Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El pressupost 2019 i la renúncia del regidor del PDeCAT Quim Torrecillas, temes destacats del ple de desembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/18/2018 11:44:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El pressupost 2019 i la renúncia del regidor del PDeCAT Quim Torrecillas, temes destacats del ple de desembre

L’Ajuntament de Blanes ha convocat la sessió per aquest dijous 20 de desembre, una setmana abans del què és habitual, perquè no coincideixi amb les festes nadalenques

L’Ajuntament de Blanes ha avançat la convocatòria del ple ordinari corresponent al mes de desembre. Si habitualment se celebra el darrer dijous de cada mes, en aquesta ocasió s’ha emplaçat pel proper dijous 20 de desembre perquè, d’aquesta manera, no coincideixi amb les festes nadalenques. El seu horari serà el de sempre, a partir de les 7 de la tarda, i en aqueta ocasió s’hi inclouen vuit punts de debat, a banda dels precs i preguntes.


El tinent d'alcalde d'Hisenda, Nicolás Laguna, durant
la presentació dels Pressupostos 2019
El tema més destacat serà l’aprovació dels pressupostos municipals pel 2019, que van ser presentats detalladament pel seu ponent, el tinent d’alcalde d’Hisenda i Patrimoni Nicolás Laguna, durant l’Audiència Pública celebrada el passat dijous 14 de desembre. Els pressupostos són de 49’04 M€, 4’19 M€ menys que els actualment vigents al 2018.

Renúncia del regidor del PDeCAT Quim Torrecillas

Una altra qüestió important inclosa a l’ordre el dia és la renúncia d’un dels regidors de l’Ajuntament de Blanes, que es farà efectiva durant el ple. Es tracta de Quim Torrecillas i Carreras, del grup municipal del PDeCAT, que ha decidit deixar el seu càrrec al consistori blanenc per motius professionals. Va ser regidor per primera vegada en el mandat del 2007 al 2011, quan va ser tinent d’alcalde de Governació, formant part de l’equip de govern que llavors encapçalava l’alcalde Josep Trias.


Quim Torrecillas en una roda de premsa
de presentació al Dpt. de Cultura de la Generalitat
Després que en l’anterior mandat del 2011 al 2015 el seu grup municipal va estar a l’oposició, en l’actual període del 2015 al 2017 va tornar a tenir responsabilitats de govern. Va ser primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Arxiu i Biblioteca fins a finals del 2017, quan es va trencar el pacte de govern. Llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra i Agent de la Propietat Immobiliària, en l’àmbit polític des del 2007 també ha format part del plenari del Consell Comarcal de la Selva.

Altres punts a l’ordre del dia del ple de desembre

Abans d’entrar en la part de control, l’ordre el dia inclou prorrogar la concessió administrativa per al servei de transport urbà de viatgers, adjudicada a Circuitos Ruri SLU. Per últim, abans de l’apartat de precs i preguntes, s’han presentat cinc mocions. La primera és del PDeCAT en suport a la vaga de fam dels presos polítics Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Quim Forn.

Tres altres propostes d’acord són d’ICV-EUiA i Batega per Blanes: ratificar un conveni sobre les treballadores de la llar, per la retirada del procediment de notificació de serveis de la UE, i perquè es modifiquin els criteris d’aplicació de la regla de la despesa. La darrera moció l’ha presentat Ciutadans per commemorar el Dia Internacional de les víctimes de l’Holocaust, i tot seguit els diferents grups formularan els precs i preguntes per tancar la darrera sessió plenària del 2018.
Data de realització: 12/18/2018 | Data de la darrera actualització: 12/19/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300