Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Càmping Blanc d’Eivissa de Blanes impedeix a la Policia Local el tancament de la part ampliada il·legalment


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2019 01:18:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutEl Càmping Blanc d’Eivissa de Blanes impedeix a la Policia Local el tancament de la part ampliada il·legalment

Avui al matí dues dotacions policials, les brigades municipals i un tècnic d’Urbanisme han intentat procedir al tancament de l’accés a la part il·legal, però la propietat s’hi ha negat

Avui dimecres a primera hora del matí l’Ajuntament de Blanes havia preparat tot l’operatiu per procedir al precintat del Càmping Blanc d’Eivissa per l’ampliació il·legal de terrenys de fa uns anys. Amb aquest objectiu, s’han personat a l’accés posterior de l’establiment turístic dues dotacions de la Policia Local de Blanes, així com efectius de les Brigades Municipals que transportaven les tanques en un camió i un tècnic d’Urbanisme.


Entrada posterior Càmping Blanc d'Eivissa, dimecres al matí
L’operació, però, no s’ha pogut dur a terme, perquè quan el cap de la Policia Local de Blanes acompanyat d’altres efectius ha demanat que es facilités l’accés del dispositiu a les instal·lacions del càmping, se’ls ha impedit. Un treballador de l’establiment, després de consultar el requeriment policial als propietaris, aquests li han ordenat que no deixés accedir a ningú, impedint l’entrada explícitament al dispositiu policial.

L’objectiu de la Policia Local de Blanes era donar compliment a la resolució del decret que ordena el cessament de l’activitat i ús urbanístic de càmping. Per això, s’havia de precintar les instal·lacions i posar tot un tancament separador del sector legitimat administrativament, segons es delimitava en un plànol inclòs al decret de 17 de març de 2017, que donava al seu temps compliment a la sentència del desembre de 2009.


En vista de la negativa a deixar-los accedir, la Policia Local ha comprovat que totes les portes d’accés a l’establiment estaven tancades, i ha informat al treballador que la seva actitud pot ser constitutiva d’infracció penal per un delicte de desobediència greu a l’autoritat municipal recollida al Codi Penal. Tot i així, a instàncies dels propietaris, s’ha persistit en la negativa explícita a facilitar l’accés dels efectius. Per aquest motiu, ara el procediment que haurà de seguir l’Ajuntament per donar compliment a la sentència serà mitjançant ordre judicial que autoritzi l’entrada.

L’Ajuntament incoarà de nou la multa d’1.340.000 € contra el càmping

L’últim capítol que s’havia viscut fins ara en relació a tot l’afer de l’ampliació il·legal del Càmping Blanc d’Eivissa –desencadenada el març del 2017-, va ser la sentència comunicada la setmana passada pel Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona. En aquesta sentència, la jutgessa es pronunciava en relació a la multa d’1.340.438’50 € imposada per l’Ajuntament de Blanes pel mateix afer d’ocupació il·legal dels terrenys.


La sanció va ser imposada l’any passat mitjançant acord plenari del consistori blanenc per la comissió d’una infracció urbanística molt greu. La jutgessa va considerar que la multa havia de quedar inactiva perquè, segons es recollia a la sentència, havia caducat l’expedient. L’Ajuntament de Blanes tornarà a incoar un nou expedient sancionador, ja que la infracció no ha prescrit, de manera que la multa es tornarà a imposar, prèvia la corresponent tramitació administrativa, i es reclamarà el pagament del seu import.

Un llarg procés que havia de culminar avui

L’octubre del 2018 l’Ajuntament de Blanes ja va endegar el decret que ordenava als responsables del Càmping Blanc d’Eivissa que procedissin al tancament de l’ampliació il·legal amb una data límit. Aquest termini s’exhauria a finals de novembre, quan el consistori havia de procedir a executar forçosament el tancament. Abans que s’esgotés, però, els propietaris van entrar una petició al consistori demanant que se’ls concedís tres mesos més de termini perquè els clients que estan en la zona ampliada il·legalment poguessin recollir el seu material.

L’Ajuntament va concedir-los una pròrroga de 45 dies naturals perquè es pogués retirar les caravanes, autocaravanes, tendes de campanya i tot el material instal·lat en la zona que s’havia de precintar. Es tractava de no perjudicar als clients del càmping que, segons van expressar en una concentració que van fer el 2 de novembre davant el consistori, no coneixien la situació en fals que hi havia al càmping.


Un cop concedida aquesta darrera pròrroga, la Policia Local de Blanes ha estat efectuant inspeccions per comprovar que s’estava fent el desmantellament. Si bé a mitjans de desembre es va notificar que ja hi havia més del 25% fora, en canvi divendres passat una nova inspecció va determinar que la retirada no s’havia complert, cosa la qual va precipitar un nou decret per notificar als propietaris el precinte definitiu efectuat avui dimecres, una notificació que els va ser lliurada ahir al matí.

Següent pas: tancament del Càmping Bella Terra

Mentre no arriba l’ordre judicial, l’Ajuntament de Blanes també té previst fer la mateixa actuació que es volia fer avui amb la Policia Local en un altre establiment turístic que ha seguit un camí paral·lel: el Càmping Bella Terra. Igual que el Càmping Blanc d’Eivissa, els seus propietaris van fer una ampliació en terrenys no urbanitzables, és a dir: de manera il·legal.

Durant els darrers anys també hi ha hagut un llarg rosari de sentències judicials, al·legacions i recursos presentats per una i altra bandes. D’anàloga manera, però, s’ha arribat a un punt de no retorn, i per això el consistori blanenc vol procedir al precinte i tancament de la part il·legal del Càmping Bella Terra aquesta setmana.Data de realització: 01/23/2019 | Data de la darrera actualització: 01/23/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300