Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Cavalcada de Reis 2019 omple Blanes amb milers d’espectadors al llarg d'un recorregut d'1'5 kms.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/05/2019 10:23:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXLa Cavalcada de Reis 2019 omple Blanes amb milers d’espectadors al llarg d'un recorregut d'1'5 kms.

Els Reis d’Orient han arribat en vaixell a les 5 de la tarda al port, i a les 7 del vespre s’ha iniciat l’espectacular cavalcada amb prop de 350 persones al seguici i 40 elements artístics

La Cavalcada de Reis de Blanes 2019 ha atret una vegada més milers de persones al centre del municipi al llarg de tot el seu recorregut, que abasta un quilòmetre i mig. La majestuositat d’aquest esdeveniment, que compta amb un seguici de prop de 350 persones, fa que any rere any blanencs i visitants omplin els carrers per no perdre’s ni un detall de la gegantina cercavila..


Cavalcada de Reis 2019
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Des de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, comptant amb el suport de les associacions de veïns, entitats culturals i juvenils, voluntaris i altres departaments del consistori, s’ha dissenyat una cavalcada plena de petits i grans detalls perquè la màgia continuï viva un any més. Aquests darrers anys s’han redoblat esforços i s’ha reconvertit en un veritable espectacle de carrer farcit de llum, música, foc i color, el preàmbul de la nit més esperada especialment per la canalla.

A banda de les tres carrosses reials també ha desfilat en Lilo, un gosset de peluix articulat de 2’1/2 metres d’alçada; malabaristes; carters reials i xanquers que llençaven confeti. La música en directe l’ha tocat la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. Per últim, tancant la cavalcada, hi havia la carrossa dels Nens Entremaliats, amb la Colla de Diables Sa Forcanera que custodiaven el carbó, amb els bufadors de foc i la batucada.

Arribada en vaixell al port, rebuda de cartes i inici de la cavalcada

Els Reis d’Orient han arribat a les 5 de la tard al Port de Blanes, on han estat rebuts per l’alcalde, Mario Ros, acompanyat de regidors i regidores, així com d’una multitud de nens i nenes que els esperaven cridant els noms del seu preferit: Melcior, Gaspar i Baltasar. Després de la benvinguda oficial, els reis han estat rebent les cartes de la matinada perquè a partir de les 7 hagi començat la cavalcada que ha transcorregut pels principals carrers del centre del municipi.


Finalment, els tres reis han acabat el trajecte pujant al balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, des d’on hi ha hagut l’habitual pluja de caramels, celebrada per grans i petits enmig de crits d’expectació cada vegada que n’aconseguien agafar un grapat. També s’han llençat milers de confetis i tires de paper brillants enmig d’un esclat de llum que il·luminava la façana del consistori.

Suport Campanyes #BaltasarDeVeritat i ‘Cap infant celíac sense caramels’

L’Ajuntament s’ha adherit a dues campanyes simultànies que estan en marxa a Catalunya amb motiu d’aquest esdeveniment nadalenc. Una d’elles és la que s’identifica amb el hashtag #BaltasarDeVeritat, que impulsa la ONG Casa Nostra, Casa Vostra. Es demana als ajuntaments catalans que aquest Nadal les cavalcades comptin amb autèntics reis negres, i no persones blanques maquillades.


A Blanes fa molts anys que el rei Baltasar de la Cavalcada de Reis és autèntic, gràcies al suport d’entitats i associacions que apleguen blanencs i blanenques d’origen africà i cubà, principalment. També fa temps que l’Ajuntament de Blanes s’adhereix cada any a una altra campanya de sensibilització: Cap nen celíac sense caramels, a través de l’Associació Celíacs de Catalunya, que garanteix que els 950 quilos de caramels que s’han repartit avui són sense gluten.

Pla de Seguretat garantit per la Policia Local i Protecció Civil

Fonts de la Policia Local i Protecció Civil han calculat que, en la línia de cada any, s’han congregat milers de persones per presenciar la sensacional cercavila. De la mateixa manera que es fa a Blanes cada vegada que hi ha un esdeveniment multitudinari que provocarà una major presència de públic, s’han implementat diverses mesures preventives. Han anat a càrrec de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, amb el suport de Creu Roja i els Mossos d’Esquadra.


L’objectiu ha estat guarir la seguretat de les persones i preveure els embussos de trànsit que comporta la cavalcada restringint la circulació coincidint amb la seva celebració. El dispositiu preventiu de seguretat l’han format més de 50 persones, i una de les principals preocupacions ha estat procurar que ni la canalla ni els adults s’acostessin massa a les rodes de les carrosses per recollir els caramels. Aquest aspecte s’ha controlat especialment amb la instal·lació de diverses tanques al llarg de tot el recorregut, així com reforçant els punts més febles.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/05/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300