Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ‘Gitana Shakesperiana’ de Maria Sola, Hugo Martínez i Martí Peraferrer omple el Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/12/2019 01:47:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La ‘Gitana Shakesperiana’ de Maria Sola, Hugo Martínez i Martí Peraferrer omple el Teatre de Blanes

L’animat monòleg protagonitzat per l’actriu blanenca va tenir al públic assistent amb una perpètua rialla, amb un espectacle còmic i educatiu alhora

Tal com remarca la protagonista i motor d’aquest espectacle, l’actriu blanenca Maria Sola, omplir un teatre no és fàcil, però propiciar que el públic participi i rigui durant una hora i quart llarga tampoc. Això és el què es va aconseguir diumenge passat amb la representació de ‘La Gitana Shakesperiana’ al Teatre de Blanes.


Representació de 'La Gitana Shakesperiana' al Teatre de Blanes
La fórmula per aconseguir aquesta fita va ser a través de l’espectacle còmic i educatiu alhora escrit i interpretat per Maria Sola, acompanyada pel guitarrista també blanenc Hugo Martínez, i dirigits pel conegut actor i director gironí Martí Peraferrer. Amb una escenografia senzilla, el què es posava de relleu era la connexió entre el literat anglès i el flamenc, vehiculat amb la interpretació del guitarrista –Paco, en la ficció, cosí de la Loli, la conferenciant-, que hi va afegir el tò necessari.

Tot i l’aparent to lleuger del plantejament, l’obra també es preocupa d’instruir i no quedar-se en el riure fàcil. De fet, per aquells qui no el coneixien prèviament, els hi crea una necessitat d’aprendre més, de saber més detalls del genial escriptor anglès. Maria Sola ens presenta aquesta ‘Gitana Shakesperiana’ amb l’habitual humanitat i senzillesa que imprimeix als seus personatges, fent-la encara més propera i entranyable a l’hora, sense més artificis.


L’estrena oficial de ‘La Gitana Shakesperiana’ que va tenir lloc diumenge passat al Teatre de Blanes va anar precedida per les dues funcions que ja s’havien ofert d’aquesta mateixa obra els dos dies abans al Centre Cívic Barri Vell de Girona. Respecte les reaccions del públic, Maria Sola destaca en especial la felicitació que ha rebut d’un nadiu d’Strattford Upon Avon, on va néixer Shakespeare, o bé la d’un home d’ètnia gitana que també va lloar el tractament que n’ha fet.
Data de realització: 04/12/2019 | Data de la darrera actualització: 04/12/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300