Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un segle de tradició artística amb el 89è Concurs de Pessebres de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2019 12:20:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un segle de tradició artística amb el 89è Concurs de Pessebres de Blanes

En pessebres artístics s’ha premiat una reproducció de la Capella de l’Esperança de Luís Segura, i en populars ha guanyat Joel Ristol, que ha utilitzat una impressora 3D per edificacions

La Sala d’Actes del Centre Catòlic va allotjar el passat diumenge un acte que cada any posa punt i final a les darreres reminiscències de les festes nadalenques viscudes. Es tracta de l’entrega de premis que, aquest 2019, ha correspost al 89è Concurs de Pessebre de Blanes.


Des de fa dècades, es tracta d’una celebració viscuda amb la mateixa il·lusió per infants i adults, perquè absolutament tothom qui hagi participat s’endú algun obsequi, sigui petit o gran: la característica bossa de xuxes amb llaminadures i un trofeu artístic confeccionat especialment per a la ocasió. Això sol provocar més d’una situació divertida i entranyable, sobretot protagonitzada pels infants que paren més atenció al primer element que no pas al segon, lògicament.

Un segle de tradició pessebrista a Blanes

L’Agrupació Pessebrista de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament, ha contribuït a mantenir viva aquesta tradició, a camí entre la religió i l’expressió popular artística, havent comptat enguany amb un total de 59 treballs presentats. Com és habitual, la sala es va quedar petita per donar cabuda a tothom, en un acte encapçalat per l’alcalde, Mario Ros, acompanyat de membres de l’Agrupació Pessebrista i el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura.


Les dues principals categories són l’artística i la popular, i cada any el jurat ho té francament difícil per poder destriar-ne la classificació. Tant és així que solen haver-hi mencions i premis especials, així com guardonats ex-aequo. En pessebres artístics el primer premi va ser per una magnífica reproducció de l’emblemàtica Capella de l’Esperança a càrrec de Luís Segura, un habitual guanyador del concurs en diferents edicions.


Primer Premi Pessebre Artístic
Per la seva banda, en la categoria de populars també va vèncer un altre pessebrista experimentat malgrat la seva jovenesa, Joel Ristol, qui va utilitzar una impressora 3D per confeccionar diverses edificacions. A banda d’aquestes dues principals classificacions, també hi ha la categoria popular per a associacions i entitats per un costat, i la categoria infantil/juvenil per un altre. Les obres artístiques que es van lliurar com a obsequis són obra de l’artista blanenc Sergi Ros. Els guardonats amb el primer premi i segon premis es van endur una magnífica reproducció del porxo del Santuari del Vilar, molt apreciat per tothom.


Primer Premi Pessebre Popular
Per la seva banda, els guanyadors del tercer premi, finalistes i participants sense premis, van ser obsequiats amb una reproducció de la barca Santa Rita, la mateixa nau que ha estat lluint durant un mes al Pessebre Monumental del Passeig de Dintre, gairebé a escala natural. El muntatge, que va estar instal·lat davant l’Ajuntament de Blanes des del 5 de desembre fins al 6 de gener, homenatjava la narració de Joaquim Ruyra El rem de 34, on l’embarcació anomenada Santa Rita patia un naufragi.


Primer Premi Popular Associacions i Entitats
Per últim, i ja de cara a la propera edició del concurs pel Nadal d’aquest 2019, es va recordar a tothom que, per inscriure’s, caldrà fer-ho a Can Saura o Can Borràs, ja que l’habitual lloc on es feia fins ara, Can Bitlloch, ja haurà tancat l’activitat.

89è Concurs de Pessebres de Blanes – Nadal 2018

Categoria Popular :
  - Primer Premi: Joel Ristol
  - Premi Especial: Can Bruno
  - Segon Premi: Quim Romero
  - Tercer Premi: Josep Ma Borràs
  - Tercer Premi: Francisco Serra
  - Finalistes: Antònia Perpiñá; Alba Baltrons; Pol Roig, Cora i Marc Roura; Cai i Lua Rubio; Martina Calatrava; Consuelo Rodríguez; Salvador i Eva Ros; Jan Arroyo.

Categoria Artística :
  - Primer Premi: Luís Segura
  - Segon Premi: Ángeles Rey
  - Segon Premi: Marta Aguilera Llorens
  - Tercer Premi: Jordi Soley
  - Tercer Premi: Miquel Puigdomènech
  - Pessebre Original: Rafi López
  - Pessebre Original: Anna Palenciano
  - Finalistes: Gregorio Morales; Germans Aladern Aleñà; Biel Ros; Jaume Pont.

Categoria Popular Associacions i Entitats :
  - Primer Premi: AVV La Plantera
  - Segon Premi: Edifici Miramar
  - Tercer Premi: Col·legi Santa Maria
  - Tercer Premi: Col·legi Cor de Maria
  - Finalistes: Església Santa Anna, Parròquia Sagrada Família, Col·legi Santa Maria (alumnes de 1er de Primària), Capella de la Salut; Fundació Aspronis-Taller ‘El Vilar’.
  Categoria Infantil / Juvenil
   - Primer Premi: Germans Gubern Ros
   - Segon Premi: Marc Esteve
   - Tercer Premi: Paula Carnicero Rams
   - Finalistes: Carla Casquet; Pol Robert.
  Data de realització: 01/30/2019 | Data de la darrera actualització: 01/30/2019

  © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

  Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

  Inici de la pàgina

  © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300