Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

4.000 persones desfilaran a les rues del Carnaval de la Costa Brava Sud: Blanes, Lloret i Tossa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/25/2019 02:11:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

4.000 persones desfilaran a les rues del Carnaval de la Costa Brava Sud: Blanes, Lloret i Tossa

Les tres viles es tornen a unir per celebrar aquest esdeveniment que ha esdevingut en una referència a la Costa Brava, que aplega més de 100.000 espectadors cada any

Tossa ha acollit avui la presentació d’una nova edició del Carnaval de la Costa Brava Sud, que tindrà lloc de l’1 al 17 de març. La roda de premsa s’ha fet a l’Avinguda Catalunya de Tossa, l’indret on finalitza la rua que, per afegit, tanca el cicle carnavalesc de totes tres viles. L'acte d’avui l’han presidit els alcaldes de Lloret i Blanes, Jaume Dulsat i Mario Ros; i l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, que, acompanyats dels regidors de Cultura i Festes dels respectius ajuntaments, han presentat les característiques més destacades i novetats d’aquest esdeveniment.


Roda de Premsa Presentació del Carnaval 2019
Pel que fa les dades de participació de comparses i carrosses als tres municipis: A Blanes participen un total de 16 colles que sumen més de 1.000 participants; a Lloret la participació és d’unes 20 colles, amb un aproximat de 1.500 participants; i a Tossa s’espera la participació d’una vintena de colles amb unes 1.500 persones, tot i que encara no es pot saber del tot perquè les inscripcions estan obertes fins el 7 de març. Així, es calcula que en total hi haurà uns 4.000 participants entre els tres municipis.


Rua de Carnaval de Blanes 2018
Fotografia: Joaquim Llorens
A Lloret, la rua serà el dissabte 2 de març a les 16:00h i el diumenge 3 de març a les 12:00h ; Blanes la farà el diumenge 3 de març a les 17:00h; i Tossa la farà el dissabte 16 de març a les 16:30h. La previsió és que, com en els darrers anys, unes 100.000 persones s’apropin per viure aquestes rues. El Carnaval de la Costa Brava Sud va néixer l’any 2012 per promocionar conjuntament el Carnaval de les tres poblacions i coordinar un dels seus atractius més destacats, la Rua de Carnaval, amb l’objectiu que, tant els habitants de les tres poblacions i rodalies com els participants de les carrosses i comparses, en poguessin gaudir sense problemes de solapament de dies i horaris.


Els batlles i regidors dels ajuntaments de Blanes, Lloret
i Tossa, amb el cartell oficial del Carnaval 2019
Amb aquesta acció es vol aprofitar el potencial d’aquesta unitat territorial formada per Blanes, Lloret i Tossa, amb una població total que supera els 86.000 residents, els 1.500.000 turistes i que té una capacitat d’unes 70.000 places turístiques. I és que des de les tres poblacions es considera que els actes del Carnaval són una bona manera per donar a conèixer l’incomparable entorn de la Costa Brava Sud, així com els serveis d’allotjament, comerç i restauració que ofereixen els tres municipis.

Blanes: el Carnaval per a tota la família el 2 i 3 de març

Aquests darrers anys el Carnaval de Blanes ha posat l’accent en què sigui una festa per a tota la família, des dels més petits fins als més grans. Per aquest motiu, el cap de setmana del 2 i 3 de març, les dues principals activitats que hi haurà al municipi on comença la Costa Brava Sud estan única i exclusivament adreçades al públic eminentment familiar, sense excloure cap ni una edat. El pressupost total és de 20.000 €, dels quals 8.000 € estan destinats a premis.


D'esquerra a dreta: Albert Robert, Jaume Dulsat, Gisela Saladich,
Mario Ros i Ignasi Sallés
El primer dia del cicle festiu, el dissabte 2 de març, la Ciutat Esportiva de Blanes allotjarà per tercer any consecutiu una festa Infantil amb diversos ingredients per tenir la mainada i acompanyants entretinguts durant una bona estona. A partir de les 5 de la tarda hi haurà jocs i inflables per a totes les edats, i a les 6 de la tarda el grup d’animació Rovell d’Ou oferirà un espectacle de música i ball.Festa Infantil Carnaval Blanes 2018
L’actuació amenitzarà la inscripció per participar al Concurs Infantil de Disfresses, de 2/4 de 6 fins a 2/4 de 7. El concurs inclou tres categories: Mini (0-4 anys), Infantil (5-12 anys) i Familiar, i en cadascuna de les tres categories, el jurat atorgarà tres primers premis. Per escollir-los, a les 7 de la tarda hi haurà la desfilada i a les 8 l’entrega de premis. La jornada del dissabte, a diferència d’anteriors edicions, no es tancarà amb un ball: s’està treballant en un nou model de carnaval de cara al 2020.


