Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posa en marxa la ‘Ruta de l’Art’, amb 27 artistes de la vila que exposen les obres en 55 aparadors


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/07/2019 10:24:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ABBC_retallatBlanes posa en marxa la ‘Ruta de l’Art’, amb 27 artistes de la vila que exposen les obres en 55 aparadors

La iniciativa endegada per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) amb el suport de l’Ajuntament es va inaugurar ahir amb una visita itinerant als establiments

La tarda d’aquest passat dissabte, coincidint amb el primer cap de setmana en què la sensació prèvia a la Setmana Santa ja es va començar a fer notar, Blanes ha posat en marxa una innovadora i interessant proposta oberta a vilatans i visitants. Es tracta de la ‘Ruta de l’Art’, un itinerari pels aparadors de 55 establiments de la vila que allotgen les obres de 27 artistes nascuts o afincats a Blanes, impulsada per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.


Visita a la 'Ruta de l'Art'
Precisament la inauguració de l’experiència va consistir en posar a la pràctica el suggeriment, fent una visita itinerant per la ‘Ruta de l’Art’. Per poder seguir-la més còmodament, i informar-se alhora dels artistes que exposen les seves obres en cada establiment, l’ABBC ha editat un desplegable on s’hi recullen els noms i les fotografies de les façanes dels comerços.


La visita a l’exposició itinerant abasta un recorregut d’un quilòmetre i mig, i la passejada és una invitació a deixar-se sorprendre per la gran quantitat de manifestacions artístiques que s’hi poden trobar. Majoritàriament són pintures, però també hi ha escultura, fotografia i inclús l’exhibició de tres documentals. La ‘Ruta de l’Art’ estarà en marxa durant tot aquest mes d’abril, i suposa un descobriment en alguns casos i un reconeixement en d’altres, dels treball dels artistes.

Un total de 27 artistes de Blanes han cedit les seves obres

Abans d’emprendre la passejada per la ‘Ruta de l’Art’, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar un breu acte oficial previ, comptant amb la participació d’alguns de les i els artistes. El president de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, Lluís Pascual, va agrair la col·laboració de tots ells i elles, esperant que aquesta nova campanya sigui un èxit.


Blai Vinaixa i Lluís Pascual en la presentació de la 'Ruta de l'Art'
Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa, Blai Vinaixa, va lloar la iniciativa de l’ABBC i es va sumar al desig que, com sol passar en totes les campanyes que emprenen, sigui un nou èxit. L’acte es va tancar amb una fotografia de família de tots els participants, iniciant-se tot seguit el recorregut per les botiguers de roba, fleques, farmàcies i tot tipus d’establiments que s’han adherit a la ‘Ruta de l’Art’.


Els i les artistes que han cedit la seva obra per a la ‘Ruta de l’Art’ són: M. Àngels Maresma, Laia Bedós, Anna Tordera, Maria López, Brenda Caballero, Teresa Llorens, Antoni Cerdan, Carme Sanszoto, Jon Juárez, Quim Serrano, Anna Bussot, Francesc Orench, Ricard Ferrer, Cristina Espinosa, Mayte Vieta, Marta Hernández, Aida Subirà, Teresa Ramos, Jeroni Matas, Narcís Balmanya, Anna Bussot, Susanna Martín, Joel Ristol, Sònia Isern, Toti Baches, Maria López, Jaume Forn, Eduard Kryga, i Joan Vissi. La gran majoria exposen en més d’un establiment.

Una entitat comercial especialment activa

L’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) està sent especialment activa durant aquests mesos. Primer va revolucionar als infants durant el Nadal amb la campanya ‘Busca el caganer!’, que consistia en cercar la popular figureta de pessebre als aparadors per poder guanyar una Nintendo Switch Pokémon. Fa unes setmanes van instal·lar en diversos aparadors figuretes mida XXXL dels coneguts personatges de Playmobil, com avançada i reclam de la Fira de Col·leccionisme que va estar en marxa al Passeig de Mar a mitjans del passat mes de març.


Posteriorment, tot just el passat cap de setmana, l’ABBC va afegir-se a la celebració de la ‘Festa dels Súpers On Tour’ que es va allotjar a la Ciutat Esportiva Blanes, amb la campanya ‘Enganxa’t a Blanes’. El joc de paraules feia al·lusió a què tothom qui es va adreçar als establiments del centre de Blanes va ser obsequiat amb una enganxina dels Súpers. Se’n van repartir un total de 500, gràcies a la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.


Ara, mentre la campanya de la ‘Ruta de l’Art’ està en marxa, ja està preparant la popular desfilada que ha endegat els darrers anys, avançant-la perquè tingui lloc el 19 de maig. Per donar-li un caire encara més popular que fins ara, ha convocat un càsting per a tothom que tingui ganes de ser model per un dia –a partir dels 16 anys-, que tindrà lloc aquest proper dissabte 13 d’abril, d’11 a 13 h., al Club de Vela Blanes. Més informació: hola@raquelbuenaventura.comData de realització: 04/07/2019 | Data de la darrera actualització: 04/07/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300