Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornades de Donació de Sang dijous i divendres a la Biblioteca Comarcal de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/19/2018 01:26:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jornades de Donació de Sang dijous i divendres a la Biblioteca Comarcal de Blanes

Dijous es podran fer donacions a la tarda, i divendres en horari partit durant tot el dia : de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

La Biblioteca Comarcal de Blanes allotjarà aquests dos properes dies sengles jornades de donació de sang, les dues darreres que hauran tingut lloc durant aquest 2018 en aquest municipi. En aquesta època de l’any, propera a les Festes de Nadal, les donacions baixen al voltant d’un 25%. Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits de Girona ha fet una crida a participar en les jornades que s’organitzen aquests dies arreu del territori.


Imatge d'Arxiu: Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal
A Blanes la jornada del dijous 20 de desembre es farà durant la tarda: a partir de les 4 i fins les 8 del vespre, mentre que l’endemà divendres dia 21 es farà en horari partit durant tot el dia: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia, i a partir de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre. Aquestes dues jornades, que es fan cada any amb caràcter ordinari a Blanes, coincideixen amb la campanya de Nadal que es fa arreu del territori coincidint amb aquests dies de desembre.

Les donacions durant aquests dies baixen un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, i per això es fa una crida perquè s’apropin als hospitals i a les campanyes organitzades arreu de Catalunya. Segons el Baix de Sang i Teixits i el Departament de Salut de la Generalitat, les dues últimes setmanes de l’any són, juntament amb el mes d’agost, els períodes més crítics de l’any.


No tan sols perquè tothom, en major o menor mesura, acostuma a canviar els hàbits, sinó perquè precisament és quan és més susceptible que es necessiti disposar de suficients reserves de sang. El fred i les festes són elements adversos, i a més a més cal tenir en compte que la sang caduca i cal transfondre amb un període de temps determinat.

Campanya de Nadal: Postals de l’Amic Invisible

Aquest Nadal tots els donants de sang rebran un regal dels seus amics invisibles, els receptors. Després de cada donació, s’emportaran una postal de persones que han necessitat sang en algun moment de la seva vida i que els han volgut escriure un missatge d’agraïment. D’aquesta manera, donants i receptors sabran que tenen un Amic Invisible. Segurament mai no es coneixeran de tu a tu, però saben que tenen la sang com a vincle comú per sempre.


Es tracta de missatges d’agraïment com el què ha escrit la Laura: “En algun lloc de Catalunya hi ha tres persones que viuran un nou Nadal gràcies a tu. Tant si sóc una d’elles com si no, t’agraeixo aquest regal únic i especial. PD: Donaré bones referències teves al Pare Noel i als Reis Mags”; la Yaiza: “Tinc 26 anys i en fa 5 que em van diagnosticar càncer, un limfoma. Després de ‘quimios’ i un trasplantament de moll d’os he necessitat transfusions de persones com tu que sense conèixer-me em fas el millor regal. Moltes gràcies!”; o l’Anna: “Gràcies a tu m’estic recuperant d’una operació en què vaig perdre molta sang. Gràcies a tu podré gaudir del Nadal amb la meva família. Gràcies per ser donant”.
Data de realització: 12/19/2018 | Data de la darrera actualització: 12/19/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300