Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Ardales han refermat els llaços que els uneixen amb els Actes d’Agermanament del cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/02/2019 11:44:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes i Ardales han refermat els llaços que els uneixen amb els Actes d’Agermanament del cap de setmana

Dissabte es va oferir al Teatre de Blanes ‘Un Paseo por Ardales’, del ‘Taller Municipal de Teatro de Ardales’, i dissabte es va fer una visita al Jardí Botànic Marimurtra, entre d’altres actes

Els municipis de Blanes i Ardales han reblat durant el cap de setmana l’agermanament que va ser oficialitzat 26 anys enrere entre els dos ajuntaments. Una nombrosa delegació de la població malaguenya, encapçalada per la seva alcaldessa, Maria del Mar González, va arribar a la població gironina divendres per assistir a un reguitzell d’activitats conjuntament amb l’alcalde de Blanes, Mario Ros, i el president de l’Associació Andalusa d’Ardaleños y Amigos de Ardales, Salvador Gutiérrez.


Actors i actrius de l'obra 'Un paseo por Ardales'
El programa d’activitats organitzat per refermar els llaços d’agermanament es va encetar la tarda del mateix divendres amb un Acte Institucional presidit pels alcaldes de les dues poblacions. L’endemà dissabte l’acte central va tenir lloc al vespre, amb una representació allotjada al Teatre de Blanes. Abans, com aperitiu escènic, va haver una actuació de ball flamenc a càrrec d’unes bailaoras blanenques amb un nom certament prou explícit: Sinserdelsur.

Representació de l’obra ‘Un paseo por Ardales’ al Teatre de Blanes

‘Un paseo por Ardales’, a càrrec del Taller Municipal de Teatro de Ardales, està dirigida per Antonio Guerrero, i es tracta d’un treball original creat a partir de relats i anècdotes del poble malagueny. El què proposa és un viatge en l’espai i el temps a través de llocs, personatges i moments que formen part de la història d’Ardales.


'Un paseo por Ardales' al Teatre de Blanes
D’aquesta manera, diferents personatges reals van prenent vida i narren els passatges més destacats de la memòria històrica del municipi. El relat s’enceta a la prehistòria i finalitza al segle XX, i combinava el treball de l’elenc d’actors i actrius amb la projecció d’imatges reals tant d’Ardales com de pintures i dibuixos que reflecteixen passatges destacats de la seva història.


Lliurament de l'obsequi per a Ma Dolors Oms,
recollit pel seu germà, Xavier Oms
Fotografia: Aitor Roger
Un cop finalitzada la representació, es va aprofitar l’ocasió per homenatjar Maria Dolors Oms, l’alcaldessa que de Blanes va impulsar l’Agermanament Oficial entre Blanes i Ardales, signat l’any 1993. Va ser llavors quan es va inaugurar la reproducció del monument ‘El sillón del Rey’ que hi ha a Ardales. La seva reproducció, un obsequi de la població agermanada, està emplaçada al Passeig de S’Abanell. Al no poder desplaçar-se al teatre per motius de salut, se li va lliurar l’obsequi al seu germà, Xavier Oms.

Visita al Jardí Botànic Marimurtra i Visita Guiada per Blanes

L’endemà diumenge la nombrosa delegació d’Ardales que s’ha desplaçat aquests dies a Blanes, formada per una cinquantena de persones, va tenir una nova ocasió per conèixer més atractius del seu poble agermanat. Primer amb la visita que van fer al Jardí Botànic Marimurtra, on van arribar-hi de la manera més tradicional, amb el carrilet turístic.


Visita al Jardí Botànic Marimurtra
Fotografia: Aitor Roger
Posteriorment, l’historiador blanenc Aitor Roger es va encarregar de parlar-los dels llocs d’interès que es poden gaudir al nucli antic, amb una visita guiada que va incloure el barri d’Els Pins. Finalment, els actes es van tancar al local de l’Associació d’Ardaleños y Amigos de Ardales de Blanes, on va tenir lloc un esmorzar abans que la delegació marxés de tornada a la població malaguenya, via Aeroport d’El Prat de Barcelona.
Data de realització: 04/02/2019 | Data de la darrera actualització: 04/02/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300