Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Avui ha començat el nou sistema de recollida de residus porta a porta a les urbanitzacions de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/20/2019 10:28:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

recollida residusAvui ha començat el nou sistema de recollida de residus porta a porta a les urbanitzacions de Blanes

Aquests dies s’han acabat de retirar els grans contenidors i repartir els cubells als 660 habitatges de les urbanitzacions de Mas Guelo, Residencial Blanes, Vista-Mar, St Francesc i Sta Cristina

L’Ajuntament de Blanes a través de Nora, l’empresa de neteja i recollida de residus, ha iniciat el matí d’aquest dimecres el nou sistema per recollir periòdicament les escombraries a les cinc urbanitzacions disseminades del municipi. Des d’avui, els veïns de les urbanitzacions de Mas Guelo, Residencial Blanes, Vista-Mar, Sant Francesc i Santa Cristina ja han començat a utilitzar el servei porta a porta.


Primer dia recollida porta a porta a les Urbanitzacions de Blanes
Al llarg del passat mes de gener es van estar fent visites individualitzades i es van penjar cartells informatius en totes les urbanitzacions. També es va fer una multitudinària xerrada informativa l’1 de febrer a la Sala de Plens –que es va omplir de gom a gom- per resoldre dubtes i seguir amb el procés d’implantació del nou sistema, que ha inclòs repartir nous bujols per ajudar a fer la recollida selectiva en cada llar.

Nou model de recollida selectiva porta a porta a les urbanitzacions

Hi ha hagut punts informatius a peu de carrer, i finalment la fase per donar a conèixer aquest canvi es va tancar amb noves visites porta a porta als veïns de totes les urbanitzacions la setmana passada. La nit d’aquest passat dimarts ha estat la primera en què els veïns han hagut de treure els seus cubells, repartits prèviament casa per casa o recollits pels interessats.


Retirada contenidors de gran capacitat de les urbanitzacions
A principis de setmana es van retirar els contenidors de gran capacitat que hi ha als carrers per fer la recollida selectiva d’orgànica, fracció resta, envasos, paper i cartró. Els únics contenidors que continuaran en servei són els de vidre, ja que la resta de fraccions des d’avui es passen a recollir porta a porta, amb els bujols lliurats als veïns i veïnes. La zona on s’ha implementat el nou servei porta a porta abasta un total de 660 habitatges repartits en les cinc urbanitzacions disseminades que hi ha a Blanes. En cada domicili s’ha entregat el següent material per facilitar el nou sistema de recollida :
    - Cubell de 90 litres de capacitat per a la recollida d’envasos
    - Cubell de 90 litres de capacitat per a la recollida de paper
    - Cubell de 20 litres de capacitat per a la recollida d’orgànica
    - Opcional: Cubell de 240 litres de capacitat per a la recollida de fracció vegetal, l’esporga (jardins i zones verdes)

Les deixalles que formen part de la resta es podran dipositar en bosses que es recolliran en totes cinc urbanitzacions cada diumenge. Val a dir que aquestes dies també s’han repartit calendaris de recollida en forma d’imants magnètics perquè sigui més fàcil recordar quins dies toca cada tipus de fracció. En el cas de les urbanitzacions de Sant Francesc i Santa Cristina hi ha temporada alta i temporada baixa, perquè la majoria d’habitatges són de segona residència.

Per contra, a Mas Guelo, Residencial Blanes i Vista Mar s’hi viu tot l’any i hi ha una sola temporada, un mateix horari pels 12 mesos. Amb aquest canvi de model es vol facilitar el reciclatge als ciutadans i ciutadanes, així com augmentar el percentatge de reciclatge a la ciutat. Aquesta darrera fita és especialment important per poder assolir l’objectiu municipal que va establir la Generalitat, que indica que l’any 2020 Blanes haurà d’estar reciclant en un 60%.Data de realització: 02/20/2019 | Data de la darrera actualització: 02/20/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300