Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reivindica la seva tradició de cuina marinera amb les Jornades Gastronòmiques Mes del Peix Blau


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/08/2019 11:10:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes reivindica la seva tradició de cuina marinera amb les Jornades Gastronòmiques Mes del Peix Blau

S’estan fent durant aquest mes d’Abril en 10 restaurants de la vila, i es complementen amb dues altres jornades: el Mes de la Gamba al Maig i el Mes del Suquet de Peix a l’Octubre

Les arrels marineres que formen part de la identitat blanenca compten amb un bon grapat de manifestacions musicals, històriques i literàries, però també –naturalment- en l’àmbit de la gastronomia, on ja fa temps que n’és un referent. Conscient d’aquest atractiu, l’Ajuntament de Blanes fa molts anys que promou Jornades Gastronòmiques que tenen els fruits de la mar com a principal ingredient i, des del 2017, promou al llarg de l’any tres cicles gastronòmics que coincideixen amb sengles mesos: abril, maig i octubre.


Restaurants de Blanes que participen en la iniciativa
L’objectiu és reforçar aquest atractiu turístic promovent aquestes tres jornades, la primera de les quals es fa durant tot aquest mes d’abril, dedicada al Peix Blau. Tot seguit de l’1 al 31 de Maig, es faran les Jornades Gastronòmiques del Mes de la Gamba, i finalment de l’1 al 31 d’Octubre Les Jornades Gastronòmiques del Mes del Suquet de Peix.

10 Restaurants de Blanes participen al Mes del Peix Blau

Enguany ja s’arriba a la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau, que compten amb la participació de 10 restaurants de la vila marinera amb els respectius xefs: Bar Casal La Cooperativa (Gemma Vila Sorroche); Cava Nit (Mònica Alemany); Celler Sant Antoni (Giovanni); El Port Pesquer (equip del restaurant); Can Kiku (Kiku); L’Hivernacle (Ewdys Luna); La Taverna de n’Esteve (Esteve Burcet); Restaurant & Lounge Club de Vela Blanes (Òscar Vilà); Tarannà (Manel de Clascà); i Va de Catas (Jacobo Gutiérrez López).


Cada establiment de restauració ofereix diferents tipus de menús i propostes que tenen el peix blau com a principal protagonista. Hi ha un ample ventall de plats, no tan sols per dinar, sinó també per fer un vermut a base de seitons fets a casa o bé una coca de sardines i advocat en pa de vidre, per posar dos exemples. També hi ha elaborades composicions per satisfer els paladars més exigents, o bé plats únics que els amants de la cuina marinera podran triar entre les propostes dels restaurants, amb ofertes que van des dels 8’90 € un dels plats més assequibles fins els 39’90 € un dels menús més complets.

Homenatge Pòstum al xef de cuina marinera Toni Múrcia

Per promocionar les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau l’Ajuntament de Blanes –amb el suport del Patronat Costa Brava Girona i Enogastrsonomia Costa Brava-, ha elaborat un tríptic on es recull tota la informació. El fulletó, a banda d’aplegar el llistat de les restaurants que participen en aquesta nova edició -amb l’adreça i les propostes que s’hi ofereixen-, també inclou un element que no havia faltat fins ara en cap edició de les Jornades Gastronòmiques.


Ara aquest ingredient ha esdevingut en un Homenatge Pòstum, després de la seva defunció fa pocs mesos. Es tracta de la recepta que va proporcionar el xef de cuina Toni Múrcia, amb motiu de les primeres Jornades del Mes del Peix Blau. En record i emotiu homenatge In Memoriam envers el veterà cuiner blanenc, s’ha recollit aquesta recepta de Serviola amb Patates. Toni Múrcia, especialitzat en cuina marinera, havia estat col·laborador durant molts anys en esdeveniments gastronòmics que s’organitzaven a Blanes.

https://www.blanes.cat/docweb/agenda-2019-04-01peixblau

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/09/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300