Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes és una de les principals localitzacions del darrer vídeo clip d’Els Catarres: ‘Una cançó que em parla de tu’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/04/2019 08:00:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes és una de les principals localitzacions del darrer vídeo clip d’Els Catarres: ‘Una cançó que em parla de tu’

Des de fa dècades, i especialment aquests darrers anys, Blanes ha estat l’escenari de nombroses produccions cinematogràfiques i televisives

El darrer vídeo clip que ha estrenat el grup català Els Catarres, que correspon al tema ‘Una cançó que em parla de tu’, inclou com un dels seus principals escenaris diversos racons de Blanes. El rodatge de les preses elaborades en territori gironí es va fer el passat 31 de juliol, i es va centrar principalment en tres localitzacions d’aquest municipi on comença la Costa Brava.


Rodatge vídeo clip d'Els Catarres, 31 juliol 2018
Una d’elles, la que surt més estona, és la Cala S’Aguïa, que pren el nom de la característica roca punxeguda que hi ha al nord d’aquesta platja de difícil accés, feta de còdols i roques. Va ser precisament el seu aspecte idíl·lic i bucòlic, de gran atractiu visual, el què va moure l’equip de rodatge a venir fins a Blanes per enregistrar imatges de la parella protagonista de la història que narra la cançó, banyant-se i prenent el sol.

Una altra de les localitzacions de Blanes va ser la platja del centre de la vila quan ja és pràcticament fosc, així com la Fira d’Atraccions del Passeig de Mar. I és que una de les imatges que l’equip de rodatge necessitava per a la planificació que tenien in mente s’ambientava amb els típics llums de neó d’una fira d’estiu. El clip està dirigit per Aitor Urbaneja, i el protagonitzen Aida Quintana i Milena Smit, que donen vida a la parella protagonista. La resta de localitzacions són a Barcelona i Lliçà de Munt.


Escena del vídeo clip rodat a Cala S'Aguïa
La peça ‘Una cançó que em parla de tu’ correspon al darrer àlbum d’Els Catarres ‘Tots els meus principis’, el seu cinquè treball. El grup, format per Èric Vergés, Jan Riera i Roser Cruells, va saltar a la fama l’estiu de 2011 amb la coneguda cançó ‘Jenifer’. L’octubre d’aquell any les visualitzacions de ‘Jenifer’ a YouTube van superar el milió, i actualment ja supera els quatre milions i mig de reproduccions.

Blanes, plató de rodatge de cinema i televisió

Al llarg dels anys Blanes ha estat l’escenari d’una gran quantitat de pel·lícules, documentals i vídeo clips, i en aquest sentit el rodatge més anomenat dels últims mesos, que va córrer com la pólvora gràcies a les xarxes socials, havia estat el què havia protagonitzat el maig de l’any passat Javier Bardem. El popular actor va col·laborar amb Sea2See en un rodatge que tenia l’objectiu de frenar la contaminació en aigües marines, principalment a causa de la problemàtica dels plàstics.


Vídeo Clip d'Els Catarres
Precisament un dels llargmetratges més recents que s’ha rodat a Blanes és Sahara, i el protagonitzaven l’actual parella de Bardem, Penélope Cruz, al costat de Matthew McConaughey. Era el 2005, i un any més tard va ser el torn d’El Perfum, la novel·la homònima de Patrick Süskind, que va comptar entre les seves localitzacions amb el llegendari Convent dels Caputxins de Blanes. Hi van aparèixer un bon grapat d’extres, blanencs i blanenques triats en un càsting, i també va tenir com a punt de suport logístic la centenària Casa del Poble, pel vestuari i maquillatge.

Ara bé, si ens atenem a l’actualitat més recent, un film que donarà molt a parlar properament, durant aquest 2019, serà Bronko, que protagonitza i dirigeix el polifacètic actor i cantautor blanenc Isaac Ulam. Actualment està en fase de postproducció, i tot just es van enllestir els darrers enregistraments a finals del 2018.


Pel que fa a l’àmbit televisiu, Blanes ha estat especialment aquests darrers tres anys l’escenari de diverses produccions de TV3, la XAL i RTVE. Les més destacades han estat les emissions en directe durant quatre dies del magazín de Televisió de Catalunya ‘Divendres’, presentat per Espartac Peran i Helena García Melero; el sorteig de La Grossa de Sant Jordi des del Teatre de Blanes; el programa de TVE Espanya Directo, o bé una exhaustiva producció de la televisió alemanya Mare TV, entre d’altres.

Llistat de pel·lícules rodades a Blanes

Per saber de manera més detallada les pel·lícules que han tingut alguna població de la Costa Brava com a escenari de rodatge, hi ha un llistat elaborat pel crític i historiador de cinema Joaquim Romaguera: Llista de pel·lícules filmades a la Costa Brava. L’exhaustiu treball enumera 164 documents cinematogràfics rodats entre el 1914 i el 2011 arreu del territori gironí.

Si fem un salt en el temps i ens remuntem a principis del segle XX, el primer film referenciat amb escenaris de Blanes és Baixant de la Font del Gat, del 1927, l’any en què també es va filmar Lo más sublime. L’any 1952 es va rodar a la platja de Cala Bona -molt a prop de la Cala S’Aguïa- Decameron Nights, amb Joan Fontaine i Louis Jourdan, entre d’altres, i al 1954 Contraband Spain, amb Richard Greene, Anouk Aimée i Conrado San Martín, entre d’altres.


L’any 1956 la característica Roca de Sa Palomera va fer un cameo en exclusiva, ja que tan sols surt en els primers minuts d’un film que protagonitzaven Lola Flores i Antonio Molina. Amb el títol La Malagueña, tota la seqüència inicial rodada íntegrament a Blanes simula situar-se en aquesta localitat andalusa mentre sona un dels temes interpretat per la popular cantant.

Cinc anys més tard, el 1961, es va rodar Julia y el celacanto, amb Concha Velasco i Tony Leblanc; al 1977 ¿Y ahora qué, señor fiscal?, una coproducció hispano-mexicana; i al 1978 Alicia a l’Espanya de les meravelles, amb Ariadna Gil, Juan Luis Gallardo i Carme Elias. El film basat en la novel·la homònima de Joan Marsé, Últimas tardes con Teresa, va ser rodat al 1983 en platges de Blanes i Begur; i al 1992 el film de Ridley Scott 1492: Conquest of Paradise. Tres anys més tard Michael Gutmann dirigia en localitzacions de Blanes Stirb für mich/Tod in Spanien, una producció televisiva alemanya de tema policíac i criminal.

https://youtu.be/yOO424bOnSU
Data de realització: 01/04/2019 | Data de la darrera actualització: 01/04/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300