Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Vaga General 21-F comença a Blanes amb talls i una marxa per la GI-600 i la GI-682 i una manifestació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/21/2019 12:43:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PROTESTALa Vaga General 21-F comença a Blanes amb talls i una marxa per la GI-600 i la GI-682 i una manifestació

La jornada s’ha encetat a quarts de 7 del matí, i finalitzarà a la tarda-vespre amb una manifestació que sortirà a les 5 de la tarda des del centre en direcció a la Rotonda dels Focs

Convocada amb el lema L’Autodeterminació no és delicte, aquests darrers dies ja s’havien fet sengles distribucions de cartells arreu de Blanes per anunciar la vaga del 21-F. La mobilització en protesta pel judici del procés s’ha iniciat ben d’hora, a quarts de 7 del matí, amb una trobada a la zona industrial, prop de l’antiga Carretera de Malgrat.


Carretera d'Accés a la Costa Brava, 21-F a les 7 del matí
Una vintena de persones s’hi ha concentrat i, després d’una assemblea, s’ha decidit emprendre una marxa en direcció a la Carretera de Blanes a Tordera, la GI-600, on ha quedat afectada la circulació durant un temps. Durant tota l’estona, els manifestants anaven envoltats d’efectius de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra. El recorregut ha finalitzat un cop passat el terme municipal de la vila, a l’alçada de l’antiga empresa Intorfrisa, on s’han posat pneumàtics a la carretera per fer el tall més contundent.


Carretera de Blanes a Tordera, quarts de 8 del matí
Posteriorment, s’ha decidit invertir la marxa, que ha tombat de nou en direcció a Blanes. S’ha baixat per l’Avinguda d’Europa i s’ha seguit per la GI-682, la Carretera d’Accés a la Costa Brava, per on ha continuat fins tombar de tornada al centre de la vila a l’alçada del Pla Parcial Costa Brava.

Manifestació matinal amb unes 200 persones

Posteriorment, a les 10 del matí, ha tingut lloc l’anunciada concentració davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, on la participació ja ha arribat a ser més nombrosa que no pas a primera hora del matí. Ha estat llavors quan ha començat una manifestació pel centre de la vila, encapçalada per la pancarta amb el lema de la Vaga General del 21-F escrit en anglès: Self Determination is a right, not a crime.


Manifestació matinal del 21-F
Unes 200 persones han participat en la marxa que ha emprès el Carrer Ample a munt i ha seguit per la part alta de la Rambla Joaquim Ruyra, ha continuat fins a Mas Enlaire i ha arribat fins la cruïlla d’Anselm Clavé amb l’Avinguda de l’Estació. Allí ha donat la mitja volta i ha tornat de nou en direcció al centre, finalitzant a la batejada popularment com la Plaça 1 d’Octubre, oficialment la Plaça d’Espanya. Novament, efectius de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han escotat tot el recorregut.


A diferència d’anteriors convocatòries, el seguiment de la vaga en comerços i empreses a Blanes no ha estat tan majoritari, si bé hi havia nombroses botigues on s’havia penjat el rètol anunciant que avui estaria tancat, i en alguns dels cartells fins i tot s’explicava que era amb motiu de la convocatòria del 21-F. Els qui tampoc han treballat avui són els responsables de les parades del Mercat de Fruites i Verdures, conegut popularment com el Mercat de les Pageses.

La jornada del 21-F es tancarà a Blanes amb una manifestació

L’activitat amb motiu de la mobilització d’avui dijous finalitzarà a Blanes a partir de les cinc de la tarda, quan s’ha convocat una Marxa Unitària que tindrà com a punt de concentració la coneguda popularment com la Plaça 1 d’Octubre. Des d’aquí, un dels recorreguts que podria seguir seria pel Carrer Jaume I a munt fins arribar a la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682.


Tant la marxa d’avui al matí com la que està previst fer avui a la tarda estan presidides per un ambient festiu, corejant diversos lemes i cants, i comptant amb la participació de gent de totes les edats, inclús infants. A Blanes la vaga del 21-F ha comptat amb el suport del Comitè de Defensa de la República (CDR), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, Súmate, Procés Constituent i els integrants de la Taula de Forces Polítiques: PDeCAT, ERC i la CUP.Data de realització: 02/21/2019 | Data de la darrera actualització: 02/21/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300