Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els patges dels Reis d’Orient visiten Blanes com a preàmbul de l’espectacular cavalcada del dissabte


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/03/2019 11:44:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXEls patges dels Reis d’Orient visiten Blanes com a preàmbul de l’espectacular cavalcada del dissabte

Durant aquests dies els emissaris reials estan recollint les cartes dels infants arreu del municipi de cara a la multitudinària Cavalcada de Reis 2019 de dissabte a la tarda-vespre

A pocs dies perquè arribi la nit més màgica de totes les que es viuen al llarg de l’any, la vigília de Reis que s’escau dissabte vinent 5 de gener, ja han començat a visitar Blanes diversos emissaris d’aquests fantàstics personatges. Les Associacions de Veïns i altres entitats s’han afanyat a preparar-los un recinte adequat i, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’han muntat entarimats i trons perquè els patges de Melcior, Gaspar i Baltasar puguin rebre les cartes de tots els infants i els obsequiïn amb caramels.


Patges Reials al barri de Can Borell
Dilluns passat aquests visitants tan distingits van anar al barri de La Plantera, i ahir dimecres s’hi van afegir els veïnats de Can Borell i Dintre Vila. Avui dijous es tornarà a fer tant en aquests dos darrers barris, així com també a Mas Cremat, Valldolig, Els Pins i Mas Enlaire. Per últim, el divendres 4 de gener repetirà l’experiència Mas Enlaire, i també es farà a Mas Borinot, Carretera de Lloret-La Pedrera i a Ca la Guidó, així com de nou a Dintre Vila.

Dissabte Cavalcada de Reis 2019 amb prop de 350 persones a la comitiva

Tota la màgia esclatarà dissabte a partir de les 5 de la tarda, quan els Reis d’Orient arribin a Blanes en vaixell al port, on seran rebuts per l’alcalde, regidors i regidores del consistori. Ses Majestats estaran rebent cartes de la canalla a l’esplanada del port fins les 7 de la tarda-vespre, quan arrencarà la majestuosa Cavalcada de Reis amb una quarantena d’elements i un seguici format per prop de 350 persones.


Un nen li entrega el seu xumet al patge de Dintre Vila
Entre els ingredients més vistosos, a banda de les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar, destaca en Lilo, un gosset de peluix articulat de 2’½ metres d’alçada, així com tres carretons per recollir les cartes dels reis, xanquers que tiren confeti, bicicletes, malabaristes i altres elements com ara els típics fanalets per anar a rebre els reis. La música la posaran en viu i en directe tant la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle com la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria.

També destaca la presència dels Nens Entremaliats, la Colla de Diables Sa Forcanera, que aniran disfressats amb bates de col·legi i desfilaran dalt la carrossa del carbó, destinada als infants que s’han portat malament, amb els bufadors de foc i els percussionistes de la batucada, tancant la cavalcada. El recorregut és el mateix dels darrers anys: Passeig de Mar, Carrer Ample, Rambla Joaquim Ruyra, Carrer Doctor Xavier Brunet i Passeig de Dintre.


La comitiva farà el recorregut d’aquests dos darrers carrers a peu fins arribar a l’edifici del consistori, on els tres reis seran rebuts de nou per l’alcalde, que els acompanyarà fins el balcó principal de l’edifici. Des d’aquí Melcior, Gaspar i Baltasar saludaran la munió de gent, centenars de persones que s’apleguen al Passeig de Dintre per veure’ls. Els tres reis obsequiaran la concurrència amb una pluja de caramels que sol arrencar crits d’alegria entre petits i grans.

Mesures de Seguretat i Canvis de Circulació

La Cavalcada de Reis mou cada any una gran concentració de públic al centre de la vila, i per això es prenen mesures especials de seguretat. El dispositiu preventiu el formaran principalment efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport dels Mossos d’Esquadra de l’ABP de la Selva Litoral, que acostumen a tancar la comitiva amb una furgoneta.

Protecció Civil ha redactat un Pla d’Autoprotecció que inclou tot el què s’ha de tenir en compte al tractar-se d’un esdeveniment que mou milers de persones de totes les edats. Una de les principals mesures són les tanques de seguretat per reforçar els punts més febles del recorregut, i s’ha previngut el llançament de caramels, ja que si cauen massa a prop de les rodes de les carrosses i remolcs que formen part de la comitiva creen situacions de potencial perill envers la canalla.


Per la seva banda, la Policia Local posarà en marxa un dispositiu per desviar la circulació al voltant del recorregut de la cavalcada, des de 2/4 de 7 de la tarda i fins les 9 de la nit, aproximadament. Durant tot aquest interval de temps s’aniran fent talls de circulació de manera esglaonada tant als carrers que formen part del recorregut, com en diversos punts clau:
    - Plaça Països Catalans direcció centre vila: el trànsit es desviarà direcció veïnat Plantera-Pins i Quatre Vents.
    - Carrer Anselm Clavé direcció centre vila: el trànsit es desviarà a l’alçada del Carrer Jaume Arcelós en direcció al Carrer Tordera.
    - Carrer Salut direcció centre vila: el trànsit es desviarà en direcció als Carrers Paradís, Vila de Lloret i Riera Alta
    - Carrer Jaume Arcelós direcció centre vila: el trànsit es desviarà pel Carrer Tordera.Data de realització: 01/03/2019 | Data de la darrera actualització: 01/03/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300