Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes rep sis reconeixements públics de la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/15/2019 09:37:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes rep sis reconeixements públics de la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer

L’Ajuntament ha estat distingit per les seves contribucions al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals amb projectes de la Biblioteca, Acció Social i Participació Ciutadana

El vespre d’aquest passat dijous l’Ajuntament de Blanes va ser un dels municipis catalans a qui es va reconèixer la seva contribució al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals. L’acte de reconeixement, que es va allotjar a l’Auditori AXA de Barcelona, es va encetar amb una conferència sobre innovació democràtica i bon govern, aplegant més de mig miler d’experts i autoritats locals.


Acte de Reconeixement Banc de Bones Pràctiques a Barcelona
L’acte estava organitzat conjuntament per les dues entitats que impulsen el Banc de Bones Pràctiques (BBP): la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals, representades ahir pels seus presidents: Xavier Amor, i Àngel Garcia Fontanet, respectivament. També van assistir-hi Xavier Cadoret, vicepresident de la Mesa del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa; Roland Ries, alcalde d’Estrasburg; i Jutta Gützkow, cap de la Divisió de Bon Govern al Consell d’Europa, entre d’altres personalitzats.

Reconeixements a 6 Projectes de Bones Pràctiques de Blanes

Després de la conferència inicial, la segona part de l’acte va quedar centrada en l’acte de reconeixement als 81 ajuntaments catalans que han obtingut el certificat de bona pràctica i integren el Banc de Bons Pràctiques (BBP). En primer lloc van exposar les seves respectives experiències els directius responsables dels projectes certificats dels municipis d’Amposta, Lleida, Girona i Barcelona en representació de cada demarcació.


Lliurament dels reconeixements del BBP a l'Ajuntament de Blanes
Àngel Garcia (Fundació Pi i Sunyer), Mario Ros (alcalde de Blanes)
i Xavier Amor (president FMC)
Tot seguit, es van anar lliurant els reconeixements que majoritàriament van pujar a recollir personalment els alcaldes i alcaldesses dels respectius ajuntaments guardonats. En el cas de Blanes, l’alcalde i regidor de les àrees que han impulsat els projectes guardonats, Mario Ros, es va encarregar de rebre les sis distincions, encapçalant la nombrosa delegació blanenca que també va assistir a l’acte celebrat a Barcelona.

Tres dels sis reconeixements corresponen a sengles projectes endegats per la Biblioteca Comarcal: la gestió de la sala d’estudis de la Biblioteca Jove; la implantació del programa Promocionem la cultura, fomentem la lectura. Cooperació entre la biblioteca i les entitats; i el projecte de Préstec a Domicili per a persones grans, malaltes o amb dificultats de mobilitat per desplaçar-se a l’equipament.


Salvador Serres (Càritas), Ivan del Río, Laura Tejada i
Rosa Ma Domingo (Ajuntament de Blanes),
Mario Ros (alcalde) i Xavier Amor (president FMC)
Dos altres programes s’inscriuen en l’àmbit dels Serveis Socials. El més destacat va ser la posada en marxa dels Comptadors Solidaris d’Aigua, que l’Ajuntament de Blanes va crear l’any 2014 gràcies a la col·laboració de Càritas Interparroquial de Blanes. El seu objectiu és que a tota la ciutadania de Blanes amb pocs recursos, demostrable mitjançant un informe d’Acció Social, se l’hi instal·la un comptador, posant com a contractant a Càritas, perquè majoritàriament les famílies beneficiaries són okupes, i així es garanteix que segueixen tenint un servei tan bàsic com és l’aigua.

L’altra programa d’Acció Social, gestionat a través del Departament de Recursos Humans, són els cursos de sensibilització en igualtat entre homes i dones pel Personal de l’Ajuntament de Blanes. Per últim, però no per això menys important, cal destacar el procés participatiu de la Consulta Popular que va organitzar el consistori, a través de l’Àrea de Participació Ciutadana, perquè la ciutadania es pronunciés respecte el projecte de prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret, que es va fer l’any 2017.

Els projectes del Banc de Bones Pràctiques: un model a seguir

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals és un servei de detecció, sistematització i difusió d’experiències innovadores de govern i gestió municipal a l’abast de tothom. Aquesta plataforma, pionera al món local, és una referència per als responsables de les polítiques municipals, ja que hi poden trobar idees útils i innovadores per a la gestió del dia a dia.


Gràcies a la contribució feta pels mateixos ajuntaments, des de l’any 2014 s’han posat a disposició de tots els municipis més de 300 pràctiques de qualitat que serveixen com a model de referència o idees inspiradores per afrontar els reptes públics més importants. Totes aquestes es troben disponibles al lloc web del Banc en forma de fitxes que recullen de manera sistemàtica la informació i documentació més rellevant.

En l’acte celebrat ahir a l’Auditori AXA de Barcelona, a banda de l’alcalde de Blanes, també van assistir en representació dels diferents departaments municipals i entitats blanenques involucrades: Salvador Serres, president de Càritas ; Ivan del Río, cap de Participació Ciutadana; Rosa Maria Domingo, coordinadora de formació de Recursos Humans; Laura Tejada, responsable del Servei de Polítiques d’Igualtat; i Eva Palau, cap del Servei de Comunicació-Gabinet d’Alcaldia.


Entre els 81 ajuntaments distingits amb el certificat de bona pràctica s’hi compten Barcelona, Castelló d’Empúries, Cornellà, Figueres, Lleida, Molins de Rei, Olot, Girona, Reus, la Roca del Vallès, Ripoll, Sant Cugat, Sant Hilari Sacalm, Sant Sadurní d’Anoia, Tarragona, Terrassa, Tordera, Vallirana, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, entre d’altres.Data de realització: 02/15/2019 | Data de la darrera actualització: 02/15/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300