Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Casa d’Ardales de Blanes lliura 3.500 € a la Comissió dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/04/2018 10:23:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Casa d’Ardales de Blanes lliura 3.500 € a la Comissió dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria

La recaptació s’ha fet a través d’un espectacle celebrat a principis de novembre al Teatre de Blanes, comptant amb la col·laboració de diverses empreses, entitats i particulars

El despatx d’Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes va allotjar la tarda d’aquest passat dilluns l’acte de lliurament dels 3.500 € recaptats per la Casa de Ardales a través de l’espectacle Fem Blanes, Fem Parròquia del passat 4 de novembre. El president de la Casa d’Ardales de Blanes, Salvador Gutiérrez, va fer el lliurament als membres de la Comissió Organitzadora dels actes dels 700 anys, entre ells el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura.


Per fer-ho encara més oficial, l’entitat cultural andalusa va demanar a l’alcalde, Mario Ros que l’acte tingués lloc al despatx d’Alcaldia.El recinte oficial es va quedar petit per poder allotjar als representants d’entitats i particulars que van contribuir en l’espectacle Fem Blanes, Fem Parròquia, allotjat al Teatre de Blanes.

La comissió que organitza els actes commemoratius ja té una agenda prou definida per l’any vinent, quan es compleix aquesta efemèride. En aquest sentit, destaca especialment el què tindrà lloc quan es compleixin exactament els 700 anys, el 7 de juny de 2019: un concert amb l’Escolania de Montserrat.

Emotiu espectacle també en homenatge a l’enyorat Paco Gutiérrez

L’espectacle Fem Blanes, Fem Parròquia, que es va encarregar de conduir i presentar Aitor Roger, també tenia una altra fita: retre homenatge al poeta Paco Gutiérrez, qui va morir fa pocs mesos. Per això, els continguts de les poesies, els balls i la música que es va oferir giraven a l’entorn de les arrels de l’homenatjat, qui acostumava a recitar poemes propis i de grans figures de la literatura andalusa.


Precisament el primer i darrer ingredient de Fem Blanes, Fem Parròquia van ser dues poesies enregistrades per Paco Gutiérrez en el seu dia: A las cinco de la tarde, de Federico García Lorca, i Mi compañero, de Rafael Quiroga. Per la seva banda, Alba Lupiáñez i Cristina Bitlloch van interpretar al piano i violí Memory, Hallelujah i What a Wonderful World; els ballarins de l’Escola de Dansa Esclat van oferir Entre dos mares; i Francesc Saura va recitar El duelo del Mayoral, un poema anònim.


Laura Rabassa i Alba Lupiáñez van interpretar les cançons Sin embargo, de Joaquin Sabina, i Podries, del grup Roba Estesa, que musica un poema de Joana Raspall. Els components del Grup Miratge de la Casa d’Ardales van ballar les peces El sentir de Andalucía i Miskito Lawana; Mònica Rabassa va recitar El cant Espiritual, de Joan Maragall, i un fragment d’El Desglaç, de Maria-Mercè Marçal; i el Grup Cabotatge les havaneres Tornaré (Ortega Monasterio) i Maria la Portuguesa (Carlos Cano).


En la recta final, el rapsoda Salvador Roca va commoure especialment amb la seva interpretació de Vinyes verdes vora el mar, de Josep Ma de Segarra i Dicen, del tercet de poetes andalusos Antonio Quintero, Rafael de León i Manuel Quiroga. El genial guitarrista Alberto Torres i la cantaora Lídia Plaza van acabar d’embruixar al públic amb Farruca i Fandangos de Huelva, i finalment l’Esbart Joaquim Ruyra va dansar el Ball de Panderetes de Vilafranca del Penedès i la Jota Rodona de Carlet.
Data de realització: 12/04/2018 | Data de la darrera actualització: 12/04/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300