Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Intens apartat de Precs i Preguntes al Ple Municipal de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/01/2019 12:26:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PROTESTAIntens apartat de Precs i Preguntes al Ple Municipal de Blanes

Va intervenir l’Assemblea Antifeixista i la Xarxa Solidària, que havien llegit un manifest abans del ple; els joves del CLJB, representants d’una entitat esportiva i de VOX, entre d’altres

L’apartat de Precs i Preguntes obert al públic que segueix sempre la celebració dels Plens Ordinaris, va ser ahir al vespre especialment intens en relació a anteriors sessions. Feia molt temps que no es recordava una sala tan plena de públic que venia mogut per motius diferents, i això va provocar que la vetllada s’allargués fins la mitjanit.

Manifest de l’Assemblea Antifeixista i la Xarxa d’Entitats Solidàries

Uns dels més actius van ser els representants de l’Assemblea Antifeixista i la Xarxa d’Entitats Solidàries, que abans de començar el ple ja havien protagonitzat un acte davant l’edifici consistorial. Tot just després que havia finalitzat l’acte de Lectura del Manifest per la Pau 2019 davant l’edifici consistorial, diversos representants dels dos col·lectius van desplegar sengles pancartes i van llegir el seu propi manifest.


Lectura Manifest de l'Assemblea Antifeixista i de la Xarxa Solidària
En l’escrit hi havia dos reclams contra l’Ajuntament. El primer era per haver permès la instal·lació d’una taula informativa d’un partit ultradretà el passat 13 de gener al Passeig de Mar. El segon és una queixa per la manera com el consistori està afrontant l’ocupació que es va fer el 20 de gener de l’antic local comercial ‘Modas Africa’ perquè hi anessin a viure els migrants que s’havien estat des del passat mes de juny a l’Esbarjo Parroquial.


Intervenció d'una representant de l'Assemblea Antifeixista i Xarxa Solidària
Respecte el primer tema, el manifest reclamava que quan s’ataquen els drets humans -com entenen que fa el partit que va muntar la taula informativa-, no és llibertat d’expressió, és violència. D’altra banda, en relació a l’ocupació del local, van criticar que l’Ajuntament no hagi tingut voluntat de col·laborar i solucionar el problema, i en canvi havia fet servir ‘la tàctica de la por’. Per la seva banda, l’alcalde va recordar que els Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes han estat donat recolzament a les persones migrades des del minut zero, quan s’estaven a l’Esbarjo Parroquial, i durant tot el procés, fent tot el què està al seu abast i implicant tant la Generalitat com altres institucions com Creu Roja.

Altres intervencions durant l’apartat de Precs i Preguntes

Durant l’apartat de Precs i Preguntes també van haver-hi nombroses intervencions d’altres col·lectius. Un d’ells van ser els joves del CLJB (Consell Local de la Joventut de Blanes), que van exposar les raons que els han impulsat a suspendre la Festa de Carnaval Jove que els dos darrers anys havien organitzat a la Ciutat Esportiva.


Intervenció representant del Consell Local de la Joventut de Blanes
D’altra banda diverses membres del Blanes Hoquei Club Fundació – secció patinatge artístic Blanes ’96, acompanyades del seu president, Josep Ridaura, van mostrar el seu enuig respecte el reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals, un tema tractat al ple. També van denunciar irregularitats en el repartiment d’hores d’entrenament i altres qüestions que l’alcalde i regidor d’Esports va dir que es tindran en compte.

Al marge d’altres intervencions que van haver des del públic, la més polèmica va ser la de dos representants de VOX, que ja durant la sessió plenària van encendre els ànims d’una part del públic i dels regidors i regidores. Va ser poc després que havia prosperat la moció per declarar Blanes Ciutat Antifeixista quan els dos membres del partit d’ultradreta -que eren asseguts a primera fila del públic- es van aixecar per desplegar una senyera i una bandera espanyola.


L’alcalde els va cridar l’atenció recordant-los que durant el ple no es pot lluir cap mena de cartell, distintiu i/o bandera. Al fer-li cas omís, el batlle va advertir-los que els faria desallotjar per agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra que eren fora la Sala de Plens en previsió que haguessin d’intervenir per una qüestió d’ordre públic.

Finalment, en l’apartat de Precs i Preguntes del públic, un dels dos representants de VOX va intervenir per denunciar, entre d’altres qüestions, que no s’havia tingut en compte la seva seguretat quan el passat 13 de gener van muntar l’esmentada taula informativa. Sobre aquest extrem, l’alcalde de Blanes va recordar-li el fort desplegament policial que va arribar a haver-hi, amb set dotacions de l’ARRO i la BRIMO dels Mossos d’Esquadra, reforçada per la Policia Local de Blanes.Data de realització: 02/01/2019 | Data de la darrera actualització: 02/01/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300