Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes porta a l’aprovació del ple ordinari de febrer un ‘pressupost de mínims’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/26/2019 10:10:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes porta a l’aprovació del ple ordinari de febrer un ‘pressupost de mínims’

S’ha dissenyat un nou pressupost de 48’75 M per poder assumir diverses qüestions de la plantilla del personal municipal i altres compromisos recolzats per la majoria de grups polítics

Un dels temes més destacats de l’ordre del dia del ple municipal ordinari d’aquest mes de febrer convocat per dijous vinent, 28 de febrer, té a veure amb les finances municipals. Es tracta d’un ‘Pressupost de Mínims’ que l’equip de govern ha re-dissenyat després que el projecte de Pressupost per al 2019 presentat per l’Alcaldia no va comptar amb el suficient recolzament de vots al plenari del passat 20 de desembre.


Ple Extraordinari 22 de febrer
La dotació d’aquest ‘Pressupost de Mínims’ és de 48.757.826’19 €, mentre que el pressupost pel 2019 que es va portar a l’aprovació del ple del passat 20 de desembre pujava a 49.043.042’42 €. Els comptes per l’actual any en curs que finalment no van prosperar per manca de suport, eren uns 4’19 M€ menys elevats que els del 2018.

Pressupost de Mínims pel 2019

El ‘Pressupost de Mínims’ per aquest 2019 que es presentarà a l’aprovació de tots els grups polítics dijous vinent servirà per cobrir les despeses de funcionament de l’Ajuntament pel present exercici anual, les seves Bases d’Execució. També inclou la despesa de personal previsiblement necessària per poder donar compliment a l’acord plenari del passat 29 de novembre, aprovat amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals.

Aquest acord tenia a veure amb les condicions de la prestació de servei del personal municipal, però també l’efecte de normes amb vigència posterior al ple del 20 de novembre de l’any passat sobre retribucions 2019 del personal, i sobre la reducció de la vida laboral dels agents de la Policia Local. A més, preveu la incorporació en propietat dels nous efectius del cos policial local, així com la continuació d’un anterior acord de ple del 2015 respecte la carrera professional i la consignació suficient per cobrir les despeses del personal d’Aigües de Blanes i NORA.


Pel que fa a NORA, el projecte de pressupost de mínims inclou la totalitat de despeses previsibles de personal, les previsions de despesa per incorporació de nou personal de suport, i les amortitzacions tècniques dels vehicles i equips adscrits als nous serveis de Blanes. Un altre aspecte molt a tenir en compte és el tema d’ingressos que pot recaptar el consistori.

La possibilitat d’incrementar la despesa a partir de l’increment d’ingressos resultant de la modificació de les Ordenances Fiscals vigents en 2019, legalment està limitat l’augment de consignació de despesa a la recaptació efectiva d’ingressos. Per tant, en el moment actual no és possible comptar amb l’increment d’ingressos de les Ordenances 2019 per finançar major despesa. Això provoca que la pròrroga del Pressupost de 2018 no cobreixi les necessitats mínimes del funcionament municipal.

Altres temes inclosos a l’ordre del dia

A banda d’aquest punt, també s’han inclòs l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla Parcial Costa Brava, així com donar compte de la renúncia de la regidora d’ICV-EUiA, Dolors Rubio. A la part de control s’han presentat tres mocions, una de les quals està presentada amb el suport de gairebé totes les forces polítiques per garantir la continuïtat dels centres especials de treball a Catalunya, per recolzar la Fundació Aspronis.


Pel que fa a les altres dues propostes d’acord, totes dues les han presentat ICV-EUiA i Batega per Blanes. La primera és en defensa de l’autonomia dels municipis en allò relacionat a l’organització dels recursos humans necessaris per dur a terme els serveis públics bàsics, i la segona és per recolzar la vaga feminista del 8 de març d’aquest any. Després de les tres propostes d’acord, la sessió plenària finalitzarà amb l’habitual apartat de Precs i Preguntes.
Data de realització: 02/26/2019 | Data de la darrera actualització: 02/26/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300