Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La cerimònia del canvi de capità dels Manaies Iuniores segueix copsant l’interès de la Setmana Santa a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/19/2019 04:14:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La cerimònia del canvi de capità dels Manaies Iuniores segueix copsant l’interès de la Setmana Santa a Blanes

Isaac Moreno, de 16 anys, és des d’avui el nou capità que comanda una trentena de nois i noies. La formació ha aixecat l’habitual expectació al seu pas pel nucli històric de la vila

Blanes ha continuat vivint aquest divendres els actes més populars de la Setmana Santa 2019. Després que la tarda-vespre d’ahir dijous es va fer la Cerimònia del Canvi de Capità dels Manaies, avui al migdia ha arribat el moment de fer una litúrgia anàloga amb la nova secció, els Manaies Iuniores, pioners arreu del territori.


Campament Romà on ha tingut lloc el canvi de capità
dels Manaies Iuniores
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Enguany ha estat la quarta vegada que han protagonitzat la cerimònia, que ha tingut com a punt de partida el tradicional emplaçament d’aquesta formació: sota l’Arc dels Copatrons que hi ha al Carrer Ample. Des d’aquí han desfilat disciplinadament fins arribar a una de les principals novetats que han preparat enguany els Manaies de Blanes-Legió V Macedònica. Es tracta d’un autèntic Campament Romà alçat al Passeig de Mar, a tocar del Carrer Ample.


Per donar-li a la cercavila una major solemnitat, han escortat a la trentena de nois i noies que formen els Manaies Iuniores una figura representativa de cadascun dels armats adults. És a dir, els han acompanyat la nova figura batejada ahir a la tarda, l’Aquífer; el Signífer; un Legionari; un Arquer i músics que representen la banda romana. Com és costum, la figura del legionari l’ha representat el nou capità que tot just va ser investit ahir dijous, Alberto Hervilla.

Isaac Moreno, de 16 anys, ha rellevat la capitana Elena Canosa

Un cop arribats al Campament Romà, s’ha procedit a la cerimònia del relleu del capità dels Manaies Iuniores. La fins ara capitana de la formació, Elena Canosa, ha cedit els elements de la seva indumentària que identifiquen el comandament al nou capità, Isaac Moreno, de 16 anys d’edat. A partir d’aquí, la comitiva ha iniciat una segona cercavila.


Isaac Moreno en el moment de ser investit com a nou
capità dels Manaies Iuniores
Abans, tal com marca la tradició, hi ha hagut la cerimonial salutació a la representació dels Manaies de Blanes que els acompanyaven. La cercavila ha passat pel Passeig de Dintre, Carrer Muralla i el Passeig de Mar, des d’on s’ha enfilat en direcció a la Roca de SA Palomera. Aquí hi ha hagut una aturada per immortalitzar la comitiva amb diferents instantànies, i després ha continuat de nou pel Passeig de Mar, Carrer Muralla, Carrer Mercaders, Plaça Verge Maria, Carrer Raval, Carrer Ample, Carrer Mercader, Carrer Tapioles i finalització al punt de partida: l’Arc dels Copatrons.


Els Manaies Iuniores estan formats per una trentena de nois i noies, dels quals una quinzena s’han incorporat per primera vegada aquest any. En total, hi ha 15 legionaris, 4 arquers, així com els diferents membres de la banda: el qui toca el bombo, dos altres que toquen la caixa i 2 músics que toquen els cornums. Igual que els Manaies adults, els Iuniores duen una indumentària que és molt fidel a la originària que duien els soldats romans.


Anàlogament, si les desfilades dels Manaies de Blanes-Legió V Macedònica congreguen cada any un gran nombre d’espectadors, la que han protagonitzat avui al migdia els Manaies Iuniores també han despertat la mateixa expectació i admiració. Això ha provocat que, al llarg de la cercavila d’avui al migdia, s’hagin mobilitzat al seu voltant un núvol de canalla i gent gran de públic, que han anat seguint tot el recorregut.

Data de realització: 04/19/2019 | Data de la darrera actualització: 04/19/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300