Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aposta per l’emprenedoria femenina en igualtat d’oportunitats amb el projecte ‘Gira – Mujeres’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/31/2019 09:47:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes aposta per l’emprenedoria femenina en igualtat d’oportunitats amb el projecte ‘Gira – Mujeres’

Impulsat per l’entitat blanenca ‘Dona Terra’, compta amb la col·laboració del Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament i s’ha presentat aquesta setmana a la biblioteca

Aquesta setmana s’ha presentat a la Biblioteca Comarcal de Blanes el programa ‘Gira – Mujeres’, un projecte adreçat a recolzar l’emprenedoria femenina. Impulsat en aquest municipi per l’entitat blanenca ‘Dona Terra’, la seva responsable, Mònica Aldegunde, es va encarregar de marcar els eixos claus durant l’acte, centrat en una sessió d’introducció i benvinguda.


Mònica Aldegunde, de 'Dona Terra', durant la presentació
La iniciativa és un projecte de la Fundació Coca-Cola que va arribar a l’estat espanyol al 2016 implementat per ‘Dona Activa’, entre d'altres entitats, l'any següent. Per això, durant la presentació realitzada a Blanes també es va comptar amb la participació d’una representant d’aquesta entitat, Montserrat Ramón, qui va engrescar tothom a aprofitar l’oportunitat que significa poder fer realitat un pla d’empresa que dóna forma als somnis.

Del què es va tractar, doncs, és de poder conèixer el més destacat del projecte i veure si encaixava amb les perspectives de les assistents, en un taller presencial molt dinàmic. L’experiència està adreçada a dones d’entre 18 i 60 anys d’edat, i s’adreça a qui té algun negoci, està desocupada, o bé s’ha plantejat en algun moment l’autoocupació.

Compromís global de fomentar el suport econòmic per a 5 milions de dones

‘Gira – Mujeres’ és un projecte que s’emmarca dins el compromís ‘5by20’ per fomentar el suport econòmic a cinc milions de dones emprenedores fins al 2020 i per eradicar les bretxes de gènere en l’àmbit laboral. La iniciativa ‘5by20’ ja ha arribat a més de 40 països i, gràcies al seu èxit, ha estat nomenada com la ‘Millor iniciativa global per a l’empoderament econòmic del lideratge’ a Dubai.


Montserrat Ramon, Montse Torres i Mònica Aldegunde durant la sessió
Tanmateix, ha comptat amb el reconeixement del premi Catalyst 2013 i amb Premi de Lideratge 2015: principis per a l’empoderament de la dona per a la seva associació amb ONU Dones. El programa ‘Gira – Mujeres’ es troba en la seva tercera edició, i ja ha enllestit dos anys a ple rendiment coronats per l’èxit de l’experiència, i marcats per les col·laboracions amb entitats públiques i del tercer sector.

Suport del Departament de Promoció de la Ciutat de Blanes

En aquest darrer sentit, a Blanes compta amb la col·laboració del Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, a través del Servei de Consolidació d’Empreses. La participació municipal es tradueix en donar suport fent-ne difusió a les xarxes socials de Promoció de la Ciutat, així com en totes les accions d’emprenedoria que s’hi estan duent a terme. Una altra col·laboració es traduirà fent la difusió per a una nova edició del programa que es farà durant els propers mesos a Blanes.


D’altra banda, també es proveirà d’una aula d’informàtica perquè les dones participants al programa puguin fer el mòdul de 30 hores de formació online, així com facilitar-les l’acompanyament necessari amb aquesta finalitat. Per deixar palesa la col·laboració municipal, en l’acte de presentació també va participar la responsable de l’Àrea d’Ocupació, Empresa i Formació de Promoció de la Ciutat, Montse Torres, qui va agrair Mònica Aldegunde haver endegat aquesta iniciativa a Blanes.

Un programa amb 40 hores de formació

La idea inicial és que entre 10 i 15 dones que realitzin el programa a Blanes passin per un itinerari de 10 hores de formació presencial i 10 setmanes de formació online. Durant les primeres 10 hores són de connexió, habilitats, competències per emprendre, i s’explica la idea de negoci, com madurar-la i treballar-la. D’altra banda, durant les setmanes de formació a través de la xarxa s’utilitza una plataforma d’aprenentatge per internet on cada usuària treballa el seu propi projecte d’emprenedoria amb més detall.


Finalment, es trien les iniciatives més sòlides a través d’una selecció i se’ls dóna un suport addicional d’assessorament. Arriba llavors la darrera fase a nivell de tot l’estat espanyol, quan trien tres projectes i se’ls lliura 3.000 euros per desenvolupar-los, a més a més de sis mesos d’acompanyament actiu. En la tria de l’any passat una de les tres dones procedia d'Alacant.
Data de realització: 01/31/2019 | Data de la darrera actualització: 02/01/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300