Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bruno Oro, Toti Soler, Jordi Merca i Mercè Arànega, principals atractius al Teatre de la Costa Brava Sud 2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/22/2019 12:26:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreCBS_2Bruno Oro, Toti Soler, Jordi Merca i Mercè Arànega, principals atractius al Teatre de la Costa Brava Sud 2019

Lloret i Blanes segueixen sumant esforços per elaborar una programació teatral única entre els dos escenaris, amb un 75% d’espectacles professionals i la resta d’entitats locals

Si bé aquest 2019 els dos Teatres de Blanes i Lloret ja han allotjat les primeres funcions del nou any, la programació professional no aixecarà el teló fins a finals d’aquest mes de gener. En el cas de Lloret ho farà el 26 de gener amb l’actuació d’humor ‘Dos machos verdes fritos’ amb l’actor David Verdaguer, mentre que a Blanes tindrà lloc el 10 de febrer amb l’espectacle de Jordi Merca ‘Yo sobreviví a la EGB’.

'Kids From Mars' al Teatre de Blanes el 16 de febrer


Aquesta és la 12a programació que elaboren conjuntament els Teatres de Lloret i Blanes, fruit de la col·laboració entre els respectius consistoris selvatans. L’objectiu és oferir una única proposta d’arts escèniques, consensuada i coordinada, que permeti una major projecció dels seus espectacles, un equip de treball conjunt i un abaratiment dels costos. L’objectiu comú ha estat ampliar l’oferta teatral, facilitar la mobilitat del públic, tenir una major incidència a l’àrea d’influència i oferir, en general, una programació atractiva i de qualitat.

'Lapònia' el 18 de maig al Teatre de Blanes


En aquest darrer sentit, el 2018 el Teatre de la Costa Brava Sud va presentar 95 proposes, sumant les actuacions que es van fer a Lloret i Blanes. D’aquest total, més d’un 72% van ser espectacles produïts per companyies professionals, i el 28% restants van ser actuacions promogudes per entitats locals als dos escenaris. Els bons resultats obtinguts han menat als dos municipis veïns a seguir treballant en un projecte únic al territori.

Bruno Oro, ‘Yo sobreviví a la EGB’ i ‘Kids From Mars’ al Teatre de Blanes

Des del punt de vista artístic, la programació professional del primer semestre del 2019 al Teatre de Blanes presenta un bon equilibri entre propostes vinculades directa o indirectament amb Blanes i espectacles professionals produïts generalment a Barcelona. De les 10 actuacions professionals, 7 són actuacions de Teatre; 2 de Música i 1 de Dansa. D’altra banda, 5 dels 10 espectacles estan vinculats amb Blanes.

Dins de les propostes més mediàtiques o comercials, el Teatre de Blanes ha inclòs un èxit assegurat: Yo sobreviví a la EGB, un espectacle d’estand-up ple d’humor i de música dirigit especialment al públic que ja ha passat dels 40 anys. El protagonitza Jordi Merca, i tindrà lloc el 10 de febrer, estrenant la programació professional en aquest escenari.

'Yo sobreviví a la EGB' el 10 de febrer al Teatre de Blanes


Un altre dels espectacles mediàtics el protagonitza el conegut actor Bruno Oro –qui es va fer sobretot conegut i re-conegut per la seva imitació de l’expresident Artur Mas al programa ‘Polònia’-, que arribarà a Blanes el 23 de març amb l’obra ‘Immortal’. L’actor es desdobla en una trentena de personatges per mostrar les diferents formes d’afrontar la vida eterna. Una altra funció que entraria en aquesta mateixa categoria és ‘Lapònia’, que es representarà el 18 de maig, i que compta amb actors de reconegut prestigi al teatre i la tv com ara Roger Coma i Meritxell Huertas, entre d’altres

Pel que fa a propostes escèniques més properes, n’hi ha una que satisfarà especialment al públic jove: ‘Kids from Mars’. El duet de joves blanencs presentarà el seu primer EP el 16 de febrer al Teatre de Blanes. Per la seva banda, la segona proposta musical de la nova programació també té signe blanenc: Lucas Martínez, un dels més prometedors saxofonistes de jazz de l’actual panorama, que es presentarà amb un quintet de músics de diferents nacionalitats el 25 de maig.

Cap de setmana dedicat als 55ens Premis Recvll i altres propostes

Seguint amb propostes escèniques molt pròximes, el cap de setmana del 8 al 10 de març el Teatre de Blanes serà l’escenari de tres esdeveniments lligats a la 55a edició dels Premis Literaris Recvll. El Divendres dia 8 es presenta ‘La Veritat’, Premi Josep Ametller de Teatre l’any 2018; l’endemà dissabte el rapsoda i membre del jurat dels premis, Salvador Roca, protagonitza un recital poètic amb música en directe i projeccions, i finalment diumenge es farà el lliurament dels guardons.

'Viatge al centre de la terra' el 28 d'abril al Teatre de Blanes


Seguint amb el fil local, el 7 d’abril l’actriu blanenca Maria Sola –coneguda per interpretar el personatge de La Grossa- presenta ‘La Gitana Shakesperiana’, un monòleg en clau d’humor dirigit pel conegut actor i director Martí Peraferrer. D’altra banda, entrant en les propostes escèniques més alternatives, cal destacar ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’, una reflexió sobre la violència de gènere que s’oferirà el 31 de maig, Premi de la Crítica 2017 i Premi Butaca 2018. Per últim, en l’apartat de dansa, el 28 d’abril s’oferirà ‘Viatge al centre de la Terra’, un espectacle innovador i proveït d’una forta càrrega visual que s’inspira en la cèlebre obra de Jules Verne.

