Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Espectacular augment de participació del 10è Concurs Literari Bolleré de Blanes, relats breus escrits per joves


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/17/2019 11:22:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOEspectacular augment de participació del 10è Concurs Literari Bolleré de Blanes, relats breus escrits per joves

Els premis inclouen dues categories que van dels 12 als 25 anys, i es lliuraran la setmana vinent formant part dels actes commemoratius del cinquè aniversari de la Biblioteca Jove

El 10è Concurs Literari Bolleré, organitzat per l’Ajuntament de Blanes, ha registrat un espectacular augment de participació en relació a l’anterior convocatòria. Així, si en l’anterior edició van presentar-se 8 treballs, en aquesta darrera n’hi ha hagut 46, cinc vegades més. Els Premis Bolleré premien els millors relats breus escrits per joves, i inclouen dues categories: la ‘A’ per a autors de 17 a 25 anys, i la ‘B’ per a nois i noies de 12 a 16 anys.


Reunió de deliberació dels X Premis Bolleré
De les dues categories, la que ha registrat un major nombre de textos presentats ha estat la ‘B’, de 12 a 16 anys, amb un total de 28 originals. Per la seva banda, a la categoria ‘A’ han concorregut 18 treballs. L’objectiu del concurs és incentivar la creació literària, així com promoure els valors culturals de la literatura. En aquesta desena edició, el certamen ha inclòs diverses novetats que, pel que sembla, han contribuït a incrementar la participació.

Dos primers premis dotats amb 500 € i 200 € respectivament

Les novetats més destacades de la desena edició han estat l’augment de les dotacions econòmiques dels premis i la reducció del nombre de categories. Així, de les quatre modalitats que hi havia fins ara, se n’ha passat a dues úniques. En la categoria ‘A’ per a nois i noies de 17 a 25 anys el relat guanyador rebrà 500 € de premi, i el finalista 150 €. Per la seva banda, en la categoria ‘B’ per a joves d’entre 12 a 16 anys el primer premi és de 200 € i el finalista de 50 €.

El termini per presentar originals es va esgotar a finals de l’any passat, i el jurat qualificador es va reunir fa pocs dies per deliberar i destriar els relats que es guardonaran en aquesta nova edició. Els treballs podien ser escrits en català o castellà, la temàtica és lliure, i havien de tenir una extensió mínima de 3 fulls i una màxima de 6 fulls impresos a una sola cara.


La procedència dels relats abasta les quatre províncies de Catalunya, així com localitats de l’àmbit d’influència del municipi gironí convocant, o inclús un cas en especial que ha arribat de fora de l’àmbit català, més concretament d’Adra, A Almeria. Del total de 46 treballs presentats, 11 són de Blanes, i la resta han arribat de Barcelona, Girona, Calella, Lloret de Mar, Palafolls, Tremp, Alpicat, Lleida, Tarragona, Mora d’Ebre, Vilassar, Navarcles, Les Borges Blanques, etc.

El jurat qualificador que ha hagut de triar els dos primers premis i els dos finalistes l’han format: Mario Ros, alcalde de Blanes; Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca Comarcal; Joan Adell, escriptor blanenc guanyador de diversos premis; Gemma Massó, professora de l’Oficina de Català de Blanes; i Eva Palau, cap de Comunicació de l’Ajuntament de Blanes. Per la seva banda, Anna Rosa Bou, de la Biblioteca Comarcal de Blanes, ha actuat com a secretària del jurat i ha aixecat acta de les dues reunions que s’han fet. La darrera d’elles va servir per determinar l’elenc de guanyadors i guanyadores.

Entrega dels guardons coincidint amb el 5è aniversari de la Biblioteca Jove

La proclamació del veredicte i entrega de premis del 10è Concurs Bolleré de Blanes tindrà lloc la setmana vinent, més concretament el dijous 24 de gener. S’ha triat aquesta data perquè formarà part dels actes que s’han organitzat per commemorar el cinquè aniversari de la posada en marxa de la Biblioteca Jove, la sala de la Biblioteca Comarcal especialitzada en aquest públic.


Fotografia d'Arxiu: Inauguració Biblioteca Jove, 24 gener 2014
Autor Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
El lliurament de premis es farà al migdia, mentre que el gruix d’activitats commemoratives tindran lloc al llarg de la tarda-vespre: des de les 5 i fins a 2/4 de 9 de la nit. Presentada sota el suggestiu títol Dolça Rima Party, a la celebració hi haurà menjar música, rap musical i màgia. Aquest darrer ingredient anirà a càrrec del Mag Igor, que oferirà trucs de màgia a la concurrència, mentre que el rap musical consistirà en una Batalla de Gallos amb tres artistes principals: PRODI, OTEIN i JG.SÁNCHEZ.

Pel que fa a la gastronomia, centrada en pizzes i productes de fleca i pastisseria cedits gratuïtament per empreses i establiments de restauració de Blanes, els vendran alumnes de 4rt d’ESO de Blanes al vestíbul de la Biblioteca. L’objectiu és que puguin recollir diners pels viatges de final de curs.



Data de realització: 01/17/2019 | Data de la darrera actualització: 01/17/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300