Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Càmping Bella Terra de Blanes també ha impedit avui a l’Ajuntament tancar la part ampliada il·legalment


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/24/2019 03:44:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutEl Càmping Bella Terra de Blanes també ha impedit avui a l’Ajuntament tancar la part ampliada il·legalment

A diferència del què va passar ahir al Càmping Blanc d’Eivissa, la Policia Local, les Brigades Municipals i el tècnic d’Urbanisme han estat rebuts per un representant legal dels propietaris

De la mateixa manera que es va procedir el passat dimecres amb el Càmping Blanc d’Eivissa, el matí d’avui dijous l’Ajuntament de Blanes havia preparat tot l’operatiu per actuar en el Càmping Bella Terra per l’ampliació il·legal de terrenys de finals dels anys 90. Per això, igual que ahir, s’han personat davant l’establiment dues dotacions de la Policia Local de Blanes, operaris de les Brigades Municipals que transportaven les tanques en un camió, així com un tècnic d’Urbanisme.Comitiva municipal davant del Càmping Bella Terra
El dispositiu policial havia de donar compliment al decret que indicava que s’havia de procedir al cessament de l’activitat i ús urbanístic de la part ampliada il·legalment pel càmping. Això volia dir que s’havien de precintar les instal·lacions, així com implantar un tancament separador del sector que sí compleix amb tota la legalitat.

Oposició dels propietaris a deixar entrar la comitiva municipal

Anàlogament a com va passar ahir, però, no s’ha pogut efectuar el tancament. La diferència respecte ahir és que la comitiva municipal ha estat rebuda per un representant legal dels propietaris, així com per treballadors de l’establiment. Tots ells s’han reunit a les oficines de recepció, on se li ha comunicat a l’inspector en cap de la Policia Local, Joan Garcia, que des del seu punt de vista el procés quedava aturat perquè ahir mateix van presentar un recurs i sol·licitud de mesures cautelars contra l’ordre d’execució al Jutjat Contenciós Administratiu de Girona.

Els representants del càmping entenien que, d’aquesta manera, havia de quedar en suspens l’ordre d’execució. Tanmateix, s’ha informat que des de la direcció del càmping ja fa uns dies es va instal·lar una cinta de abalisament que acota tota la zona afectada, i que durant aquests mesos el càmping es troba tancat i sense exercir cap tipus d’activitat.


Després de consultar-ho als serveis jurídics de l’Ajuntament, aquests han determinat que no era així, és a dir: que el recurs del càmping no aturava l’aplicació del què s’ordena al decret. Per aquest motiu, l’inspector en cap de la Policia Local ha tornat a demanar als representants de la propietat que facilités l’accés a la comitiva, cosa a la qual s’hi ha negat, impedint explícitament al dispositiu policial el compliment de la resolució. Igual que es va fer ahir, l’inspector en cap ha informat que la seva negativa pot ser constitutiva d’infracció penal per un delicte de desobediència greu a l’autoritat municipal, tal com es recull al Codi Penal.

Per la seva banda, el representant de l’establiment turístic ha demanat que constés en l’acta aixecada per la Policia Local de Blanes que el càmping Bella Terra ha precintat voluntàriament amb una cinta l’àmbit afectat per l’ordre municipal. En aquest darrer sentit, han manifestat que s’oposen a la instal·lació d’un tancament físic perquè entenen que no s’especifica en l’ordre municipal, i que rebutgen qualsevol acció mentre el Jutjat no s’hagi pronunciat sobre la mesura cautelar sol·licitada ahir dimecres.


Per últim, el càmping ha informat que ja ha comunicat als seus clients que han de retirar els albergs mòbils o semi mòbils en la zona afectada, i han explicat que queden un màxim de 26 caravanes. En aquest mateix espai també hi queden uns 20 mòduls propietat d’un operador turístic a qui el càmping ja ha avisat perquè els retirin. De la mateixa manera que va passar ahir, ara el procediment que haurà de seguir l’Ajuntament per donar compliment a la sentència serà mitjançant ordre judicial que autoritzi l’entrada.Data de realització: 01/24/2019 | Data de la darrera actualització: 01/24/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300