Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha doblat enguany el nombre de canaris al 45è Concurs Ornitològic, amb 600 exemplars exposats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/19/2018 04:15:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha doblat enguany el nombre de canaris al 45è Concurs Ornitològic, amb 600 exemplars exposats

Diumenge es van lliurar els premis als diferents classificats al certamen, on el Gran Premi Vila de Blanes del Jurat va ser atorgat a un criador de la Societat de Palafrugell, Gabi Pérez

La Unió Ornitològica de Blanes i Comarca ha fet un balanç molt positiu del 45è Concurs Ornitològic, que tot just va finalitzar diumenge passat amb el lliurament de premis als diferents classificats. El president de l’entitat, José Maria Peña, ha destacat que en aquesta darrera edició s’ha doblat el nombre d’exemplars exposats en relació al 2017.


45a Exposició Concurs Ornitològic de Blanes i Comarca
Hi ha hagut al voltant de 600 ocells corresponents a 55 criadors que procedien de diverses localitats, tant de la comarca com d’altres municipis barcelonins. Els canaris a concurs competien per ser triats com els millors en diverses especialitats: ploma llisa, ploma rissada i postura. Tanmateix, pels híbrids, per la Fauna Europea i pels Exòtics hi havia un Gran Premi a l’ocell de màxima puntuació.


Gran Premi Vila de Blanes
El jurat qualificador s’ha hagut d’esforçar de valent per poder triar els diferents ocells guanyadors, per la seva qualitat i vistositat. Pel que fa a la màxima distinció puntuada, el jurat va decidir concedir el Gran Premi Vila de Blanes, que s’atorga al canari de màxima puntuació del concurs, a un exemplar del criador de la Societat de Palafrugell, Gabi Pérez Garcia.

Lliurament de Premis als diferents classificats i reconeixement honorífic

En total, es van lliurar 70 premis, dels quals els més destacats van ser-ne 10, els que van obtenir una puntuació més bona en relació a la resta. L’acte va tenir lloc diumenge passat al migdia, i el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat del president de la Unió Ornitològica de Blanes i Comarca, José Maria Peña. Tots dos es van encarregar d’entregar el trofeu del gran premi a Gabi Pérez.


Mario Ros i José Maria Peña lliuren el trofeu a Gabi Pérez
Des de fa uns quants anys, l’Ajuntament de Blanes va instaurar que el trofeu per al guanyador del Gran Premi consisteixi en una reproducció del Monument a Joaquim Ruyra. El motiu és que l’escultura que hi ha al monument està inspirada en fra Sadurní dels Ocells, personatge creat per Joaquim Ruyra en la seva obra Les coses benignes, que reprodueix la figura d’un monjo amb un ocell a cada mà.


Antonio Luis Barquilla amb la seva família
Durant l’acte de lliurament de premis, també se’n va entregar un de molt especial, per al soci més antic de la Unió Ornitològica de Blanes i Comarca. Antonio Luis Barquilla Rol, que es va mostrar molt emocionat pel reconeixement honorífic, fa 34 anys que pertany a l’entitat, a la qual s’hi va adherir al 1984. El soci més veterà va rebre una placa commemorativa acompanyat de la seva família, que va festejar l’ocasió.

Projectes de Futur de la Unió Ornitològica de Blanes i Comarca

Aquest 2018 els ocells participants (uns 600) es van allotjar a la Sala d’Exposicions Ma Luisa Garcia Tornel, al Carrer Ample, un canvi d’ubicació que l’entitat ha valorat de manera molt positiva. El canvi d’emplaçament –l’any passat van estar al Local Social que utilitza l’AVV Carretera de Lloret-La Pedrera- ha propiciat que un major nombre de persones hagin visitat la mostra, que va estar oberta al públic del 13 al 15 de desembre.


Un dels projectes de futur que voldrien assolir és organitzar el concurs a nivell del país, un Concurs de Catalunya. Això significaria poder disposar d’un local d’exposició molt més gran, ja que mouria al voltant d’uns 3.000 ocells. Actualment, a banda de la presidència que ocupa José Maria Peña Garrido, la resta de membres de la junta són: Javier Recio Samblas (videpresident), José Ma Jaen Villarte (secretari), Josep Lelva Dordal, i els vocals Francisco Garcia, Xavier Granell i Manuel Garcia.
Data de realització: 12/19/2018 | Data de la darrera actualització: 12/19/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300