Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà per primera vegada el 31 de desembre la Cursa Popular Sant Silvestre, amb 5 km de recorregut


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/17/2018 01:07:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebrarà per primera vegada el 31 de desembre la Cursa Popular Sant Silvestre, amb 5 km de recorregut

L’organitza el Club Triatló Blanes amb l’objectiu que la vila on comença la Costa Brava, molt aficionada a curses i caminades, acomiadi l’any amb aquesta marxa popular per a totes les edats

Ja feia temps que el Club Triatló Blanes portava de cap organitzar una versió blanenca de la popular Cursa de Sant Silvestre que es va instaurar l’any 1964 a Madrid, la San Silvestre Vallecana. La idea és emmirallar-se en la modalitat més genuïna, és a dir: a diferència d’altres proves que es fan abans o després de cap d’any, la de Blanes sí que tindrà lloc el darrer dia de l’any, és a dir, el proper dilluns 31 de desembre.


Sortida Caminada Nit de Sant Bonós 2018
Els organitzadors de l’esdeveniment, el Club Triatló Blanes amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, s’han plantejat aquesta primera edició del 2018 com una prova pilot per, si fes falta, millorar i canviar aspectes de cara al 2019, quan es convocarà la segona edició. El plantejament inicial és que sigui una marxa eminentment popular, a l’abast de tothom: tant per a principiants com per a gent avesada a córrer.

Una marxa popular de 5 kilòmetres

Per aquest motiu, la Cursa Sant Silvestre de Blanes tindrà cinc quilòmetres de recorregut a peu pla, i es farà la sortida tot just quan comenci a fer-se fosc, a 2/4 de 6 de la tarda, a la confluència del Passeig de Mar amb el Carrer Ample. Des d’aquí seguirà cap a munt per anar a buscar la nova urbanització de carrers del Pla Parcial Costa Brava, més concretament l’Avinguda del Parlament i el Carrer Aragó.


Des d’aquí tombarà per l’Avinguda Joan Carles I, Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra, Plaça Catalunya, Plaça dels Països Catalans i nou gir per tornar al lloc de sortida: el Passeig de Mar. El preu per participar-hi també serà popular: 6 € les inscripcions anticipades i 8 € si encara queden dorsals el mateix dia en què tindrà lloc, el dilluns 31 de desembre.

Per apuntar-se anticipadament de manera presencial es pot fer a GR Esports i Cicles Serrano, així com també a través d’aquest enllaç de la plana del Club Triatló Blanes: http://www.triatloblanes.com/inscripcions/registration/individual. De cara a aquesta primera edició el topall d’inscripcions és de 500 persones, i l’arribada de participants es tancarà a 2/4 de 8 del vespre.

Una nova prova per incloure a la marca ‘Blanes X Runners’

Després que s’hagi celebrat la primera edició de la Cursa Sant Silvestre de Blanes es farà balanç per valorar si s’inclou o no en la marca creada al 2015 en aquesta vila. Es tracta de Blanes X Runners, creada precisament amb el recolzament del Club Triatló Blanes, el Centre Excursionista Blanes i el Grup Fondistes Blanes i l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament. Representa totes les activitats esportives que es fan en aquestes modalitats i per difondre-les es va fer un calendari que les aplega al llarg de l’any.

La iniciativa, des de la seva posada en marxa, compta amb el recolzament del Consell Comarcal d ela Selva i la Diputació de Girona. Actualment el calendari de Blanes X Runners inclou proves pràcticament tots els mesos de l’any, però especialment quan arriba el bon temps. S’enceta a principis de gener, amb una de les més longeves que l’any 2019 arribarà ja a la seva 31a edició, la Cursa Mar i Murtra, amb dues modalitats de 20 km i 10 km.


José Luis Blanco i Buba Sabaly, els dos primers classificats
Al juliol és quan té lloc la cursa corporativa, la Color Blanes X Runners, però si hem de buscar un mes especialment intens, aquest és l’agost. L’any 2019 es disputarà la 77a Travessia Popular del Port de Blanes, l’XI Aquatló Popular Vila de Blanes, i la més popular de totes. Apreciada per blanencs i visitants, es tracta de la més multitudinària respecte les que formen part de la marca: la 36a Caminada Popular Nit de Sant Bonós, amb 5.000 participants.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/17/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300