Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es declara ‘Ciutat Antifeixista’ en una intensa sessió plenària marcada per diversos temes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/01/2019 12:18:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes es declara ‘Ciutat Antifeixista’ en una intensa sessió plenària marcada per diversos temes

Es va homenatjar l’exregidor Joan Sureda, es va condemnar l’agressió contra un regidor de C’s, va prendre possessió un nou edil, i va haver-hi una nodrida presència de públic

El ple municipal celebrat ahir al vespre va aprovar amb el recolzament de totes les forces polítiques, llevat del PP, una moció presentada per ICV-EUiA i Batega per declarar Blanes ‘Ciutat Antifeixista’. En el text es recorda que durant els darrers anys s’ha confirmat l’avenç de formacions ultradretanes arreu del món, un fenomen del qual no n’és aliè l’estat espanyol; es recorda la coherència d’un consistori que sempre ha defensat col·lectius que la ultradreta té en el seu punt de mira: pensionistes, dones, persones LGBTI i la llibertat d’expressió, entre d’altres.


Votació moció que declara Blanes Ciutat Antifeixista
La moció demana bàsicament dos punts: que el consistori faci una declaració institucional declarant-se així, ‘Ciutat Antifeixista’; i que es revisi l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. Es tracta que s’hi introdueixi un punt que exclogui discursos i manifestacions d’odi, de caràcter feixista, racista, sexista a la via pública i en equipaments municipals.

Homenatge a Joan Sureda i condemna a l’agressió contra un regidor de C’s

La sessió plenària es va iniciar mantenint un minut de silenci en memòria de Joan Sureda, exregidor de l’Ajuntament de Blanes qui va morir fa pocs dies. Tots els membres de la corporació i el públic es van aixecar per retre homenatge al polític blanenc, un reconeixement que es va fer a suggeriment del portaveu d’ICV-EUiA, Joan Salmeron, que l’alcalde va recolzar tot just començar el ple.


Minut de silenci en record de Joan Sureda
Tot seguit, l’alcalde va fer una declaració institucional per condemnar l’agressió patida el passat cap de setmana per Sergio Atalaya, portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Blanes, quan participava en un acte del seu partit a Torroella de Montgrí. El batlle va rebutjar aquest tipus de comportaments i va fer una crida a mantenir la concòrdia, un sentiment que van compartir tots i totes les representants de la corporació.

Presa de possessió de Salvador Gutiérrez, nou regidor del PDeCAT

També va ser al principi de la sessió plenària, abans que comencés el debat, quan va tenir lloc un altre fet destacat. El nou membre del grup municipal del PDeCAT, Salvador Gutiérrez Garcia, va prendre possessió de l’acte com a regidor, rebent també de mans de l’alcalde de Blanes el pin amb l’escut oficial de l’Ajuntament de Blanes que el distingeix com a representant municipal.


Salvador Gutiérrez després de prendre possessió del seu càrrec
Salvador Gutiérrez, qui entra en substitució de Quim Torrecillas, és president de l’Associació Andaluza de Ardaleños y Amigos de Ardales i és un dels membres més actius de la vida social blanenca. Originari de la població malaguenya d’Ardales, es va traslladar a Blanes l’any 1961, i 10 anys més tard va fundar l’empresa Fleca i Pastisseria Gutiérrez. Va ser president del Club d’Hoquei Patí Blanes, i soci fundador de l’Associació de Veïns de Ca la Guidó-Mas Carolet, entre d’altres. Actualment és col·laborador habitual de Càritas Interparroquial Blanes i del Centre Catòlic.

Altres punts tractats al ple municipal

Durant un dels primers punts inclosos a l’ordre del dia en què es dóna compte d’escrits judicials, una de les sentències és la que feia referència a la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona en relació a la multa imposada contra el Càmping Blanc d’Eivissa per ocupació il·legal de terrenys, desfavorable als interessos del consistori. El portaveu d’ICV-EUiA, Joan Salmeron, va demanar que es faci un informe que ajudi a dirimir responsabilitats.


D’altra banda, pel que fa als temes inclosos a l’ordre del dia, el primer punt per modificar les bases per a l’atorgament d’ajuts per a la rehabilitació d’elements d’edificis als barris de S’Auguer i Sa Massaneda es va aprovar amb 15 vots a favor del PSC, PDeCAT, ERC, C’s, CUP i PP, mentre que la resta de grups va votar en contra.

En els dos acords de sancions per infraccions comeses contra la Ordenança de Protecció, Tinença i Control d’Animals la distribució de vots va ser diferent: PSC, PDeCAT, ERC, C’s, Batega i PP van votar a favor, i en canvi ICV-EUiA i la CUP es van abstenir. Respecte la modificació del reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals, van votar-hi en contra ICV-EUiA, ERC i Batega, i la resta de vots van ser favorables. Per últim, l’altra moció d’ICV-EUiA i Batega per optimitzar la plantilla de la Policia Local per garantir la seguretat, va prosperar amb la unanimitat de tots els grups polítics.Data de realització: 02/01/2019 | Data de la darrera actualització: 02/01/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300