Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Reis d’Orient han visitat avui al matí les residències de gent gran de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/05/2019 02:25:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXEls Reis d’Orient han visitat avui al matí les residències de gent gran de Blanes

L’alcalde i regidors del consistori els han acompanyat en el seu recorregut matinal. L’arribada al port es farà a les 5 de la tarda i la cavalcada començarà a les 7 del vespre

El matí d’aquest dissabte, vigília de reis, els grans protagonistes de la primera part de la jornada han estat la gent gran que un dia també van ser infants, com els què avui a la tarda xalaran seran el principal centre d’interès amb la cavalcada. Els Reis d’Orient han visitat diversos centres geriàtrics i han repartit regals, caramels i, sobretot, l’escalf humà tan apreciat pels residents.


Visita a la Residència Sant Oleguer
L’alcalde de Blanes, Mario Ros, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, han acompanyat Melcior, Gaspar i Baltasar en el seu recorregut. Es tracta d’una tradició que es porta seguint d’un temps ençà en aquesta vila, i està organitzada per la Comissió de Reis de l’Àrea de Cultura i Festes del consistori. La gent gran ha compartit l’alegria de la visita amb els familiars que els han volgut acompanyar en aquest dia tan especial.


En total, s’han visitat tres centres: primer s’ha començat a la Residència Sant Oleguer del barri de Can Borell, després s’ha anat a l’Hospital-Asil Sant Jaume, a tocar del centre de la vila, i finalment s’ha acabat a la Residència La Vostra Llar, al barri d’Els Pins. Per traslladar-se de manera més ràpida, ses majestats han comptat amb la col·laboració de la Policia Local de Blanes i els Mossos s’Esquadra.

Els reis han repartit els primers regals a la gent gran

A totes tres residències els reis han repartit els primers regals entre la gent gran, així com amb els caramels sense gluten, aptes per celíacs, que es llençaran durant la Cavalcada de Reis. En la primera aturada en el camí, ses majestats han estat obsequiats recíprocament amb un poema de Nadal que els ha recitat una de les residents, la Pepita, ajudada per la coordinadora d’activitats del centre, Susanna Andreu.


El recorregut ha continuat a l’Hospital-Asil Sant Jaume, on la visita reial es manté des de fa dècades. La tradició marca que, abans de passar una estona amb els asilats, ses majestats saluden el nen Jesús que presideix la capella. Membres del Patronat de l’Hosiptal-Asil i el personal han donat la benvinguda a la comitiva i després els reis s’han repartit per les diferents plantes per anar lliurant regals, caramels i somriures, acompanyats especialment per la coordinadora assistencial, Elena Miñana.


Per últim, la darrera visita ha estat a la Residència La Vostra Llar, on els monarques han continuat repartint salutacions, petons i regals als asilats acompanyats per la seva directora, Laura Rabassa. Al llarg del matí els Reis d’Orient també han repartit els primers obsequis de la jornada per a alguns casos singulars, principalment nets, nétes, besnéts i besnétes que han participat en les majestàtiques visites.


Els Reis d’Orient han completat les visites fent recorregut les habitacions planta per planta perquè ningú no es quedés sense el seu primer regal en aquesta jornada tan màgica i plena de reminiscències de la infantesa. Per últim, s’han retirat a descansar i per marxar han agafat un ascensor que, màgicament, els ha dut al seu lloc secret fins que agafin el vaixell que els durà al Port de Blanes a les 5 de la tarda, i a les 7 del vespre muntin a les seves carrosses perquè comenci la Cavalcada de Reis 2019.Data de realització: 01/05/2019 | Data de la darrera actualització: 01/05/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300