Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aprova el POUM per 15 vots a favor sense incloure la legalització dels càmpings


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/22/2019 05:58:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes aprova el POUM per 15 vots a favor sense incloure la legalització dels càmpings

L’única força que ha votat en contra és la CUP i C’s s’ha abstingut en una sessió plenària extraordinària que ha tingut lloc avui divendres a primera hora de la tarda

El ple municipal extraordinari celebrat avui divendres per l’Ajuntament de Blanes ha aprovat el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la vila. Ha estat amb caràcter provisional, pendent que es faci amb caràcter definitiu després que l’aprovació inicial es va fer el 29 de juny de l’any 2017. Des de llavors, es va obrir un període d’informació pública durant el qual s’han anat incorporant informes i resolucions necessàries perquè continuessin els tràmits que cal complir.


Vots a favor del POUM
El nou POUM s’ha hagut de tirar endavant després que Blanes ja en comptava amb un de nou al 2010. Aquest planejament, però, va ser recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que al 2015 ja va declarar la nul·litat del nou pla per la insuficiència de l’estudi d’inundabilitat. La sentència del TSJC la van recórrer tant l’Ajuntament de Blanes com la Generalitat de Catalunya. Ara bé, malgrat això, el consistori blanenc ja va iniciar tots els treballs de redacció i tramitació del nou POUM en el supòsit que la sentència fos ferma, com així va ser. Per aquest motiu, des de llavors estava actualment vigent el pla del 1981.

El nou POUM, igual que ja es contemplava en l’aprovació inicial del 2017, no inclou la legalització dels usos en l’ampliació efectuada en el seu dia en dos càmpings de Blanes, el Blanc d’Eivissa i el Bella Terra. Així és, atès que la Comissió Territorial d’Urbanisme a Girona i l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental van informar en l’acord previ a aquesta aprovació provisional sobre la impossibilitat jurídica d’incorporar aquestes ampliacions en el planejament municipal.

L’aprovació del nou POUM era l’únic punt de l’ordre del dia inclòs en el ple extraordinari d’avui, i s’ha aprovat per 15 vots a favor del PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes i PP, mentre que Ciutadans s’ha abstingut i la CUP ha votat en contra. Ara el document s’enviarà a les administracions pertinents perquè passi un nou període abans no es faci l’aprovació definitiva, un termini de temps que en principi es preveu que s’allargui uns mesos.

Presència de treballadors dels càmpings afectats

Malgrat es tractava d’un ple extraordinari i, per tant, no hi havia la possibilitat que el públic assistent disposés d’un torn obert de precs i preguntes, a la Sala de Plens hi havia una gran quantitat de treballadors i treballadores dels dos càmpings afectats: Blanc d’Eivissa i Bella Terra. L’únic moment en què s’ha notat verbalment la seva presència ha estat després de la intervenció del portaveu del PDeCAT.


Joel Comas s’ha referit als 70 llocs de feina que, segons ha explicat, es perdran al no haver-se incorporat la legalització de les ampliacions fetes pels dos establiments hotelers. Per aquest motiu, a rengló seguit han esclatat en aplaudiments de suport per les seves paraules. Aquesta reacció ha irat als portaveus d’ICV-EUiA i d’ERC, Joan Salmeron i Àngel Canosa respectivament, que han titllat al regidor de demagog.

Ampliació de la Ciutat Esportiva per les piscines i nova Ronda Oest

Per la seva banda, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pepa Celaya, s’ha encarregat d’explicar el més destacat del nou POUM de Blanes. Éss el mateix que es va aprovar fa nou anys, en el sentit que inclou els criteris i objectius que complia l’anterior, però ara s’ha adaptat a la nova legislació. En relació al del 2010, també s’han introduït algunes modificacions per millorar-lo, com per exemple l’increment de la superfície dels espais lliures de la ciutat, amb 11’50 hectàrees (has.) de nous parcs i jardins. Seguint aquest mateix criteri de preservació mediambiental, el POUM desqualifica 6’5 has. de terrenys.


Pepa Celaya durant la seva exposició del POUM
Igualment, preveu incrementar la dotació d’equipaments als diferents sectors urbans, i la possible ampliació de les instal·lacions de la Ciutat Esportiva Blanes (CEB) amb més equipaments, com per exemple les piscines. D’altra banda, es reordena la xarxa viària general amb la creació d’un nou eix urbà, la Ronda Oest, que connectarà la rotonda de la CEB (Gi-600) amb la Carretera d’Accés a la Costa Brava, Estació de Tren, Carretera de Malgrat i fins a l’Avinguda Catalunya. Altres dues diferències són els espais lliures de nova creació, que sumen 11’8 hectàrees aproximadament, i unes altres 6’5 hectàrees de terrenys que es desqualifiquen.

Activitat Econòmica, Industrial i Turística

En relació als sectors econòmics de Blanes, el POUM reserva exclusivament per a usos industrials els terrenys que actualment ja tenen destinat aquest ús, i pel que fa a la l’àmbit turístic, s’incrementaran 5.700 noves places hoteleres. Actualment, a Blanes hi ha 11 hotels amb un total de 3.162 places, per la qual cosa la suma total serien de 8.800 places.


Al no haver-se incorporat al POUM les dues ampliacions sense llicència del Bella Terra i el Blanc d’Eivissa es redueix a 37’5 hectàrees el total de la superfície de càmpings que hi ha a Blanes. D’aquesta manera, ara es comptarà amb 7.125 places per a campistes, respecte les 52 has. de terrenys i les prop de 10.000 places que sumarien en total.
Data de realització: 02/22/2019 | Data de la darrera actualització: 02/22/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300