Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes estrena ‘B de Boesia’, el retorn als escenaris del grup Xiroia, dirigit per Pep Alum


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/18/2019 10:55:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLEl Teatre de Blanes estrena ‘B de Boesia’, el retorn als escenaris del grup Xiroia, dirigit per Pep Alum

El títol de l’emotiva peça teatral fa referència als autors dels textos que recrearan els veterans actors i actrius blanenques (Brecht, Brossa, Bolaño, Borges, etc) amanit amb música i balls

El cap de setmana del 26 i 27 de gener el Teatre de Blanes acollirà la representació de ‘B de Boesia’, una peça teatral singular des de molts punts de vista. El primer motiu és perquè significa el retorn als escenaris d’un veterà grup teatral blanenc, Xiroia, inactiu des de fa molts anys, però que durant les dècades dels 80 i 90 va ser tot un referent en l’àmbit cultural blanenc.


L'elenc d'actors i actrius de 'B de Boesia'
L’altra raó que fa especial ‘B de Boesia” és el seu director, un altre referent teatral a la vila: el dramaturg Pep Alum, fundador del grup El Mirall. Feia molt temps que el també veterà director de teatre s’havia adonat que els noms dels autors dels poemes que més li agradaven començaven amb la mateixa lletra: Brecht, Brossa, Benedetti, Bolaño, Borges... així va sorgir la idea de fer ‘B de Boesia’.


Assaig de 'B de Boesia'
Fotografia: Mònica Rabassa
Ara bé, el què també va tenir clar va ser que el projecte que portava de cap encaixava millor amb els ja veterans actors i actrius de Xiroia que no pas amb els joves membres d’El Mirall. Per al director teatral, els versos triats colpien més sentits des d’una veu carregada d’experiència. Quan finalment va proposar als ex-Xoira la idea, va ser rebuda amb l’entusiasme de poder recuperar una vella i bella vocació.

‘B de Boesia’, un emotiu i sincer treball amanit amb música i balls

Els versos d’una gran quantitat de poetes, en boca de les veterans actrius i actors, ajuden a construir un espectacle intimista i entranyable, aconseguint emocionar encara més justament per l’experiència d’una veu farcida de records. Ara bé, per molt que la base siguin textos poètics, ‘B de Boesia’ no és un recital, sinó un espectacle on els versos s’amaneixen amb música i, fins i tot, balls.

Nou actors i actrius (8 del Xiroia i 1 d’El Mirall) donen vida a les paraules: Fina Puig, Anna Torruella, Rafi Nogareda, Núria Baldrich, Roser Álvarez, Jordi Soley, Agustí Robert, Xavier Márquez i Jaume Claret. Per la seva banda, la música en viu la interpreten els germans Rubén i Raúl Vidal, Alba Lupiáñez i Laura Rabassa. En la línia habitual de les produccions que encapçala Pep Alum, hi ha una escenografia minimalista, basada en projeccions creades pel cineasta Jaume Pujadas.


Fotografia: Mònica Rabassa
Qui vagi al Teatre de Blanes el darrer cap de setmana de gener gaudirà d’un muntatge que ja ha emocionat als espectadors que han assistit en petit comitè a tastets previs a l’estrena. I és que, per molt bo que se sigui en l’art de la interpretació, hi ha sentiments i vivències que són molt difícils de transmetre si no s’han viscut. ‘B de Boesia’ s’oferirà al Teatre de Blanes el dissabte i diumenge, 26 i 27 de gener, a les 9 de la nit i a les 6 de la tarda, respectivament, amb entrades al preu de 10€. Es podran comprar anticipadament del 21 al 25 de gener de 18 a 20 h al Teatre, així com una hora abans de cada representació, o bé online: https://www.teatredelacostabravasud.cat/1007/1/teatre/b-de-boesia/

Altres projectes de Pep Alum

Malgrat la seva aparent senzillesa, l’equip d’interpretació i direcció de ‘B de Boesia’ porta treballant-hi des de fa dos anys, després dels quals podria plantejar-se o no una continuació amb futurs projectes. Paral·lelament, Pep Alum ha seguit plenament actiu, i pel que fa a El Mirall ha continuat amb la gira de ‘Guantanamera’, i aquest 2019 seguirà rodant l’altra seva producció: ‘Oceans’.


Fotografia: Mònica Rabassa
Aquest any també serà quan veurà la llum una nova obra creada pel dramaturg blanenc, aquest cop vinculada a la celebració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria de Blanes. El compromís sumarà esforços d’El Mirall i el Cor de Cambra Sota Palau. L’espectacle de moment ja compta amb un títol provisional que podria esdevenir definitiu: Santa Maria ora pro Òmnibus.Data de realització: 01/18/2019 | Data de la darrera actualització: 01/18/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300