Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament i el Consell Comarcal engeguen a Blanes una Campanya d’Identificació i Cens de Gats i Gossos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/07/2019 12:17:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament i el Consell Comarcal engeguen a Blanes una Campanya d’Identificació i Cens de Gats i Gossos

Des d’avui i fins el 31 de gener es farà gratuïtament. Actualment a Blanes hi ha censats uns 800 gats i gossos, i convé tenir-los identificats perquè si es perden es poden trobar els propietaris

L’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva estan fent durant aquest mes de gener una Campanya d’Identificació i Cens adreçada als propietaris i propietàries de gats i gossos. Des d’avui dilluns, 7 de gener, i fins el proper dijous dia 31 d’aquest mateix mes, tant la implantació del xip com l’alta censal seran totalment gratuïtes.


Implantació del xip en un gat
Fora d’aquest període cal pagar les corresponents taxes per fer l’alta censal, que a l’Ajuntament de Blanes, significa un cost de 9’08 € pels gossos i gats, i de 51’23 € pels gossos perillosos. Actualment en aquest municipi on comença la Costa Brava hi ha censats uns 800 gats i gossos, i del què es tracta és de promoure una tinença responsable dels animals de companyia.

Per poder beneficiar-se de la campanya és indispensable que els gossos i gats resideixin a Blanes. A partir d’aquí, cal concertar hora trucant per telèfon a qualsevol dels centres col·laboradors. L’Ajuntament va convidar a participar-hi els cinc centres veterinaris que hi ha actualment al municipi, i tots ells s’han adherit :
    - Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu – C/Jaume I, 48 – 972 330 943
    - Clínica Veterinària Rodamón – C/Josep Tarradellas, 6 – Tel 972 352 046
    - Clínica Veterinària 4Vents – C/Provença, 22 – Tel 972 355 420
    - Centre Veterinari Canvet – C/Anselm Clavé, 78 – Tel 972 338 498
    - Hospital Veterinari CINOS – Rambla Joaquim Ruyra, 75 – Tel 972 331 248


Lectura del xip implantat
Al accedir a col·laborar, els centres veterinaris es comprometen a dur a terme la identificació de la mascota, així com a omplir el formulari d’alta sense que signifiqui cap cost per als/les propietàries. L’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva han facilitat els xips i els talonaris de registre als veterinaris que s’han adherit a la campanya, i quan hagi finalitzat recolliran els fulls d’inscripció i procediran a fer efectiu el registre de les mascotes al cens.

Promoció d’una tinença responsable de gats i gossos

L’objectiu de la campanya, doncs, és facilitar als propietaris la identificació i registre de les seves mascotes perquè, en cas que es perdin, és molt més fàcil localitzar als seus amos i que els gats i gossos puguin retornar amb ells. L’any 2017 el servei comarcal de recollida de gossos perduts i/o abandonats (CAAS) va gestionar la recollida de 145 animals a Blanes (144 gossos i 1 gat)


Implantació del xip en una gossa
Pel que fa a l’any passat, pendents encara de les xifres corresponents al darrer trimestre de l’any 2018, en els 9 primers mesos, a Blanes ja se n’havien recollit un total de 105, havent estat els quatre mesos de treball més intensos al juny i al juliol, amb 20 animals cadascun dels mesos, així com al setembre amb 15 i al gener amb 13. En general, del total d’animals recuperats, únicament un 35% estaven identificats i registrats al cens de l’Ajuntament de Blanes.

Gossos Recollits pel CAAS 2018El CAAS, Centre d’Acollida d’Animals a la Selva

El Servei de Recollida d’Animals Abandonats va ser assumit pel Consell Comarcal de la Selva l’any 1989 i va començar a ser operatiu al 1990. Des de llavors i fins a desembre del 1998 el servei el va estar realitzant la Societat Protectora d’Animals i Plantes de Tossa de Mar, en virtut del contracte signat entre aquesta entitat i el consell comarcal.

El novembre de l’any 1996 el Consell Comarcal de la Selva va iniciar les obres de les noves instal·lacions, situades al municipi de Tossa de Mar, uns treballs que van finalitzar el novembre de 1997. Les instal·lacions inclouen 58 gàbies dobles, amb capacitat per entre 130 i 150 animals. A més, hi ha l’edifici de serveis on hi ha la clínica veterinària, la sala de cures i altres dependències complementàries.


Lectura del xip implantat
L’any 20016 el Centre d’Acollida d’Animals a la Selva (CAAS) van ampliar les seves instal·lacions amb la construcció d’un pati exterior de 450 m2 d’esbarjo per als gossos, en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Tossa de Mar. Al llarg dels següents anys s’han anat fent posteriors inversions destinades al manteniment i millora de les instal·lacions.

Els recursos humans del CAAS durant el 2017 van ser 4 operaris a jornada completa, 1 veterinari a mitja jornada, 1 tècnic encarregat de coordinar el servei, i 1 operari de reforç durant tot l’estiu. El servei comarcal inclou tant la recollida d’animals abandonats o perduts, com el servei d’estada i manteniment.


Data de realització: 01/07/2019 | Data de la darrera actualització: 01/09/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300