Més de 20 espectacles de teatre, música, familiars i dansa i una dotzena de propostes de cineclub conformen la nova temporada a Lloret

Lloret presenta aquesta nova temporada una programació eclèctica i de qualitat pensada per a tots els gustos i totes les edats. Una programació que convida a reflexionar de forma individual o col·lectiva sobre tot el que ens envolta i veure la realitat amb uns altres ulls, a la vegada que convida a gaudir de bons artistes i espectacles al públic.

Pels amants del teatre de text s’ha programat ‘El metge de Lampedusa’ (1 de febrer) Premi Quim Masó 2011, el multipremiat espectacle produït per la Sala Flyhard ‘A.K.A. Also Known As’ (31 de maig) o ‘Medusa’ de la Virgueria (11 de maig) un espectacle creat a partir de la novela de R.Menéndez Salmón que planteja el viatge d’un fotògraf que retrata les vergonyes d’una Europa en construcció en un muntatge poètic i colpidor que va obtenir el Premi Quim Masó l’any 2016 i que l’any passat es va programar al TNC.

'Kassandra', el 3 de maig al Teatre de Lloret


Aquesta no és la única obra que s’ha programat al TNC que es pot veure aquersta temporada a Lloret. També s’ha previst ‘Kassandra’ de Sergi Blanco (3 de maig), un monòleg de la jove actriu Elisabet Casanovas (1994) que es va donar a conèixer a la sèrie de TV3, Merlí, en la qual es posa en la pell d'una dona refugiada transexual, que es prostitueix, a l'Europa actual, amb el rerefons de la Guerra de Troia.

Els que prefereixin l’humor tenen aquesta temporada tres propostes ben interessants. ‘Dos machos verdes fritos’ amb l’actor David Verdaguer (26 de gener), ‘Sàpiens’ amb Mireia Portas i Enric Cambray (22 de març) i amb gairebé totes les entrades exhaurides ‘Escape Room’ amb Joael Joan (15 de febrer). Mentre que el 8 de març i amb la col·laboració de l’associació de Dones l’Aurora, s’ha programat ‘Shirley Valentine’ amb Mercè Arànega.

'Sàpiens', el 22 de març al Teatre de Lloret


Pels amants de Mozart Lloret acollirà el 24 de març ‘Papà Mozart’ un espectacle a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès amb la participació dels actors Joan i Roger Pera. Mentre que els seguidors de Toti Soler i Gemma Humet tindran la oportunitat d’escoltar-los a Lloret el 17 de maig. Presentaran l’espectacle titulat ‘Petita festa’. També per segon any consecutiu el teatre lloretenc acollirà una nova edició del ‘Píndoles’ (30 de març), tres obres de petit format i d’uns 15 minuts de durada cadascuna, de diferents autors i que no es representen a l’escenari convencional si no a diferents racons del teatre.

Col·laboració amb el Cineclub Adler per a la programació familiar.

El teatre de Lloret i el cineclub Adler han unit esforços aquesta temporada per a presentar una programació conjunta. Així hi trobem set propostes familiars de febrer a abril com són, en teatre ‘Els músics de Bremen’ de la companyia el Pot Teatre (10 de febrer); ‘L’increïble viatge de la caputxeta galàctica’ dels Insectotròpics (24 de febrer) i ‘MiraMiró’ de la companyia mallorquina Baal (27 d’abril). Mentre que el cineclub Adler presenta al Petit Adler, quatre títols pensats pels més petits de la casa: ‘El Grúfal’ (3 de febrer); ‘Les aventures del petit talp’ (17 de febrer); ‘La vida d’en Carbassó’ (17 de març) i ‘La sopa de pedres i altres contes capgirats’ (31 de març). Totes les sessions familiars s’han programat a les 12h del matí.

El Lloret Espai Off es dedica aquesta temporada a Marc Rosich.


El Teatre de Lloret vol retre un homenatge al dramaturg de moda, Marc Rosich (Barcelona, 1973). Rosich, és un autèntic home orquestra del teatre català. Sol treballar sempre en diversos projectes alhora. És dramaturg i director d’escena, llicenciat en periodisme (UAB) i en traducció (UAB), forma part de l’equip directiu d’Òpera de Butxaca i Nova Creació. S’ha format en l’escriptura dramàtica a la Sala Beckett de Barcelona. Imparteix classes de dramatúrgia a la sala beckett, l’ESAD de l’Institut del teatre i l’ESAD de l’Eòlia.

Marc Rosich ens està acostumant a oferir-nos petites peces de cambra, amb un o dos intèrprets, com a molt, que recullen tot el seu saber musical (la seva autèntica passió) i el gust per allò grotesc, amb un sentit de l’humor àcid que tendeix cap a l’apocalipsi. El Teatre de Lloret ha programat aquesta temporada dins del cicle Lloret Espai Off, tres de les seves obres: 'A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía)', (28 d’abril) amb el ballarí Roberto G. Alonso, '¿Qué fue de Andrés Villarrosa?' (12 d’abril), amb Oriol Genís, i 'Àries de reservat' amb Elena Martinell i Glòria Garcés (8 de febrer).

Lloret presenta en públic tota la temporada el proper divendres 25 de gener en un acte obert a tothom previst a les 20.00 h. Al finalitzar l’acte els assistents podran comprar algunes entrades pels principals espectacles de la temporada a un preu més assequible.
Data de realització: 01/22/2019 | Data de la darrera actualització: 01/22/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300