Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull diumenge la històrica XXXI Cursa Mar i Murtra de 20 km i la 5a Cursa Mar i Murtra de 10 km


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/08/2019 11:40:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FondistesBlanesBlanes acull diumenge la històrica XXXI Cursa Mar i Murtra de 20 km i la 5a Cursa Mar i Murtra de 10 km

Organitzada pel Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, les sortides seran a les 9’30 h i a les 10 del matí al Passeig de Mar, amb un topall total de 950 dorsals

Quan tot just, com aquell qui diu, fa dos dies que s’han acabat les festes de Nadal, Blanes enceta temporada esportiva amb una de les seves proves més històriques: la XXXI Cursa Mar i Murtra. És una de les més veteranes, la tercera en antiguitat en aquest municipi on comença la Costa Brava, i l’organitza des de fa 31 anys el Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, així com d’altres institucions i empreses.


Sortida Cursa Mar i Murtra de 20 km
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Amb un topall màxim de 950 participants, la prova inclou dues distàncies perquè tothom que tingui ganes de practicar esport diumenge al matí, 13 de gener, pugui fer-ho a mida de les seves possibilitats. A 2/4 de 10 del matí es donarà el tret de sortida de la que compta amb un recorregut més llarg, de 20 km, la XXXI Cursa Mar i Murtra. Mitja hora més tard, a les 10 del matí, serà el torn de l’altra distància més assequible, de 10 km, que correspon a la V Cursa Mar i Murtra.

La XXXI Cursa Mar i Murtra compta amb un màxim de 700 dorsals, i la V Cursa Mar i Murtra amb 250 com a límit. Les inscripcions es poden fer online: http://www.fondistesblanes.cat/CURSA-MAR-i-MURTRA/INSCRIPCIONS/index.php/, o bé presencialment al lloc de sortida, al Passeig de Mar, el dissabte de 17 a 20 h o el diumenge abans de la cursa si encara queden dorsals lliures. Val a dir que, a cinc dies perquè tinguin lloc les proves del diumenge, ja hi ha inscrites més de la meitat de persones en cada categoria.

Una cursa que combina asfalt i camins de terra

La XXXI Cursa Mar i Murtra combina asfalt i camins de terra, trams planers amb fortes pujades i baixades. La sortida i arribada és des del Passeig de Mar, i en el cas de la clàssica de 20 km arriba fins al Delta de la Tordera, voreja la ribera del riu i segueix en direcció a la Ciutat Esportiva Blanes. Allà continua pel bosc d’en Rabassa, el Turó de Muntells, el Santuari del Vilar i tornada per camins forestals per entrar de nou al nucli urbà pel pont de Mas Borinot i retorn al punt de partida.


És híbrida, perquè tant transcorre arran de mar per asfalt, com per terra al costat del riu, camins forestals i tornada per asfalt fins arribar al Passeig de Mar. Per la seva banda, el recorregut de la V Cursa Mar i Murtra de 10 km és totalment pla i voreja tot el Passeig de S’Abanell, arran de mar. S’endinsa pels terrenys del costat de la Tordera i els càmpings i enllaça amb el punt de bifurcació per arribar igualment el lloc de confluència de la sortida.


Sortida Cursa 10 km.
En tots dos casos, tant la cursa llarga de 20 km, com la més curta de 10 km, s’ofereix un esmorzar a tots els participants per reposar forces, es lliuren diversos obsequis –enguany es recupera la tradicional tovallola- i es fa un sorteig entre els inscrits. Tanmateix, hi ha un servei de guarda-roba a partir de les 8 del matí, i dutxes disponibles a la Ciutat Esportiva Blanes.

Tret de sortida del 5è calendari Blanes X Runners

La celebració el proper diumenge de la Cursa Mar i Murtra significarà també el tret de sortida d’una nova edició de la marca de Turisme Esportiu i Familiar Blanes X Runners. L’experiència, que promouen l’Ajuntament i les tres entitats esportives de Blanes vinculades a l’atletisme (Grup Fondistes, Centre Excursionista i Club Triatló) arriba aquest 2019 a la seva cinquena edició consecutiva.


Aquesta iniciativa es va posar en marxa l’any 2015 amb l’objectiu de promocionar la vila com un dels territoris més idonis per als corredors, tant a nivell gironí com arreu de Catalunya. Properament està previst presentar aquesta nova edició de la marca Blanes X Runners, amb totes les proves i esdeveniments que s’inclouran durant aquest 2019.Data de realització: 01/08/2019 | Data de la darrera actualització: 01/09/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300