Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes farà una moció de suport a Aspronis per la greu situació que pateixen les entitats socials


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/07/2019 10:00:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes farà una moció de suport a Aspronis per la greu situació que pateixen les entitats socials

L’alcalde, Mario Ros, ha rebut avui al matí una representació de l’entitat, que reclama als governs català i de l’estat espanyol solucions als 10 anys de congelació de mòduls i al nou SMI

Les mobilitzacions reivindicatives iniciades aquesta setmana per la Fundació Aspronis han arribat avui dijous a comarques gironines, a través de la visita que han fet avui al matí representants de l’entitat a l’Ajuntament de Blanes. Els ha rebut a la porta de l’edifici consistorial l’alcalde de Blanes i regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros, acompanyat de regidors i regidores.


La delegació d’Aspronis ha desplegat una pancarta on es llegia el lema Els nostres drets no es retallen, i també han aixecat diversos cartells al·lusius a la seva reivindicació. La Fundació Aspronis ha iniciat aquesta mobilització per denunciar la greu situació en què es troben les entitats dedicades a l’atenció i suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i física, paràlisi cerebral/pluridiscapacitat, amb problemes de salut mental, i a l’atenció precoç.


Mario Ros, Joan Salmeron i Francesc Durà
El director general de la fundació, Francesc Durà, acompanyat d’un grup de persones ateses i treballadors, ha presentat un document a l’alcalde de Blanes. En Jordi, un dels treballadors d’Aspronis, ha llegit en veu alta l’escrit on es recullen totes aquestes reivindicacions. Es demana que finalitzi la congelació i les retallades els mòduls assistencials amb què la Generalitat finança els serveis des del 2009 i que, segons el document, compromet seriosament l’atenció dels col·lectius.


Per la seva banda l’alcalde de Blanes ha avançat a la representació de la Fundació Aspronis que farà arribar a la resta de regidors i regidores del consistori blanenc una proposta d’acord per fer encara més explícit el suport que se’ls dóna des d’aquí. La moció es vol presentar el més aviat possible, en el ple municipal ordinari d’aquest mes de febrer.

L’acció protagonitzada per Aspronis també es va fer el passat dimarts a Malgrat de Mar i Palafolls, i després de Blanes estava previst que el periple continués a Lloret de Mar. Els quatre ajuntaments on s’estan fent les accions són els municipis d’on provenen més persones ateses i/o personal pels quals treballa directament, ja sigui amb serveis assistencials o mitjançant el CET.

La Fundació Aspronis reclama solucions

Una altra de les qüestions que reclama la Fundació Aspronis és que es posi solució a la greu situació en què deixa els Centres Especials de Treball (CET) l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros. Una modificació que el sector celebra com un avenç social, però que ha d’assumir sense cap tipus de mesura de finançament ni des de la Generalitat ni des de l’estat espanyol.


Segons la Fundació Aspronis, els CET d’iniciativa social tenen moltes dificultats, sobretot després que durant els darrers anys les retallades de l’administració han provocat un debilitament continuat de la situació financera de les entitats, juntament amb altres problemes no resolts lligats al model. L’increment del Salari Mínim Interprofessional, segons l’entitat, posa en risc el manteniment de 9.000 llocs de treball de persones amb especials dificultats a Catalunya.


Al CET de la fundació blanenca treballen 110 persones amb discapacitat intel·lectual, 10 persones amb discapacitat física i 60 professionals especialitzats, en tasques de manipulats, envasats, jardineria, senyalització viària i mobiliari urbà, entre d’altres. El Salari Mínim Interprofessional que s’ha d’aplicar aquest 2019 és molt superior als anteriors anys, ja que suposa un increment del 22% que s’ha produït sense cap marge de planificació per a les entitats, però que a més a més no ha vingut acompanyat de cap mesura de suport per part de l’administració.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/07/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300