Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Membres del CDR i l’Assemblea Antifeixista de Blanes i altres poblacions envolten una parada de VOX


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/14/2019 07:28:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PROTESTAMembres del CDR i l’Assemblea Antifeixista de Blanes i altres poblacions envolten una parada de VOX

Set dotacions de l’ARRO i l’ABM dels Mossos d’Esquadra van muntar un cordó de seguretat per separar els independentistes i els membres de la formació d’ultradreta diumenge al matí

Diversos membres del CDR i l’Assemblea Antifeixista de Blanes i altres poblacions, tant de comarques gironines com d’arreu del territori català, van participar en una acció de protesta que va tenir lloc aquest passat diumenge al matí al Passeig de Mar. El motiu va ser la presència d’una parada informativa de la formació d’ultradreta VOX, que havia demanat inicialment instal·lar-se al Passeig Cortils i Vieta, a tocar de la Plaça Catalunya.


Instal·lació de la parada informativa de VOX
La simultaneïtat de la veterana Cursa Mar i Murtra programada per aquest mateix diumenge 13 de gener al matí va fer necessari que el perceptiu permís demanat per VOX a l’Ajuntament li fos concedit perquè s’instal·lés al Passeig Pau Casals, a tocar del Passatge Bonaventura. Abans que els membres de la formació política d’ultradreta arribessin per muntar la parada informativa a les 11 del matí, ja els esperaven un nombrós contingent de persones, que des de quarts de 9 del matí s’havien concentrat al centre de la vila.


Membres de la Plataforma Antifeixista de Blanes també van havien estat enganxant diversos cartells la nit del dissabte anterior al centre de la vila, als llocs propers on estava previst que s’instal·lés la parada de VOX. Alguns dels cartells també es van estar repartint al llarg del matí, mentre va estar en funcionament la carpa del grup polític d’ultradreta.

Dispositiu policial al voltant de la parada informativa de VOX

Quan els membres de VOX es van acostar al lloc on se’ls havia indicat que tenien autorització municipal per instal·lar la parada els Mossos d’Esquadra van haver de fer acte de presència i muntar un cordó de seguretat al voltant de la parada per separar els independentistes i els ultradretans. Durant aquests moments van haver empentes, algun cop i molta tensió entre les dues fraccions.


Finalment, els simpatitzants del partit polític van pactar amb la policia autonòmica instal·lar-se uns metres més a vall, davant d’un parc infantil. Durant tot el matí els Mossos d’Esquadra van estar protegint els membres de VOX, que van anar rebent i parlant amb simpatitzants als quals se’ls lliurava informació, un formulari per afiliar-se, i també se’ls venien diversos tipus de material.


Fins a 7 dotacions de l’ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) i l’ABM (Àrea de Brigada Mòbil, coneguda com a ‘BRIMO’) han hagut de romandre al Passeig de Mar protegint amb un cordó policial la parada informativa. A l’operatiu desplegat pels Mossos d’Esquadra també s’hi van afegir agents de la Policia Local de Blanes, que van donar suport logístic per facilitar l’accés i sortida de les persones que volien anar dins el cordó policial per rebre informació de VOX.


La carpa informativa va romandre instal·lada fins a dos quarts de dues del migdia, quan van desmuntar la parada. Va ser llavors quan la tensió va augmentar considerablement. Alguns membres de VOX van increpar els manifestants antifeixistes, que van respondre’ls amb crits i cantant Els Segadors. Per evitar mals majors, els Mossos van haver d’escortar els simpatitzants de VOX fins que van estar allunyats uns 300 metres dels antifeixistes, que també van increpar als agents policials.





Data de realització: 01/14/2019 | Data de la darrera actualització: 01/14/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300