Caga Tió Popular, on poden participar-hi tots els infants que vulguin, es farà el dilluns 24 de desembre, de 5 a 7 de la nit.


El popular Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, les cantades de nadales al carrer, o bé els patges reials que visitaran Blanes entre finals de desembre i principis de gener són altres ingredients d’aquestes festes. El cicle, com és habitual, culminarà la nit del 5 de gener, amb la multitudinària Cavalcada de Reis que arrencarà des del Port i finalitzarà al balcó principal de l’Ajuntament, des d’on saludaran Melcior, Gaspar i Baltasar enmig d’una pluja de caramels. Més informació: https://www.blanes.cat/nadal
Data de realització: 12/03/2018 | Data de la darrera actualització: 12/03/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300