Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La VII Mostra de Treballs de Recerca de la Selva omple d’investigació i creativitat el Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/26/2019 07:24:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TreballsRecercaSelvaIILa VII Mostra de Treballs de Recerca de la Selva omple d’investigació i creativitat el Teatre de Blanes

Organitzat pel CRP Selva II, alumnes de batxillerat de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres s’han encarregat de presentar els treballs prèviament seleccionats entre tots els centres

El Teatre de Blanes s’ha omplert aquesta tarda-vespre de joves promeses en el món de la recerca i la investigació de diversos àmbits a través de la VII Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Selva. Organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de La Selva II amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, ha estat una nova ocasió per descobrir joves talents acadèmics.


Els treballs presentats han passat un procés de selecció previ en cadascun dels centres participants. Es valoren la creativitat, la innovació i l’aplicació de diferents estratègies de recerca. El seu objectiu és reconèixer l’esforç esmerçat per l’alumnat i el professorat que el tutoritza, i avui han estat ells i elles els únics i úniques indiscutibles protagonistes de la vetllada que han compartit amb amics i familiars.

Al llarg de prop de tres hores s’han anat exposant els 15 treballs d’estudiants de batxillerat procedents de centres educatius de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres. La benvinguda a tots els assistents ha anat a càrrec de la directora del CRP Selva II, Pepa Celaya, mentre que el lliurament de diplomes l’han encapçalat Mario Ros, alcalde de Blanes; Jordi Camps, l’alcalde de Vidreres, així com els inspectors de zona del Departament d’Educació, Joaquim Costa i Dolors Serra.


Ha estat precisament l’inspector de zona del Departament d’Educació, Joaquim Costa, qui ha tancat l’acte amb un parlament on ha lloat la vàlua d’aquests joves estudiants, a l’hora que feia una crida a tenir en compte tots aquells i aquelles que també prenen part en el sistema educatiu. Finalment, la presentació ha finalitzat amb una Fotografia de Família de guardonats i guardonades, professors/tutors, membres del CRP Selva II i autoritats assistents a l’acte.

El dret a la intimitat, Plató, la intel·ligència artificial i altres temes

Els 15 treballs de recerca que s’han exposat han abastat temes molt variats, i han sorprès al públic assistent no tan sols per la originalitat i erudició, sinó també per la convicció amb què els han defensat els seus autors i autores. Al llarg de les dues parts de què ha constat l’acte s’ha parlat des de la màgia de les matemàtiques fins el dret a la intimitat amb les noves tecnologies, passant per les propietats de l’alga autòctona en la cosmètica, entre d’altres.


Ha estat a la segona part on han intervingut els sis representants dels tres instituts de Blanes: Serrallarga, S’Agulla i Sa Palomera. Enzo Alejandro Poblete ha parlat del ‘Projecte Teodora’, la construcció d’una guitarra elèctrica; Íker Pascual sobre el pensament grec en la física moderna, així com la influència de Plató i el neoplatonisme en els escrits dels físics teòrics; Aleix Masbernat ha fet una recerca sobre la definició d’intel·ligència; Alejandra Torrecilla ha investigat sobre les causes de l’erosió de la platja de S’Abanell de Blanes; Kristina Vassileva ha tractat sobre el Vegetarianisme i l’alimentació; i Marina Andreu ha exposat el seu treball escrit en anglès sobre la creació d’una cervesa artesana.


Alumne/aTítol del treball Tutor/aCentreLocalitat
Pau AmargantDisseny dispensador de medicaments per a persones dependentsMònica MascortINS VidreresVidreres
Carla CasalsLa Màgia de les MatemàtiquesCarles BoschINS VidreresVidreres
David BartrèsLa respiració dels peixosPurificación OrtíINS TossaTossa
Maria SorianoI conte contat, aquesta por ja s’ha acabatMaria RojasINS RocagrossaLloret
Fran SáezEl dret a la intimitat i les noves tecnologiesGunther ComermaINS RocagrossaLloret
Laura AnayaPropietats Alga Autòctona en la CosmèticaSamy Abad i Anna DomènechINS Ramon Coll i RodésLloret
Marta QuellosAcephobia’, un malson realEva RuizINS Ramon Coll i RodésLloret
Núria PereaMeraki, realitats oposadesMercè ComuladaCol·legi
Immaculada C.
Lloret
Alumne/aTítol del treball Tutor/aCentreLocalitat
Raúl GarcíaRobòtica: intel·ligència artificialJordi GibertCol·legi Immaculada C.Lloret
Enzo A. PobleteProjecte Teodora. Construcció d’una guitarra elèctricaBàrbara ArdanuyINS SerrallargaBlanes
Íker PascualEcos pensament grec en física moderna: Plató i neoplatonisme als escrits físics teòricsMontserrat NoguerasINS SerrallargaBlanes
Aleix MasbernatSóc Intel·ligent ?José Antonio AledoINS S’AgullaBlanes
Alejandra TorrecillaCauses de l’erosió de la platja de S’AbanellAlbert CebriàINS S’AgullaBlanes
Kristina VassilevaVegetarianisme: més enllà de l’alimentacióIngrid LlapartINS Sa PalomeraBlanes
Marina AndreuA new Beer is bornCristina SolerINS Sa PalomeraBlanes

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/26/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300