Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà del 23 al 27 de juliol el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava 2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/18/2019 12:04:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FestaMajor2014Blanes celebrarà del 23 al 27 de juliol el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava 2019

S’han fet públiques les bases de participació del concurs, i s’ha promocionat entre les principals pirotècniques a l’estat espanyol i a l’estranger convidant-les a presentar propostes

Sense cap mena de dubte, una de les cites més esperades per blanencs i visitants al llarg de l’any és la que els emplaça cada estiu coincidint amb la Festa Major de Santa Anna, quan el cel es torna de dia amb el prestigiat festival pirotècnic. Aquest 2019, en què tindrà lloc el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, les dates triades per la Comissió Tècnica del Jurat Qualificador perquè tingui lloc el certamen són del 23 al 27 de juliol, de dimarts a dissabte.


Comissió Tècnica del Jurat del Concurs de Focs, reunió 2019
La darrera junta de govern local del mes de gener va aprovar les bases per concórrer al certamen, que recullen tots els requisits que cal complir. En aquest darrer sentit, coincidint amb la publicació del plec de clàusules, el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes –que s’encarrega de l’organització del concurs- ha promocionat les bases de participació entre les principals pirotècniques de l’estat espanyol i l’estranger, convidant-les a presentar propostes.

Les bases es poden consultar en tres idiomes: català, castellà i anglès, i s’hi inclouen tots els paràmetres que han de tenir en compte les empreses que vulguin participar. En relació al concurs del 2018, s’ha escurçat un minut el temps de duració de l’espectacle, que durarà un mínim de 18 minuts. El què no s’ha canviat és l’horari habitual en que s’inicien els dispars: al punt de 2/4 d’11 de la nit.

49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici 2019

La data límit perquè les empreses pirotècniques presentin les respectives propostes serà a finals d’aquest mes, i entre la documentació cal que hi hagi una memòria descriptiva de l’espectacle proposat, així com la duració de l’espectacle comptat en segones. Un cop s’hagi tancat el termini, els membres de la Comissió de Focs s’encarregaran de fer el triatge de les empreses especialitzades que hagin fet arribar les seves ofertes.


Espectacle pirotècnic Concurs de Focs d'Artifici 2018
Cadascuna de les cinc empreses que siguin seleccionades rebrà un import màxim de 19.000 € per a la realització de l’espectacle. Hi ha un primer premi de 6.000 € i un segon premi de 2.000 €. A banda d’aquests dos guardons, la pirotècnica que es classifiqui al primer lloc serà convidada a participar al concurs de Blanes del 2020. També tindrà la opció de fer el castell de focs de les festes de Santa Cristina, a Lloret de Mar, del 26 de juliol de 2020 per un import mínim de 15.000 € gràcies al conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Blanes i Lloret.

L’any passat la guanyadora per tercera edició consecutiva va ser la Pirotècnia Hermanos Ferrández, per la qual cosa si presenta proposta pel concurs d’enguany serà automàticament escollida. Pel que fa a la resta d’aspirants, la Comissió Tècnica del Concurs de Focs valorarà i classificarà les propostes en base a tres aspectes principals: Característiques de l’espectacle dissenyat, Novetats tècniques i altres aspectes originals en l’execució de l’espectacle; i els premis obtinguts i esdeveniments de renom en què ha participat els últims cinc anys.


Tal com ha estat passant els darrers anys, la proclamació del veredicte ha esdevingut un acte vibrant en què les votacions poden ser molt i molt renyides, com va ser el cas de la darrera edició del 2018, en què les votacions de les pirotècniques classificades al primer i segon llocs van estar frec a frec. Una de les qüestions que les empreses valoren positivament de manera molt especial és que el veredicte sorgeix de la combinació dels vots emesos per un jurat popular i la comissió tècnica d’experts que encapçala el regidor de Cultura i Festes i alcalde de Blanes, Mario Ros. Més informació: https://www.blanes.cat/focs/mobile/catala


Veredicte 48è Concurs Internacional Focs d’Artifici de la Costa Brava 2018

Vots Nom PirotècniaDiaProcedència
18.591Pirotècnia Hermanos FerrándezDimarts 24Múrcia
28.357Pirotècnia Pyroitaly SNCDiumenge 22Itàlia
38.180Pirotècnia XaraivaDimecres 25Galícia
46.688Pirotècnia Caballer FX Global FocDissabte 21València
56.638Pirotècnia Parente FireworksDijous 26Itàlia
65.943Pirotècnia La Pirotècnica SAGLDilluns 23SuïssaData de realització: 02/18/2019 | Data de la darrera actualització: 02/18/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300