Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes destina 25.000 € per a projectes i activitats de Cooperació i Solidaritat Internacional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/26/2019 11:47:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAU NO A LA GUERRABlanes destina 25.000 € per a projectes i activitats de Cooperació i Solidaritat Internacional

Ahir al vespre es van lliurar els fons econòmics dels projectes impulsats per ONGs a Blanes, Togo, Túnez, Gàmbia, Índia i Nicaragua, formant part de la ‘Quinzena per la Pau 2019’

Ahir al vespre la la Biblioteca Comarcal de Blanes va allotjar un dels actes més emblemàtics del cicle d’activitats de la Quinzena per la Pau 2019, el lliurament de fons econòmics als Projectes de Cooperació i Solidaritat. L’acte el van encapçalar l’alcalde i regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros; representants de les entitats que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social i les ONG que impulsen els projectes; regidors i regidores del consistori, i tècniques de l’Àrea d’Acció Social.


Abans de donar pas al lliurament de les quantitats econòmiques, les diferents ONG que desenvolupen les actuacions van fer una breu presentació dels seus respectius projectes de cooperació, acompanyant les seves explicacions amb fotografies i vídeos. Els membres de la comissió s’encarreguen cada any de consensuar i proposar a l’Ajuntament de Blanes a quins projectes se’ls han d’atorgar ajuts.

Cinc projectes i activitats arreu del món

La comissió ha disposat d’una partida de 25.000 € dels pressupostos del 2018 per finançar les activitats solidàries. Un dels que no falta mai des de fa més de 20 anys són les Colònies d’Estiu per a Infants Sahrauís, que organitza l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís. S’hi ha destinat un total de 3.120 €, i es tracta que cada any un grup de nens i nenes que viuen als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria), passin l’estiu allotjats amb famílies de Blanes.


D’entre totes les actuacions, la quantitat més elevada s’ha destinat per donar continuïtat a un projecte que també s’encarrega de dur a terme una altra ONG local, l’Associació de Desenvolupament de Kuwonku, a Gàmbia. Els 5.436’95 € serviran per a la instal·lació de l’Hort Sostenible en aquesta localitat on hi treballen un grup de voluntaris i voluntàries encapçalats per Pere Gual i Roser Bitlloch.

Per la seva banda, Càritas Interparroquial de Blanes i Càritas de Dapaong han rebut 5.143’05 € per acabar la construcció del segon pis d’aules amb les escales i fer uns lavabos per als alumnes a l’escola de Dapaong (Togo). Una altra dotació prou quantiosa, de 4.000 €, és pel projecte d’empoderament de la dona i la restitució del dret a la vida digna a Palacagüina (Nicaràgua), a través de Blanes Solidari i SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina).


D’altra banda, la Fundació Vicenç Ferrer ha rebut 3.250 € per impulsar el dret a l’educació de 73 nois i noies al districte d’Anantapur, a la Índia. Un altre dels projectes, dotat amb 1.750 €, està gestionat per Acció Social i Solidària el Bon Samarità i la ONG Samaritans Purse, que reparteixen caixes de regals coincidint amb les festes nadalenques. Les caixes inclouen material escolar, d’higiene personal i joguines per a infants de Togo i Túnez. Per últim, s’han destinat 2.300 € per la quota anual de socis que paga cada any l’Ajuntament de Blanes al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.


PROJECTEENTITAT GESTORA
IMPORT
Colònies d’estiu per a infants sahrauís a Blanes, “Vacances en Pau”Assoc. Famílies Acollidores Infants Sahrauís
3.120’00 €
Acabar construcció aules amb les escales i fer WC pels alumnes (Togo)Càritas Interparroquial Blanes i de Dapaong
5.143’05 €
Operació del Nen Nadal, Camps Refugiats Sahrauís (Togo i Túnez)ACBM El Bon Samarità
1.750’00 €
Hort Sostenible a Kuwonku (Gàmbia)Assoc. Desenvolupament de Kuwonku
5.436’95 €
Impulsar dret a l’educació de 73 nois i noies (Anantapur, Índia)Fundació Vicenç Ferrer
3.250’00 €
Empoderament de la dona i restitució dret a vida digna
(Palacagüina, Nicaragua)
Blanes Solidari i SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina)
4.000’00 €
Quota Socis Fons Català 2018Fons Català Coop. Desenv.
2.300’00 €
Total :
25.000'00 €

Continua la Quinzena per la Pau 2019

Els actes organitzats amb motiu de la Quinzena per la Pau de Blanes 2019 continuaran dilluns vinent, 28 de gener, amb un taller de Formació Antirrumors: del rumor a la xenofòbia. Estratègies per combatre el racisme. L’impartirà a l’Escola SAFA, Pere Cortada, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de comarques gironines.


L’endemà dimarts a les 7 de la tarda la Sala de Plens allotjarà la presentació i projecció del documental Fusells i pintades. La lluita no violenta del poble sahrauí, un acte que comptarà amb la participació del seu director, Jordi Oriola Folch. El dijous 31 de gener a 2/4 de 7 de la tarda, mitja hora abans que comenci el Ple Municipal, es farà la Lectura del Manifest per la Pau 2019 davant l’edifici consistorial, acompanyat amb la música de la Banda del Col·legi Santa Maria.


Per últim, els dos darrers actes de la Quinzena per la Pau s’emplacen per l’1 de febrer. A les 7 de la tarda es presentarà a la Biblioteca Comarcal el llibre Crímenes del Hambre, a càrrec del seu autor, Miguel Pajares. Tot seguit, a les 8 del vespre, començarà la II Marxa per la Pau, organitzada pels membres de la Taula Interreligiosa de Blanes, que finalitzarà davant l’Ajuntament de Blanes.Data de realització: 01/26/2019 | Data de la darrera actualització: 01/26/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300