Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Massiva assistència als actes del cinquè aniversari de la Biblioteca Jove de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/25/2019 11:49:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Massiva assistència als actes del cinquè aniversari de la Biblioteca Jove de Blanes

Els joves van envair literalment el seu espai per participar en la ‘Batalla de Galls’, actuacions musicals, màgia i reposar forces amb la venda de pizzes i productes de pastisseria

La Biblioteca Jove de Blanes, la sala especialitzada en aquest públic de la Biblioteca Comarcal, va estar de festa durant tota la jornada d’aquest passat dijous. Es tractava de celebrar una data prou assenyalada com és complir els primers cinc anys de vida, una trajectòria potser curta però molt intensa si tenim en compte que aquest servei és un dels pocs que hi ha, no tan sols arreu de Catalunya, sinó d’Europa.


'Batalla de Galls' 5è aniversari Biblioteca Jove
Habitualment, les biblioteques compten sobretot amb una sala per a adults i una sala pel públic infantil, però els joves sempre solen quedar relegats a una mena de limb particular, entre una cosa i l’altra, aquella edat que ben bé no els pot situar ni en un lloc ni en l’altre. Per aquest motiu, quan l’equip de la Biblioteca Comarcal de Blanes capitanejat per la seva directora, Gemma Ciuró, van decidir posar en marxa la Biblioteca Jove la idea va ser aviat molt ben rebuda.

L’espai es va habilitar on durant 11 anys hi havia hagut l’Oficina de Turisme central del municipi, que havia estat situada a la banda esquerra dels baixos de la Biblioteca Comarcal. És a dir: tot l’edifici ha estat sempre de la biblioteca, però quan es va dissenyar l’equipament ja es va reservar la banda esquerra de la planta baixa per ubicar-hi el servei turístic.

Celebració 5è aniversari Biblioteca Jove

La celebració del cinquè aniversari de la Biblioteca Jove va comptar amb una massiva assistència dels seus protagonistes, un bon nombre de nois i noies que literalment van envair el seu espai per participar en els actes. Al llarg de la tarda-vespre d’aquest passat dijous hi van haver diversos ingredients, després que al matí es va fer el lliurament de premis de la 10a edició del Concurs Literari ‘Bolleré’ de Relats per a Joves, un acte encapçalat per la directora general de Joventut de la Generalitat, Norma Pujol, i l’alcalde de Blanes, Mario Ros.


A la tarda-vespre, i presentada sota el suggestiu títol de Dolça Rima party, la celebració va continuar de manera més festiva amb música, rap musical, màgia i menjar. Els trucs d’il·lusionisme van anar a càrrec d’un habitual de la Biblioteca Comarcal, el Mag Igor, que va oferir trucs de màgia a la concurrència, mentre que el rap musical va consistir en una Batalla de Galls a càrrec principalment de tres artistes: PRODI, OTEIN i JG.SÁNCHEZ.


Tots aquests ingredients festius es van aplegar a la Biblioteca Jove, mentre que el vestíbul principal que dóna accés a tot l’edifici oferia l’oportunitat de participar en una experiència gastronòmica. Es tractava de poder adquirir pizzes així com productes de fleca i pastisseria cedits gratuïtament per diverses empreses i establiments de restauració de Blanes. Es van encarregar de vendre’ls alumnes de 4rt d’ESO amb l’objectiu de recollir fons econòmics pel viatge de final de curs.

Cinc anys d’augment constant d’usuaris

Des que el 24 de gener de 2014 es va posar en marxa la Biblioteca Jove, el servei cultural i educatiu de la Biblioteca Comarcal, la seva incorporació al municipi ha marcat poder disposar d’un nou recurs tant pels joves del municipi com pels de la seva àrea d’influència. Perquè s’hi poguessin sentir el més còmodament possible, es va habilitar l’antic recinte de l’Oficina de Turisme perquè se’l fessin seu.

Un dels elements més singulars és un graffiti que decora la sala més gran, fruit del treball del jove artista Àlex Gómez, Odie, que va guanyar el concurs organitzat pel consistori blanenc per decorar una de les parets d’aquesta sala. El disseny està relacionat amb la lectura a través de la representació d’un arbre amb les branques i arrels preses en sengles llibres, així com amb el dibuix d’una balena inspirada en tot un clàssic de la literatura de tots els temps: Mobby Dick.


L’altre ingredient singular que decora la Biblioteca Jove és una pintura cedida per l’artista Rafel Teixidó Mariné, un quadre abstracte que representa uns joves llegint, penjat a la sala més recollida que hi ha. Des del primer dia l’espai ha estat molt utilitzat pels joves tant a nivell individual com en grups de treball. Tant és així, que el dia de la inauguració es va produir una anècdota molt exemplar.

Quan tot just estaven finalitzant els actes d’inauguració, ara fa cinc anys, un grup d’estudiants ja van demanar a la direcció una de les sales de què consta la Biblioteca Jove per poder-se reunir. Comptant només el primer any, les reserves d’espais que es van arribar a fer, així com les estimacions de la seva utilització, va servir per calcular que els primers 365 dies de funcionament van utilitzar l’espai més de 1.500 joves, una xifra que ha anat en constant augment.Data de realització: 01/25/2019 | Data de la darrera actualització: 01/25/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300