Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes implantarà el servei de recollida selectiva porta a porta en les urbanitzacions a mitjans de febrer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/28/2019 11:36:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

recollida residusBlanes implantarà el servei de recollida selectiva porta a porta en les urbanitzacions a mitjans de febrer

Aquests dies ha començat el procés d’informar als veïns sobre el nou servei, que es farà en 660 habitatges de Mas Guelo, Residencial Blanes, Vista-Mar, Sant Francesc i Santa Cristina

L’Ajuntament de Blanes, a través de Nora, l’empresa de neteja i recollida d’escombraries, continuarà durant aquest 2019 el pla d’actuació per millorar aquest servei. Després que al 2018 es va fer el canvi de model amb la recollida de càrrega lateral dels camions, l’ampliació de la neteja viària i la recollida porta a porta comercial, enguany el pla continua amb noves millores.


Pancartes informatives penjades en diferents urbanitzacions
La més immediata està previst que es posi en marxa a mitjans del proper mes de febrer, més concretament el dilluns 18 de febrer. Serà llavors quan començarà el servei de recollida selectiva porta a porta a les urbanitzacions del municipi. Amb aquest canvi de model es vol facilitar el reciclatge als ciutadans i ciutadanes, així com augmentar el percentatge de reciclatge a la ciutat.

Recollida porta a porta en 660 habitatges d’urbanitzacions

Aquesta darrera fita és especialment important per poder assolir l’objectiu municipal que va establir la Generalitat, que indica que l’any 2020 Blanes haurà d’estar reciclant en un 60%. Les àrees on s’implementarà el nou servei porta a porta de Blanes abasta les cinc urbanitzacions disseminades de Blanes –Mas Guelo, Residencial Blanes, Vista-Mar, Sant Francesc i Santa Cristina-, la qual cosa significa un total de 660 habitatges.

UrbanitzacióNombre d’Habitatges
Mas Guelo
25
Residencial Blanes
144
Vista-Mar
77
Sant Francesc
257
Santa Cristina
157
Total
660

Durant aquest mes de gener s’estan fent les visites individualitzades i s’estan penjant cartells informatius en totes les urbanitzacions. Tanmateix, coincidint amb l’inici del proper mes de febrer hi haurà una xerrada informativa –que tindrà lloc el proper divendres 1 de febrer a la Sala de Plens-, es repartiran els bujols per fer la recollida selectiva a cada llar, hi haurà punts informatius a peu de carrer i es tancarà el periple amb noves visites porta a porta als veïns de totes les urbanitzacions.


L’inici del servei de recollida porta a porta a les cinc urbanitzacions començarà d’aquí a tres setmanes, el dilluns 18 de febrer, però abans s’hauran retirat els contenidors de recollida selectiva d’orgànica, fracció resta, envasos, paper i cartró. Els únics que quedaran en servei són els contenidors de vidre, ja que la resta de fraccions a partir del 18 de febrer es passaran a recollir porta a porta, amb els bujols que anteriorment ja s’hauran lliurat als veïns i veïnes.

Més concretament, a cada casa es lliuraran:
    - Cubell de 90 litres de capacitat per a la recollida d’envasos
    - Cubell de 90 litres de capacitat per a la recollida de paper
    - Cubell de 20 litres de capacitat per a la recollida d’orgànica
    - Opcional: Cubell de 240 litres de capacitat per a la recollida de fracció vegetal, l’esporga.

Pel que fa a les deixalles que formen part de la resta, es podrà deixar en bosses, que es recolliran en totes cinc urbanitzacions els diumenges. Val a dir que aquests dies també es repartiran als ciutadans i ciutadanes afectades els calendaris de recollida en forma d’imants magnètics. En el cas de les urbanitzacions de Sant Francesc i Santa Cristina hi ha temporada alta i temporada baixa, la majoria d’habitatges són de segona residència. Per contra, a Mas Guelo, Residencial Blanes i Vista Mar s’hi viu tot l’any i hi ha una sola temporada.Data de realització: 01/28/2019 | Data de la darrera actualització: 01/28/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300