Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Club Deportiu Blanes de Futbol es presenta amb renovada il·lusió de revifar l’estimació de l’afició blanenca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/03/2019 11:03:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Club Deportiu Blanes de Futbol es presenta amb renovada il·lusió de revifar l’estimació de l’afició blanenca

La nova directiva ha presentat als futbolistes: 350 jugadors entre base i amateurs, comptant amb la presència del vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet

La tarda-vespre d’aquest passat dissabte el camp de futbol de la Ciutat Esportiva Blanes va viure una jornada molt especial, a través de la presentació dels equips del Club Deportiu Blanes. Es tracta d’una de les entitats esportives més longeves amb què compta la vila marinera i, per tant, els característics colors blanc i blau del seu uniforme es duen molt a dins del cor i la memòria d’un gran nombre de blanencs.


Presentació CD Blanes a la Ciutat Esportiva Blanes
La presentació la van encapçalar el president del club, Gabriel Delgado; el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol i delegat a Girona, Jordi Bonet; i el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Blai Vinaixa, acompanyats de regidors i regidores del consistori, així com membres de la junta. Durant els parlaments, va tenir lloc un dels moments més emotius de la vetllada.


Isaías Salinas i Josep Pla Pratsevall
Es van lliurar sengles plaques honorífiques en reconeixement al treball de l’anterior president del CD Blanes, Isaías Salinas, així com per agrair l’incansable suport de Josep Pla Pratsevall, seguidor i soci de l’entitat des de fa 55 anys. Tanmateix, per completar aquests sentits homenatges, el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet, va lliurar a Salinas i Pratsevall les samarretes oficials de la selecció catalana de futbol.


Jordi Bonet, a l'esquerra de la imatge,
amb Josep Pla Pratsevall, Isaías Salinas i membres de la junta
Una vintena d’equips i 350 futbolistes entre base, amateur i veterans

Els protagonistes de la jornada van ser els jugadors dels diferents equips de l’entitat, que van anar desfilant sobre el camp de gespa de la Ciutat Esportiva Blanes entre els aplaudiments dels incondicionals, presentats un per un pel mestre de cerimònies Aitor Roger. Actualment el CD Blanes compta amb una vintena de formacions, que sumen uns 350 jugadors entre els 17 equips base, els dos amateurs i el de veterans.


Els 17 equips base s’estructuren en 2 de la categoria de prebenjamins; 3 de benjamins; 4 d’alevins; 3 d’infantils; 3 de cadets; i 2 de juvenils. Pel que fa als dos amateurs, un d’ells és el primer equip de l’entitat, que juga a 3a Catalana, mentre que l’altre equip milita a 4a Catalana. També cal comptar l’equip de veterans, així com l’escoleta que aplega jugadors de 3 a 5 anys d’edat. Ara, un dels deutes pendents és poder comptar amb un equip femení.

Objectiu: revifar l’estimació pel CD Blanes

Aquest ha estat el primer acte de presentació dels equips que han encapçalat els membres de la nova junta directiva, sorgida d’unes eleccions que es van fer l’estiu passat, que van comptar amb una sola candidatura. A banda de Gabriel Delgado, que va ser escollit president, la resta de la junta està formada per: Francesc Framis, Santi Carrasco, Uri Vila, Ivan Alaminos, Cristina Ávila, i Abraham Galera.


Parlament de Gabriel Delgado, president del CDB
La principal inquietud que mou la nova junta és poder recuperar l’estimació que hi havia hagut a Blanes envers els colors del Club Deportiu Blanes. Una tasca que s’han fixat impulsats per la il·lusió i el sentiment d’orgull que els mou a ells mateixos quan pensen en l’entitat, on alguns d’ells van estar vinculats com a jugadors del primer equip. Aquesta fita va quedar reblada en un brindis amb cava blanenc que va tenir lloc per finalitzar la vetllada, a les oficines del CDB.

Club Deportiu Blanes: 100 anys plens d’il·lusions

El CD Blanes va ser la primera entitat esportiva dedicada al futbol que es va fundar a Blanes, més concretament la primavera de l’any 1913. La promoció de l’esport base va ajudar-los a poder comptar amb grans jugadors de la pedrera blanenca, i amb el seu primer equip ha competit en diferents categories, entre elles la Tercera Divisió.

L’entitat va sorgir per iniciativa d’un grup d’estiuejants que passaven les seves vacances a Blanes. La junta directiva inicial aplegava tant aficionats de l’Espanyol com del Barça, i això va donar peu a què s’hagués de fer una votació per decidir quins havien de ser els colors que havien de representar l’incipient club. Finalment, els colors escollits van ser el blanc i el blau, que han acompanyat als diferents equips i aficionats al llarg de tots aquests anys per festejar els nombrosos èxits assolits.


Un dels més destacats va ser la consecució de la Copa Catalunya, coneguda inicialment com la Copa Generalitat, que el Club Deportiu Blanes va guanyar l’any 1990 al camp del Palamós després de derrotar per 2 gols a 0 l’equip de la Unió Esportiva Gramenet. Aquesta destacada fita, assolida precisament durant el primer any en què es va encetar la competició, va coincidir amb una de les etapes més brillants viscudes a l’entitat, situada entre mitjans de la dècada dels 80 i principis dels 90, entre 1985 i 1994.

Va ser llavors quan els colors blanc i blau del Club Deportiu Blanes van lluir als camps de Tercera Divisió durant nou temporades consecutives. Més tard, el CD Blanes va tornar a reviure una altra època daurada coincidint amb les temporades del 2003 al 2006, quan es van aconseguir tres ascensos consecutius que van permetre al primer equip pujar des de Primera Territorial fins a Tercera Divisió.


L’habitual terreny de joc que va utilitzar el CD Blanes durant més de 100 anys eren els antics camps de futbol d’Els Pins, que van ser enderrocats en una primera fase el maig del 2014, i definitivament a finals de l’any passat. Des de fa gairebé cinc anys, doncs, l’activitat es va traslladar al camp de futbol de la Ciutat Esportiva Blanes, que va entrar en funcionament coincidint amb la temporada 2014-2015.
Data de realització: 02/03/2019 | Data de la darrera actualització: 02/03/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300