Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El conseller d’Educació estudiarà la proposta que el CEE Ventijol de Blanes sigui un institut-escola


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/08/2019 04:48:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EDUCACIO ESCOLAREl conseller d’Educació estudiarà la proposta que el CEE Ventijol de Blanes sigui un institut-escola

Josep Bargalló, acompanyat de l’alcalde de Blanes, ha visitat avui divendres tres centres educatius: l’Escola Napoleó Soliva, el CEE Ventijol i l’Institut Serrallarga

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha fet una visita avui divendres a tres centres de la vila. Ho ha fet acompanyat de l’alcalde de Blanes, Mario Ros, en un recorregut que ha començat a l’Escola Napoleó Soliva, ha continuat al Centre d’Educació Especial Ventijol i ha finalitzat a l’Institut Serrallarga. A la seva arribada a Blanes, Bargalló ha saludat diversos regidors i regidores del consistori que l’esperaven –entre ells el tinent d’alcalde d’Educació, Blai Vinaixa- i després ha mantingut una reunió de treball amb l’equip docent.


L'alcalde, Mario Ros; el conseller d'Educació, Josep Bargalló;
i la directora de l'Escola Napoleó Soliva, Roser Robert
L’Escola Napoleó Soliva, dirigida per Roser Robert, complirà l’any vinent 40 anys de vida, i actualment compta amb prop de 300 alumnes d’infantil i primària. En el seu programa educatiu destaquen el Projecte de Convivència, el Projecte d’Escola i Família, i el Projecte Comunitat d’Aprenentatge. D’altres activitats que s’hi duen a terme són el Taller de Robòtica, l’Art a l’Escola, el Cinema en curs i l’Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres, entre d’altres.

Proposta que el CEE Ventijol sigui un Institut-Escola

La comitiva s’ha traslladat després al Centre d’Educació Especial Ventijol, on els esperaven el seu director, Xavier Hernáez; l’equip directiu, i Cristina Garrido, presidenta de l’AMPA, entre d’altres. Durant la trobada de treball mantinguda, el director del centre ha exposat al conseller la proposta que el Ventijol esdevingui en un Institut-Escola, un canvi que significaria tot un seguit d’avantatges.


Xavier Hernáez ho ha plantejat com a solució perquè les despeses de manteniment, que ara recauen en l’Ajuntament de Blanes, també es fes per la Generalitat. El consistori blanenc seguiria assumint els alumnes d’infantil i primària, però el govern català s’hauria de fer càrrec dels nois i noies de més de 12 anys. Josep Bargalló ha trobat molt interessant la opció, i ha avançat que la tindrà en compte.


Reunió de Treball al Centre d'Educació Especial Ventijol
El Centre d’Educació Especial Ventijol compta actualment amb 95 alumnes d’entre 3 i 16 anys d’edat, prorrogables a 18 anys. D’aquest total, l’any 2004 un 55’56% eren de Blanes, un 14’29 % de Lloret de Mar i el 30’16% d’altres poblacions. En canvi, en aquest curs 2018-2019 la ràtio ha passat a ser del 35’24% de Blanes; el 21’90% de Lloret i un 42’86% de la resta de poblacions.

Tres centres on s’està fent una feina excel·lent

La visita del conseller d’Educació ha finalitzat a l’Institut Serrallarga, on s’imparteix ESO, batxillerat i cicles de formació professional, amb més de 1.000 alumnes matriculats. Actualment és un centre participant al Projecte de Qualitat i Millora Contínua a l’Erasmus, treballa la robòtica i s’inclou en els centres mSchools. La comitiva ha estat rebuda pel nou director de l’Institut Serrallarga, Rubén Fernández, acompanyat de l’equip docent.


Aula Oberta de l'Institut Serrallarga
Al terme de la visita, Josep Bargalló ha destacat: “Avui he visitat a Blanes tres centres molt diferents: una escola d’infantil i primària ordinària, un centre d’educació especial i un institut de secundària i formació professional. He volgut conèixer centres de complexitat, on la intervenció de l’escola és per millorar la realitat del territori, i a més en les quals treballem colze a colze amb l’Ajuntament de Blanes en graus diferents”.


Al centre de la imatge, el nou director de l'Institut
Serrallarga, Rubèn Fernández
En referència al Centre d’Educació Especial Ventijol, ha avançat: “Es millorarà la dotació de personal de suport al centre amb l’objectiu de continuar donant suport a una escola que fa una feina meravellosa, com tothom sap a la comarca de La Selva”. Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha agraït la visita del representant del govern català: “És important que el conseller s’involucri i vulgui conèixer de més a prop la realitat de la nostra població, perquè ha significat una oportunitat de poder-li mostrar l’intens treball que s’hi està fent”.Data de realització: 02/08/2019 | Data de la darrera actualització: 02/08/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300