Rua Carnaval Blanes 2018
Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
Finalment, l’altre ingredient central del Carnaval de Blanes 2019 tindrà lloc l’endemà diumenge 3 de març a partir de les 5 de la tarda, amb la Gran Rua de Carnestoltes. Per segon any, el punt d’arrencada serà la part alta de la Rambla Joaquim Ruyra, des d’on seguirà per Plaça Solidaritat, la part baixa de la Rambla, Plaça Catalunya i el Passeig de la Marina. Desfilaran 16 elements, entre carrosses i comparses, de Blanes, Lloret, Tossa, Pineda, Breda, Riells i Viabrea i Llagostera.

Lloret: 40è aniversari
Enguany a Lloret estan d’aniversari. El Carnaval arriba a la 40ena edició i, per a celebrar aquest aniversari, s’han incorporat actuacions estel·lars a la Plaça Germinal Ros: dissabte dia 2 de març, Capinàs, Els Catarres i Overdose Band; i diumenge, dia 3 de març, a partir de les 17h dues actuacions per als més petits. A Lloret els actes s’inicien el divendres 1 de març. Al matí les escoles surten a fer la rua pels carrers de Lloret i, a més, hi ha el concurs de disfresses als llocs de treball. Per la tarda el Rei Carnestoltes donarà el tret de sortida i, al vespre, el ball de carnaval per a totes aquelles persones que vulguin disfressar-se, enguany serà al Teatre Municipal de Lloret.


El dissabte dia 2 de març, es comença al matí amb el concurs de disfresses al carrer. A les 16h de la tarda desfila la Gran rua de carnaval amb més de 1500 participants. Dissabte a la nit, concert estrella de Els Catarres a la Plaça Germinal Ros. Els actes continuen diumenge al matí amb la gran rua que iniciarà a les 12h del migdia i per la tarda actuacions infantils. Diumenge acaba amb l’entrega de premis i ball a les 22.30h al Teatre Municipal. El tancament d’aquest festivitat és el dimecres 6 de març amb l’enterrament de la Sardina. Enguany acompanyada d’una txaranga que animarà a tothom qui l’escolti. El recorregut comença a les 20:00h a la plaça Germans Maristes i acaba amb ball i menjar per a tothom a la Plaça de la Vila.

Tossa: La Ressaca del Carnaval

A Tossa, els actes comencen el dijous 28 de febrer a les 16:00h. a l’Espai Francesc Colomer amb el tradicional concurs de truites. L’endemà divendres, a partir de les 15:00h, es celebrarà la rua infantil per diversos carrers de la població que organitza l’escola municipal. El dissabte 02 de març al migdia es farà el pregó de Carnestoltes al carrer Peixeteries i, seguidament, la XXI cursa de disfresses en record a en “Xoxa”, el primer guanyador que hi va haver de la cursa. Ja dimecres 06 de març a partir de les 18:00h. es portarà a terme l’enterrament de la sardina al Passeig Mossèn Cinto Verdaguer amb xocolatada infantil.


Les activitats més multitudinàries a Tossa, però, es reserven pel cap de setmana del 15, 16 i 17 de març amb la ja popular “Gran Ressaca del Carnaval”. Així, el divendres 15 a partir de les 20:00h es farà el sopar de Carnaval al pavelló d’esports amb totes les colles participants a la rua i totes les persones que vulguin gaudir de la festa. El dissabte 16 tindrà lloc el “Despertar de la Ressaca” i els actes començaran a les 09:30h. amb una cercavila carnavalesca per despertar a tots els tossencs i tossenques i animar-los a participar des de bon matí als actes programats. Seguidament, es farà el concurs de disfresses al carrer on qualsevol persona disfressa pot ser premiada. I ja a la tarda, a partir de les 16:30h, tindrà lloc la 44ena Gran Rua de la Ressaca del Carnaval, amb sorpreses durant el recorregut –com la batucada que animarà l’ambient- i que acabarà amb el concurs de coreografies “Sambòdrom” en el pavelló d’esports, on es veuran els millors balls de carnaval de la província de Girona.


El fi de festa de dissabte es farà al pavelló amb “La Ressaca Final” fins ben entrada la matinada. Per acabar, el diumenge 17 de març a partir de les 17:00h. es portarà a terme una festa infantil amb concurs de disfresses en el pavelló d’esports. Cal dir també que, a Tossa, l’Oficina de Turisme, amb el suport de 7 restauradors de la vila, organitza per vuitè any consecutiu la campanya gastronòmica de “La Cuina del Bacallà”, que es portarà a terme de l’1 al 31 de març.
Data de realització: 02/25/2019 | Data de la darrera actualització: 02/25/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300