Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemora el Dia Mundial del Càncer regalant pomes i peres en una parada informativa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/04/2019 01:22:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes commemora el Dia Mundial del Càncer regalant pomes i peres en una parada informativa

L’Associació Contra el Càncer de Blanes ha repartit informació sobre la malaltia, que l’any 2018 va registrar 36.500 nous casos, i ha repartit les fruites amb la col·laboració de Mas Llorens

El 4 de febrer es commemora el Dia Mundial Contra el Càncer. Per aquest motiu, la junta local de Blanes de l’Associació Contra el Càncer de Catalunya (AECC) ha instal·lat una taula informativa al centre de la vila aquest dilluns al matí, coincidint amb un dels dies en què en aquest municipi hi ha més afluència de visitants amb motiu del Mercat dels Teixits que es fa al Passeig de Mar.Parada Informativa AECC de Blanes
Les voluntàries i voluntaris de l’entitat han estat repartint informació sobre la malaltia i han recollit donatius. D’altra banda, gràcies a la col·laboració de Mas Llorens de Blanes, també s’han regalat pomes i peres. Ja que una de les mesures que recomana el Codi Europeu Contra el Càncer és menjar de manera saludable, donat que el 40% dels càncers es poden prevenir amb quatre principals mesures: alimentació saludable, deixar de fumar, diagnòstic precoç i exercici físic.

36.500 nous casos de càncer diagnosticats el 2018

Durant l’any passat s’estima que es van diagnosticar a Catalunya més de 36.500 nous casos de càncer, segons les últimes dades recollides pel Pla Director d’Oncologia, fetes públiques avui pel Departament de Salut de la Generalitat. Més concretament, 20.749 nous casos de càncer en homes i 15.782 en dones, i van morir 17.156 persones a causa d’aquesta malaltia: 10.394 homes i 6.762 dones.


Pomes i Peres de Mas Llorens
Tot i això, la supervivència creix any rere any i, segons les últimes dades publicades pel Pla Director d’Oncologia, el percentatge de persones que sobreviuen el càncer als 5 anys és del 54% en homes i del 62’5% en dones. Els tres càncers més freqüents en homes són els de pròstata, còlon i recte, i pulmó, amb uns percentatges de nous diagnòstics del 22%, 16%, 15% i 9%, respectivament.Pel que fa a les dones, els càncers més comuns són el de mama, que representa un 28% dels nous diagnòstics, el de còlon i recte, 16%, el de cos uterí 6% i el de pulmó un 4%. Segons les dades fetes públiques avui, l’estimació a Catalunya és que un de cada dos homes i una de cada tres dones desenvoluparan algun tipus de càncer al llarg de la seva vida.
Data de realització: 02/04/2019 | Data de la darrera actualització: 02/04/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300