Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Carnaval de la Costa Brava Sud arrenca a Blanes dissabte amb una Festa Infantil i diumenge amb la Rua


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/28/2019 04:10:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOEl Carnaval de la Costa Brava Sud arrenca a Blanes dissabte amb una Festa Infantil i diumenge amb la Rua

A la multitudinària Rua de Carnestoltes del diumenge participen més de 1.000 persones i 25 carrosses, i a la Festa Infantil hi haurà activitats per a tota la família i el Concurs de Disfresses

A Blanes ja està tot a punt perquè el proper cap de setmana es visquin amb l’habitual gresca els actes del 8è Carnaval de la Costa Brava Sud. Per tercer any consecutiu, un dels al·licients dels actes de participació gratuïta amb què compta aquest cicle festiu és l’emplaçament que tindrà dissabte a la tarda la Festa Infantil: la Ciutat Esportiva Blanes.


Festa Infantil Carnaval 2018
La Pista Verda d’aquest monumental equipament es transformarà dissabte en una sala de festes i atraccions per allotjar la Festa Infantil. A partir de les 5 de la tarda i fins 2/4 de 9 de la nit hi haurà un ampli ventall de propostes. Un dels avantatges de la Ciutat Esportiva és la possibilitat de poder estacionar gratuïtament i aixoplugats en cas d’inclemències meteorològiques. L’altra punt d’interès del Carnaval de Blanes serà l’endemà diumenge, amb la multitudinària Rua de Carnestoltes.

Una festa perquè gaudeixi tota la família

Durant els darrers anys la festa de Carnaval a Blanes s’ha destacat per ser un al·licient per a tota la família, en la línia de la Destinació de Turisme Familiar de què gaudeix el municipi. Per aquest motiu, el dissabte 2 de març està dedicat de forma exclusiva als més petits, amb inflables i jocs per a totes les edats que es podran gaudir a la Pista Verda de la Ciutat Esportiva Blanes. L’habitual gatzara de la canalla utilitzant els inflables tindrà un punt d’inflexió a partir de les sis de la tarda.


Actuació del grup 'Rovell d'Ou'
Serà a aquesta hora quan començarà l’espectacle ‘Un xic de Rock & Roll i Pop’, a càrrec de tots uns experts en l’art de tenir entretinguda la canalla i qui ja no ho és tant. Són el grup ‘Rovell de l’Ou’, molt coneguts i apreciats pel públic de Blanes per la seva capacitat d’animar i fer ballar tothom. I és que no tan sols es limiten a interpretar coneguts temes musicals: dirigeixen des de l’escenari coreografies on tothom hi està cridat a participar.

Concurs Infantil de Disfresses: de 0 a 12 anys i per a famílies

Paral·lelament, entre les 5 de la tarda i 2/4 de 7, hauran començat les inscripcions per participar en un altre dels al·licients que cada any atrau un bon nombre de participants. És el Concurs Infantil de Disfresses, que inclou tres modalitats, cadascuna d’elles amb tres primers premis: Categoria Mini (0-4 anys), Categoria Infantil (5-12 anys) i Categoria Familiar. Per participar al concurs és indispensable haver-se inscrit prèviament la mateixa tarda de la festa.

Perquè el jurat pugui triar amb un millor coneixement de causa els tres primers guardonats de les tres categories a partir de 2/4 de 8 hi haurà la Desfilada del Concurs Infantil de Disfresses. Es tracta que tothom qui s’hagi inscrit faci una breu passejada per l’escenari que estarà habilitat amb una passarel·la perquè gaudeixi tant qui llueix la disfressa com els espectadors.


Finalment, quan el jurat hagi deliberat, arribarà el moment àlgid de la vetllada i del concurs per afegit. A les 8 del vespre es farà el Lliurament de Premis, consistents en entrades per assistir als espectacles de Rialles al Teatre de Blanes, jocs de taula, material escolar, etc. El jurat valorarà principalment 5 aspectes: originalitat, disseny, material amb què s’ha confeccionada, temàtica, i que sigui d’elaboració pròpia. D’altra banda, també es tindran en compte els complements, el maquillatge i el pentinat.

Multitudinària Rua de Carnestoltes amb 1.000 participants

El diumenge 3 de març els actes del Carnaval de la Costa Brava Sud 2019 a Blanes quedaran centrats en l’esdeveniment que any rere any ha anat guanyant més adeptes i seguidors. La Rua de Carnestoltes es posarà en marxa a les 5 de la tarda i atrau en cada nova edició un bon grapat d’espectadors, majoritàriament de Blanes però també de poblacions de la rodalia, així com visitants que arriben principalment des de diverses localitats de la Catalunya Nord.


Rua de Carnaval 2018
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
La rua inclou enguany un total de 25 carrosses i 16 colles, sumant més de 1.000 persones que rivalitzaran en originalitat, vestuari, coreografia, maquillatge i l’artesania esmerçada en les carrosses. Aquests són alguns dels trets que el jurat qualificador haurà de valorar alhora de destriar els guanyadors d’algun dels 15 premis –valorats en un total de 6.200 € en metàl·lic- que hi ha en total, i que distingeixen tres categories: carrosses d’entitats foranies, carrosses d’entitats blanenques i comparses sense distinció de la seva procedència.

L’ordre en què desfilaran es va decidir la setmana passada, amb un sorteig que es va fer a la seu de Cultura i Festes de Blanes, comptant amb la presència de representants de la major part de colles inscrites. Seguint la tònica dels darrers anys, n’hi ha principalment de les tres viles de la Costa Brava Sud: Blanes, Lloret i Tossa, així com d’altres: Riells i Viabrea, Llagostera, Massanes i Pineda.


El recorregut arrenca a Mas Enlaire i acaba al centre del municipi, com en els darrers anys. Després que les carrosses i comparses s’hauran arrenglerat a l’Avinguda Joan Carles I, la capçalera començarà a moure’s a la Plaça de l’Escorxador i enfilarà per Riera Alta passant pel costat de la Plaça 11 de Setembre i el Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire. Continuarà per la part nord de la Rambla Joaquim Ruyra, Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra sud, Plaça Catalunya, i Passeig de la Marina, acabant a la Plaça dels Països Catalans.Data de realització: 02/28/2019 | Data de la darrera actualització: 02/28/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300