Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes millora la mobilitat en transport públic restablint la Línia 7, que a partir d’ara funcionarà tot l’any


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/22/2019 12:04:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes millora la mobilitat en transport públic restablint la Línia 7, que a partir d’ara funcionarà tot l’any

Coincidint amb la Setmana Santa, s’ha restablert la línia 7 que connecta Els Pins amb El Port, d’extrem a extrem, passant per la Biblioteca i la Terminal d’Autobusos de La Plantera

L’Ajuntament de Blanes ha recuperat la Línia 7 d’autobusos, que connecta Els Pins i El Port, d’extrem a extrem de la població, coincidint amb les vacances de Setmana Santa. A diferència d’anys anteriors, en què ja havia estat en marxa coincidint amb la temporada turística, ara la Línia 7 d’autobusos funcionarà durant tot l’any.


Autobús de la Línia 7, que connecta Els Pins i El Port
El motiu per haver introduït aquest canvi són les nombroses sol·licituds rebudes darrerament al consistori per part de veïns d’Els Pins i S’Abanell, així com de la zona del Port. Sobretot gent gran que no disposava d’un transport públic per anar a l’ambulatori de La Plantera. El fet d’haver recuperat la línia aquests dies, coincidint amb les vacances de Setmana Santa, ha fet que també se n’hagin pogut beneficiar els visitants que aquests dies són a Blanes.

La Línia 7 d’Els Pins-El Port ha passat a ser regular durant tot l’any

Darrerament s’havien recollit a l’Ajuntament nombroses demandes dels residents que viuen a Blanes durant tot l’any, tant a la zona d’Els Pins com d’El Port, perquè hi hagués transport públic amb caràcter regular durant tot l’any, i no tan sols a l’estiu. Diversos departaments tècnics del consistori van estar estudiant una modificació del recorregut de la Línia 7 passant pels Pins, el Port i la Terminal d’Autobusos, situada entre Els Pins i La Plantera.


L’objectiu, a més a més, era mantenir la mateixa freqüència de pas, de 30 minuts, que el recorregut que ja es venia fent en anys anteriors. A petició municipal, el concessionari del transport públic va presentar la proposta pel restabliment de la Línia 7, introduint aquestes millores. Els dos darrers anys, ja havia anat augmentant el període de cobertura: al 2018 el servei va estar en marxa de l’1 de juny al 30 de setembre; i al 2017 del 15 de juny fins al 15 de setembre.

Dues temporalitats de la Línia 7 coincidint amb l’estiu: del 24/6 fins 11/9

Coincidint amb aquesta Setmana Santa, s’ha recuperat la Línia 7, que funcionarà durant tot l’any, si bé amb dues estacionalitats horàries. Actualment cobreix vuit hores: des de quarts de 9 del matí fins les 8 del vespre, amb un tall entre quarts de 2 de la tarda fins quarts de 5 de la tarda. En canvi, a partir del 24 de juny fins l’11 de setembre l’horari de pas també començarà a quarts de 9 del matí, però finalitzarà a quarts d’11 de la nit, i de manera ininterrompuda al migdia. En totes dues temporalitats es respecta sempre la mateixa ràtio: cada mitja hora.

Hi ha un total de 12 parades amb el següent recorregut: Estació d’Autobusos, Avinguda Mediterrani, Plaça dels Càmpings, Carrer Mercè Rodoreda, S’Abanell 1 i S’Abanell 2, Plaça Catalunya, Passeig Cortils i Vieta, Passeig Pau Casals, Port de Blanes, tornada de nou a Plaça Catalunya, Biblioteca Comarcal i arribada al punt de partida de la línia: la Terminal d’Autobusos.


Un cop acabada la temporada alta estiuenca, l’Ajuntament té previst reunir-se amb representants de les associacions de veïns per fer un balanç respecte com ha estat funcionant. En aquesta trobada es valorarà la possibilitat de fer algun canvi en la freqüència de pas, o bé altres aspectes. Pel restabliment de la Línia 7, el consistori ha autoritzat una despesa màxima de prop de 80.000 €, si bé l’import que facturarà l’empresa de transport serà la diferència entre la despesa real i els ingressos obtinguts amb la venda de bitllets de bus.
Data de realització: 04/22/2019 | Data de la darrera actualització: 04/22/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300