Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes tornarà a imposar la sanció d’1’34 M€ a l’establiment turístic en el ple del mes d’abril


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/14/2019 11:45:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes tornarà a imposar la sanció d’1’34 M€ a l’establiment turístic en el ple del mes d’abril

Un jutjat de Girona va dictar al gener una resolució que alliberava al Càmping Blanc d’Eivissa de pagar la multa per l’ampliació il·legal, i ja llavors el consistori va reiniciar el procés

Un dels punts més destacats de l’ordre del dia del Ple Municipal Ordinari d’aquest mes d’abril, que l’Ajuntament de Blanes ha avançat perquè tingui lloc dimecres vinent dia 17, proposa aprovar que es torni a imposar una multa d’1.340.438’50 € al Càmping Blanc d’Eivissa per l’ampliació il·legal de l’establiment. El gener passat el jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona va dictar una resolució que alliberava els propietaris del pagament d’aquesta multa.


Precinte Policia Local al Càmping Blanc d'Eivissa
La decisió es fonamentava, segons van informar llavors els especialistes jurídics del consistori blanenc, en una interpretació del jutjat que no compartien. Donat que hi havia la possibilitat de tornar a reiniciar el procediment sancionador, l’Ajuntament de Blanes així ho va fer, culminant ara amb l’acord plenari que es debatrà aquesta setmana. Més concretament, la multa és per la comissió d’una infracció urbanística molt greu, consistent en l’activitat i ús de càmping sense llicència i no legalitzable.

De fet, el 5 de març passat la Policia Local de blanes va inspeccionar i precintar la part ampliada il·legalment de l’establiment turístic. Els agents tenien una ordre judicial per fer-ho després que al gener la propietat els va impedir l’entrada. Ara bé, la policia no va necessitar executar l’ordre judicial, ja que els amos els van deixar entrar i els vam mostrar com, de manera voluntària, havien delimitar la zona afectada amb una tanca metàl·lica.

Altres punts inclosos a l’ordre del dia del ple

El ple municipal del proper 17 d’abril inclou un total de 16 punts. Després dels dos primers que aproven les actes de les sessions anteriors i donen compte d’una sentència judicial, el primer tema de debat serà l’avantprojecte de modificació de la Ordenança del Servei de Taxi. Després, hi ha cinc punts de contingut similar: sengles multes que s’imposaran per l’incompliment de l’Ordenança Municipal de Protecció, Tinença i Control d’Animals.


Ple 28 de març 2019
Tot seguit, hi ha una petició d’indemnització per la cessió dels terrenys per a l’ampliació del Camp de Futbol Municipal de Ca la Guidó, i la ratificació de l’acord de dissolució i liquidació de l’associació d’ens locals ‘Consell d’Iniciatives locals per al Medi Ambient de les Comarques Gironines’, CILMA. Finalment, un altre punt inclou l’aprovació provisional d’un expedient de modificació del pressupost.

Quatre mocions a la part de control

En la part de control es debatran quatre mocions. La primera l’ha presentat l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa (AEiG) en suport perquè puguin organitzar el Casal d’Estiu del CAU a l’Escola Sa Forcanera durant els mesos de juliol i agost. Les altres quatre són d’ICV-EUiA i Batega per Blanes. Una d’elles és per a l’adopció de mesures destinades a evitar la sostracció parental.

Una altra proposta d’acord demana a la Reial Acadèmia Sueca de Ciències la concessió del Premi Nobel de Literatura a títol pòstum per a Federico Garcia Lorca. Elogiat unànimement per la seva destresa en moltes arts, va ser el poeta de major influència i popularitat de la literatura espanyola del segle XX, i va morir de manera tràgica, afusellat després de la revolta militar de la Guerra Civil espanyola per la seva afinitat amb el Front Popular i per ser obertament homosexual.


Per últim, da darrera moció demana al govern de la Generalitat la retirada i als grups parlamentaris l ano ratificació del Decret Llei 5/2019 de mesures urgents per a millorar l’accés a l’habitatge. Després de debatre les quatre propostes d’acord, el darrer punt de l’ordre del dia, com és habitual sempre que és una sessió ordinària, serà l’apartat de Precs i Preguntes.




Data de realització: 04/14/2019 | Data de la darrera actualització: 04/14/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300