Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes comença a preparar-se per les Eleccions Generals del 28 d’Abril de 2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/01/2019 09:35:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

URNABlanes comença a preparar-se per les Eleccions Generals del 28 d’Abril de 2019

Avui al matí s’ha celebrat un ple extraordinari per designar les 360 persones que cal destriar per cobrir els tres principals càrrecs de les 40 meses electorals que té el municipi

El matí d’aquest dilluns 1 d’abril Blanes ha començat a preparar-se per les Eleccions a les Corts Generals 2019 que tindran lloc el proper dia 28 d’aquest mateix mes d’abril. Com cada vegada que hi ha un procés electoral, l’Ajuntament de Blanes ha convocat un ple extraordinari que ha tingut lloc avui a ¼ de 9 del matí, i que tenia com a únic punt a l’ordre del dia fer el sorteig per designar les persones que han de formar part de les meses pel 28-A.


Ple Extraordinari Sorteig membres Meses Electorals
Per poder cobrir les 40 meses que haurà repartides en 19 Col·legis Electorals que hi ha arreu del municipi, cal escollir un total de 360 persones. El ple extraordinari d’avui, presidit per l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha estat molt breu com de costum, ja que la operació per designar els membres de les meses es fa mitjançant un programa informàtic que contribueix a agilitzar el procediment. El cens electoral de Blanes per aquestes eleccions és d’un total de 28.222 votants, dels quals 1.154 són blanencs i blanenques amb dret a vot que viuen a l’estranger.

S’han triat 9 persones per a cadascuna de les 40 meses: tres són pels càrrecs titulars de president, primer i segon vocals, i les altres sis són per tenir disponibles dos possibles suplents davant la possibilitat que faci falta cobrir cadascun dels tres càrrecs. És adir; hi ha un titular i dos suplents per cadascun dels tres càrrecs. Al llarg dels propers dies, els ciutadans i ciutadanes d’aquest municipi que hagin estat escollides al sorteig rebran una notificació de la JEZ, Junta Electoral de Zona.


En cas que alguna de les persones escollides hagi de recórrer –és a dir, que el 28 d’abril no pugui exercir el càrrec per al qual se l’ha triada- s’ha de fer a través de la JEZ de Santa Coloma de Farners, que s’encarregarà de resoldre totes les al·legacions que es presentin. L’Ajuntament de Blanes ha organitzat una reunió informativa per a tots els membres que han estat escollits perquè formin part de les meses, una trobada que tindrà lloc al Teatre de Blanes el dijous 25 d’abril a les 7 de la tarda.Data de realització: 04/01/2019 | Data de la darrera actualització: 04/01/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300