Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cava Laviret de Blanes guardonada al XXIVè Giroví ’19, el Concurs de Vins i Caves de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/01/2019 09:37:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cava Laviret de Blanes guardonada al XXIVè Giroví ’19, el Concurs de Vins i Caves de Catalunya

El seu producte ‘Extra Brut Reserva 1919’ ha guanyat la Medalla d’Or, editat amb motiu del centenari del cava blanenc, i el ‘Brut Reserva LAVIRET Brut’ la Medalla de Plata

L’empresa blanenca Cava Laviret ha seguit recollint aquest cap de setmana els fruits dels seus esforços perquè els productes que ofereixen destaquin per la seva qualitat. En aquesta ocasió, ha estat en el marc del XXIVè Giroví ’19, el Concurs de Vins i Caves de Catalunya. Dos dels productes blanenca han obtingut sengles distincions: l’’ExtraBrut Reserva 1919’ ha obtingut la Medalla d’Or, mentre que el seu altra producte ‘Brut Reserva LAVIRET Brut’ ha estat distingit amb la Medalla de Plata.

La nova edició del Concurs de Vins i Caves de Catalunya, organitzada pels Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i l’Escola de Tastavins del Gironès, ha tingut lloc aquest cap de setmana a Girona. S’ha comptat amb la participació d’unes 200 mostres de diferents vins i caves procedents de totes les Denominacions d’Origen de Catalunya. El jurat, format per professionals del sector, així com aficionats al vi i al cava, ha escollit els millors productes.

Caves Laviret, representant de la tradició cavística centenària a Blanes

Precisament va ser el passat mes de febrer quan l’empresa blanenca va organitzar en aquest municipi una exposició que reivindicava les arrels pioneres en el món del cava que té Blanes arreu de l’estat espanyol. Presentada amb el títol Laviret: 100 anys de cava blanenc, l’exposició s’ha emmarcat dins la celebració del centenari de la marca blanenca que s’escau aquest 2019, i recuperava la història de la mítica cava blanenca.


Antoni Membrives, director de Caves Laviret, amb els
dos productes guardonats
La mostra va comptar amb fotografies i material inèdit recopilat amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes; així com maquinària i estris centenaris de la col·lecció personal de l’enòleg Antonio Membrives, qui és director de Caves Laviret. Membrives, amb l’ajut de la seva família va recuperar la marca l’any 2013, després que durant 35 anys havia estat treballant a les llegendàries Caves Mont-Ferrant, de les quals va esdevenir-ne l’enòleg i director.

Pocs anys abans de posar de nou en marxa la marca, Caves Mont-Ferrant havien estat venudes i tancades deixant un buit incommensurable en el cor de molts blanencs i blanenques, que des de sempre les havien sentit molt seves. Per això, la decisió d’Antoni Membrives de recuperar una marca tan nostrada a Blanes va ser molt ben rebuda. Precisament per reblar la inauguració de l’exposició, Antoni Membrives va obsequiar als assistents amb un tast del seu nou producte, Laviret 1919, un cava extra brut de 5 anys de criança, els mateixos que fa que es va rellançar la marca, que ara ha estat guardonat amb la Medalla d’Or.
Data de realització: 04/01/2019 | Data de la darrera actualització: 04/01/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300