Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 1.200 participants als Tallers Infantils de la 7a Campanya de Promoció de Setmana Santa a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/20/2019 01:25:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Prop de 1.200 participants als Tallers Infantils de la 7a Campanya de Promoció de Setmana Santa a Blanes

Els nens i nenes han decorat ous de Pasqua, i han confeccionat mones i vestits de manaies en unes taules instal·lades al Passeig de Mar durant dos dies: divendres i dissabte

Una de les activitats centrals que ha organitzat l’Ajuntament de Blanes amb motiu de la 7a Campanya de Promoció de Setmana Santa són els Tallers Infantils de Pasqua, en la línia de la Destinació de Turisme Familiar que té aquesta localitat on comença la Costa Brava. Es tracta d’una dinamització expressament organitzada per a la ocasió que des de fa set anys s’impulsa des de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, que s’han fet durant dos dies.Prop de 1.200 participants, nens i nenes acompanyats dels seus pares i mares i familiars, s’han abocat a participar-hi tant ahir divendres com avui dissabte. Les cues al voltant dels tres tallers instal·lats al Passeig de Mar han estat constants, en una activitat gratuïta que s’ha fet al llarg dels dos matins: des de 2/4 d’11 fins a 2/4 de 2. En la línia de l’objectiu que persegueix la campanya de promoció de Setmana Santa, la canalla s’ha estat entretenint i divertint confeccionant elements típics d’aquest cicle festiu.

Per allotjar els tallers ahir divendres es van muntar sengles carpes al Passeig de Mar, on hi havia les diferents activitats per triar-ne alguna o fer-les totes si hi havia moltes ganes. El fort vent que està fent avui dissabte ha fet aconsellable treure les carpes, tot i que aquesta circumstància no ha fet aturar ni de bon tres les ganes de participar dels infants. En un dels tallers s’ajudava la canalla perquè es cuinés una mona seu gust, comptant amb els ingredients bàsics que se’ls proporcionava: xocolata, virostes de xocolata, confitura, ornaments de ploma, ...


Un altre dels tallers ha servit perquè es fessin un vestit de manaia, i un altre per pintar i decorar els típics i vistosos ous de Pasqua. I és que la campanya de promoció dóna a conèixer i valoritza els productes artesanals que es confeccionen a les fleques i pastisseries al voltant de la Setmana Santa. Des dels tortells de rams fins les mones i els ous de pasqua, passant pels bunyols de vent i els farcits de crema.

6.000 fulletons repartits per promocionar la campanya

L’eix central per donar a conèixer la campanya és un fulletó del qual se n’han editat 6.000 exemplars confeccionat en quatre idiomes. La gran majoria, 5.000, són en català i castellà; i la resta en francès i anglès. Ell díptic s’ha distribuït els darrers dies principalment als centres escolars, oficines de turisme, equipaments i dependències municipals, llocs d’interès i empreses d’allotjament.

Al fulletó s’hi recull d’una banda una completa agenda d’actes i activitats –tant les populars i ‘laiques’ com les religioses- que estan tenint lloc a Blanes aquests dies amb motiu de la Setmana Santa. De l’altra, també hi ha un llistat de les 27 fleques i/o pastisseries repartides arreu del municipi que pertanyen a 14 empreses d’aquest ram, i que donen suport a la campanya. S’hi detalla tant el nom de l’establiment com la seva adreça per facilitar la seva localització, i val a dir que abasta tot el territori blanenc.


Precisament l’origen que va motivar al Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes a organitzat aquesta campanya fa set anys són els mateixos establiments. Feia anys que els visitants s’adreçaven a les oficines de turisme de Blanes per preguntar on podien anar a comprar els típics productes de pastisseria que caracteritzen les vacances de setmana santa.
Data de realització: 04/20/2019 | Data de la darrera actualització: 04/20/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300